Edamame
Είχαμε συνηθίσει να τρώμε σποράκια, δυστυχώς το γυρίσαμε σε ποπ-κορν και πατατάκια αλλά ευτυχώς στρεφόμαστε σιγά σιγά σε νοστιμότερες και υγιεινότερες επιλογές όπως αυτή της Irene_Alex. Μια ακόμη πρόταση είναι τα edamame. Δεν είναι τίποτε παραπάνω από πρώιμη σόγια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγονται όπως τα σποράκια. Βάζουμε στο στόμα πλάγια, κόβουμε τον συνδετικό υμένα με τα δόντια και τραβούμε το σπόρο με τη γλώσσα. Το περίβλημα θα το κρατήσουμε για να φτιάξουμε ζωμό λαχανικών ή πάστα σόγιας ή θα το ξεπλύνουμε καλά από το αλάτι και θα το χρησιμοποιήσουμε ως λίπασμα. Σερβίρεται ως σνακ ή ορεκτικό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αποψύχουμε τα φασόλια.
-
2
Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
-
3
Σε μεγάλη κατσαρόλα που κλείνει καλά τοποθετούμε μία σχάρα και πάνω της το σκεύος με τη σόγια.
-
4
Προσθέτουμε νερό, φροντίζοντας η στάθμη του να μην ακουμπά το σκεύος με τα φασόλια.
-
5
Κλείνουμε καλά το καπάκι και στιμάρουμε για 15 λεπτά.
-
6
Σερβίρουμε (αμέσως) με χονδρό αλάτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια