κύρια φωτογραφία συνταγής Εκμέκ καταΐφι, όλο γάλα
ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
,ΕΛΛΑΔΑ

Σπιτικό εκμέκ, όλο γάλα, με υπέροχη γεύση και εμφάνιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η δόση είναι για πολλά άτομα, είναι πολύ νόστιμο.Ι δανικό για γιορτές, κόβεται και στέκεται πολύ ωραία!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 6 ποτήρια γάλα
  2. 1 κουτί κορν-φλάουερ
  3. 1 alsa top διπλή συσκευασία
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 ποτήρι ζάχαρη
  6. 1 βιτάμ
  7. 1 πακέτο καταίφι
  8. φυστίκια αιγίνης, λίγο καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  9. Για το σιρόπι
  10. 6 ποτήρια νερό
  11. 4 ποτήρια ζάχαρη
  12. Λίγες σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    "Ξεμαλιάζω" πολύ καλά το καταίφι,ωσε ένα μεγάλο ταψί.

  2. 2

    Λιώνω το βούτυρο και ραντίζω το καταίφι. Ψήνω στους 180 βαθμους, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά, να ροδίσει καλά.

  3. 3

    Ετοιμάζω το σιρόπι.

  4. 4

    Βράζω το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά και κατόπιν ρίχνω το λεμόνι.

  5. 5

    Σιροπιάζω το καταίφι (προσοχή να είναι και τα δύο χλιαρά, αλλιώς θα λασπώσει).

  6. 6

    Κάνω την κρέμα. Ανακατέυω με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να δέσει η κρέμα, το γάλα, τις βανίλιες, το κορν-φλάουερ και τη ζάχαρη.

  7. 7

    Την κατεβαζω από την φωτιά και την ρίχνω στο ταψί μου. Το βάζω στο ψυγείο και όταν κρυώσει κάνω την σαντιγύ και την ρίχνω από πάνω.

  8. 8

    Πασπαλίζω με τα φυστίκια αιγίνης.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

anna1973
anna1973 @cook_8453043
το κουτι κορν φλαουρ το βαζεις ολο? δεν πηζει πολυ?

Από

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ