βαγγ.84
βαγγ.84 @cook_8518169
Γερακας,Ελλαδα

Αυτό είναι το αυθεντικό εκμέκ της πόλης. Είναι δοκιμασμένο άπειρες φορές! Πιστεύω πως είναι η καλύτερη συνταγή που κυκλοφοράει στο διαδίκτυο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γαρνιτούρα μπορείτε να βάλετε σαντιγί (500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% λυπαρά και 40 γρ. ζάχαρη άχνη). Πάνω από τη σαντιγί να ρίξετε και ψιλοκομμένα φιστίκια.H μαϊμού στόφα είναιβάζουμε στο φούρνο ένα μεταλλικό λεκανάκι με νερό ,και τον βάζουμε στους 80°c.΄Όταν ζεσταθεί τον κλείνουμε και βάζουμε οποιαδήποτε ζύμη για να φουσκώσει!! Είναι ένα τρόπος για να φουσκώνουνε γρήγορα και αποτελεσματικά οι ζύμες μας. Το κόλπο αυτό μου το έδειξε ένας Chef ζαχαροπλάστης/φούρναρης!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
10 κομάτια μεγάλα
  1. 250 γρ. αλεύρι σκληρό
  2. 10 γρ. ξηρή μαγιά
  3. 50 γρ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
  4. 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  5. 80 γρ. γιαούρτι πλήρες
  6. 1/4 κ.γ. αλάτι
  7. 1/4 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
  8. 1/4 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο
  9. 1 δόση βανίλια (1 κάψουλα)
  10. 50 γρ. αυγά (1 μεσαίο αυγό)
  11. Υλικά σιρόπι
  12. 500 γρ. νερό
  13. 520 γρ. ζάχαρη
  14. 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  15. 25 γρ. γλυκόζη
  16. 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  17. φλούδα από μισό λεμόνι
  18. 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αυγό, τη βανίλια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα.

  2. 2

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ως να ομογενοποιηθεί.

  3. 3

    Κοπανάμε τη μαστίχα με λίγο ζάχαρη στο γουδί και προσθέτουμε το μαχλέπι και το αλάτι.

  4. 4

    Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε με τη ξηρή μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της μπασίνας.

  5. 5

    Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο και ζυμώνουμε ως την ομογενοποίηση των υλικών (αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι για ευκολία).

  6. 6

    Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 20 - 25 λεπτά ως να φουσκώσει.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Την τοποθετούμε στη μαϊμού στόφα για 1 ώρα.

  8. 8

    Άμα έχει φουσκώσει καλά ψήνουμε στους 180c στον αέρα για 15 - 17 λεπτά ως να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

  9. 9

    Για το σιρόπι βάζουμε όλα υλικά στη κατσαρόλα και βράζουμε για 2 λεπτά.

  10. 10

    Σιροπιάζουμε με τη μέθοδο κρύο γλυκό – καυτό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, αλλά... τι είναι η μαϊμού στόφα;

Από

βαγγ.84
βαγγ.84 @cook_8518169
στις
Γερακας,Ελλαδα