κύρια φωτογραφία συνταγής Dulce de leche 2

Dulce de leche 2

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
kor_
kor_ @cook_8453272
,

Είναι μία αργεντίνικη συνταγή μαρμελάδας γάλακτος , διάσημη σε όλο τον κόσμο! Ιδανική για τούρτες, κρέπες και ό,τι άλλο βάλλει ο νους σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το dulce de leche είναι τέλειο τόσο με βούτυρο πάνω σε ψωμάκι, όσο και σε κρέπες, τούρτες κ.τ.λ. Η πιο απλή έκδοση του παραπάνω είναι το γνωστό ζαχαρούχο γάλα που βράζουμε με το τενεκεδάκι του. Ωστόσο η γεύση αξίζει τον κόπο και την ταλαιπωρία.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

58 Minutes
  1. 1 λίτρο γάλα
  2. 1/2 καρπό βανίλιας
  3. 1 πρέζα μαγειρική σόδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρολίτσα βάζετε μιά κουταλιά ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά την αφήνετε να καραμελώσει.

  2. 2

    Μόλις πάρει χρώμα (το οποίο θα δώσει και στην μαρμελάδα) ρίχνετε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και την μαγειρική σόδα.

  3. 3

    Το αφήνετε σε δυνατή φωτιά εως ότου πάρει βράση.

  4. 4

    Χαμηλώνετε τη φωτιά στη χαμηλότερη σκάλα ώστε να σιγοβράσει. Πού και που ανακατεύετε. Προσέξτε γιατί μπορεί το γάλα να ξεχειλίσει.

  5. 5

    Μετά απο 45 λεπτα περίπου είναι έτοιμο. Σ'αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να τσεκάρετε ότι έχει την σωστή θερμοκρασίαβάλτε μια σταγόνα απο τη μαρμελάδα μέσα σ' ένα πιάτο και εφ' όσον είναι σχεδόν σταθερή (δεν τη θέλουμε νερουλή), το dulce de leche είναι έτοιμο.

  6. 6

    Αφήστε το μέχρι να είναι χλιαρό, αφαιρέστε την βανίλια και τοποθετήστε το σε βαζάκια.

  7. 7

    Διατηρείται στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (37)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
Μπραβο kor,πολυ ωραια κρεμουλα!!!! Σου βαζω πεντε πιρουνακια γιατι ειναι σιγουρα μια γλυκα!!!

Από

kor_
kor_ @cook_8453272
στις
,
Τέλος στην ασχετοσύνη!!!Η "νέα μαγείρισσα" ύστερα απο 6 μήνες εξελίχθηκε!!!Τώρα συναγωνίζομαι και τα φαγητά της μαμάς!!!-). Άρχισα να μαγειρεύω μετά τον πρώτο μήνα που έμενα μόνη και είδα οτι όχι...τα λεφτά δεν φτάνουν για να τρως κάθε μέρα έξω!Και καθώς η συγκάτοικος ούτε αυγό δεν τηγανίζει..κουβαλάω τα βάρη της κουζίνας.Λατρεύω την ιταλική κουζίνα και την ζαχαροπλαστική.Ζω άνετα μόνο με γλυκά!!!Είμαι περήφανη γιατί,ΝΑΙ,χάρη στην παρέα μας έμαθα και εγώ να μαγειρέυω και τώρα καλώ φίλους για φαγητό χωρίς τον φόβο να τους αφήσω νηστικούς!!!Επίσης,θα ήθελα να συμπληρώσω ότι πολύ με συγκινούν τα πιρουνάκια σας...Μάλιστα,στα πρώτα που πήρα χοροπηδούσα σαν παλαβό(όχι ότι δεν είμαι...)!
Δες περισσότερα