Φωτογραφία της συνταγής Εκμέκ (ή σουλτάν) καταΐφι

Εκμέκ (ή σουλτάν) καταΐφι

fraoulitsab
fraoulitsab @bisfot

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν σερβίρετε θα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Εκμέκ (ή σουλτάν) καταΐφι

Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν σερβίρετε θα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου
Μοιράσου

Υλικά

περίπου 35 κομμ
  1. 700 γραμ. καταΐφι
  2. 150 γραμ. αμύγδαλο καβουρδισμένο και τριμμένο
  3. 375 γρ. μαργαρίνη πλακέ
  4. 1600 γρ. ζάχαρη
  5. 3 αυγά (μόνο κρόκους)
  6. 1 κουτί κορν φλάουερ (200 γραμ.)
  7. 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  8. 7 βανίλιες
  9. 3 ερμόλ
  10. 2 φλ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε το καταίφι στο ταψί (ταψί κουζίνας). Λιώνουμε 250γρ μαργαρίνη και το περιχύνουμε πάνω στο καταίφι και το ψήνουμε καλά.

  2. 2

    Φτιάχνουμε το σιρόπι με 3 1/2 ποτήρια νερού, 1 κιλό ζάχαρη και σιροπίαζουμε το καταίφι... Το ένα από τα δύο πρέπει να είναι κρύο.

  3. 3

    Ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουερ ολο σε μία κατσαρόλα.

  4. 4

    Στη συνέχεια ρίχνουμε 3 φλιτζάνες ζάχαρη και τα υπόλοιπα 125 γρ. μαργαρίνη και ανακατεύουμε με σύρμα σε σιγάνη φωτιά μέχρι να δέσει.

  5. 5

    Όταν δέσει το βγάζουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τις 4 βανίλιες και τους 3 κρόκους, τα ανακατεύουμε καλά και την ρίχνουμε πάνω από το καταίφι.

  6. 6

    Τέλος βάζουμε το ταψί για λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτίαξουμε τη σαντιγύ.

  7. 7

    Βαζούμε σε ένα μπολ τα 3 ερμόλ, 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη και 3 βανίλιες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε πάνω απο την κρέμα.

  8. 8

    Τέλος γαρνίρουμε με το αμύγδαλο και τα βαζουμε στο ψύγειο.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι
Cook Today
fraoulitsab
στις

Σχόλια

candymary
candymary @cook_8513035
Καταπληκτική συνταγή!!Κάθε φορά που το φτιάχνω γίνεται όλο και καλύτερο!Μαγικό - Θεϊκο.
Του πάει πολύ και η κανέλα για όσους την αγαπούν.(πάνω από την σαντιγί).
ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!!!

Παρόμοιες συνταγές