Εκμέκ με μπαγιάτικο ψωμί
Ένα γρήγορο και ανάλαφρο εκμέκ της στιγμής με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτοραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 καρβελάκι μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο) (μπορεί να είναι και 2 μισά που έχουν ξεμείνει)
-
1/2 κούπας αμύγδαλο καβουρδισμένο καιψιλοκομμένο
-
1 κ.γ. κανέλλα σκόνη
-
1 φακελάκι γιώτης στιγμής βανίλια
-
1 φακελάκι γιώτης garni βανίλια
-
500 ml γάλα
-
Για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 1/2 κούπες νερό
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού και την κανέλα για 10'.
-
2
Στο μεταξύ κόβουμε το ψωμί σε φέτες χοντρές, αφαιρούμε την κόρα και τις στρώνουμε σε ταψάκι κατά προτίμηση στρογγυλό (μεγέθους αυτό των ζαχαροπλαστείων).
-
3
Σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την κανέλα και τα πασπαλίζουμε στο σιροπιασμένο ψωμί.
-
5
Χτυπάμε τις κρέμες.
-
6
Κρατάμε τη μισή garni και ενώνουμε τη στιγμής με την άλλη μισή garni.
-
7
Στρώνουμε πρώτα τις δύο κρέμες και απο πάνω την garni που έχουμε κρατήσει.
-
8
Αν θέλετε πασπαλίζετε με κανέλλα ή γλυκό του κουταλίου βύσσινο.
Σχόλια (10)