κύρια φωτογραφία συνταγής Dulce de leche

Dulce de leche

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
annitanguera
annitanguera @cook_8452188
Κέρκυρα,

Καραμελένιο αργεντίνικο γλυκό

Λίγα μυστικά ακόμα

Μερικοί προσθέτουν ανακατεύοντάς το και λίγο αλάτι. Μπορείτε να το φάτε έτσι ή να συνοδέψετε άλλα γλυκά.Επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν γέμιση για petits fours με κακάο ή χωρίς. Ταιριάζει πολύ με παγωτά και σοκολατένια γλυκά (δοκιμαστε να γαρνίρετε με αυτό σουφλέ σοκολάτας.Δοκιμάστε το στο banoffee και την τάρτα σοκολάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

170 Minutes

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφαιρείτε την ετικέτα από το κουτί και κάνετε στο πάνω μέρος του δυο μικρές τρύπες με το ανοιχτήρι. (Αν δεν το κάνετε παίρνετε το ρίσκο αντί για γλυκό να έχετε ενα ωραίο πυροτέχνημα σε περίπτωση που εκραγεί).

  2. 2

    Το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μεσα στο οποίο βαζετε νερό που όμως δεν πρεπει να ειναι πολύ ψηλά για να μη μπει μεσα στο κουτί από τις τρύπες που ελπίζω να ανοίξατε (Υπολογίστε περ. δύο εκατοστά πιο χαμηλά από το πάνω μερος του κουτιού.) Το βάζετε σε μέτριο φούρνο (ή ακόμα και στο μάτι της κουζίνας)

  3. 3

    Όταν το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Κάθε τόσο θα πρέπει να προσθετετε κι άλλο νερό για να αντικαθιστάτε αυτό που εξατμίζεται.

  4. 4

    Αφήνετε για 3 - 4 ώρες. Όσο περισσοτερο το αφηνετε τόσο πιο σκούρο και πηχτό θα γίνει.

  5. 5

    Όταν το βγάλετε από το κατσαρολάκι ανοίξτε με το ανοιχτήρι και αδειάστε σε ένα μπολ όπου θα το ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (24)

aggelina
aggelina @cook_8453387
Εγω κάνω ενα ΡΩΣΙΚΟ γλικό με αυτό το ζαχαρούχο αλλα ποτέ δεν ανιγω τρύπες και δεν παθαίνει τίποτα

Από

annitanguera
annitanguera @cook_8452188
στις
Κέρκυρα,