Εκμέκ τέλειο
Απο τα καλύτερα Εκμέκ που έχω φάει και που μένοντας στο ψυγείο, γίνεται ακόμα πιο υπέροχο παραμένοντας η κρέμα του αφράτη και φρέσκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην τοποθετήσετε την γκαρνί πάνω στην κρέμα αν δέν κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
600 γρ. κανταίφι
-
300 γρ. βούτυρο
-
Σιρόπι
-
5 ποτήρια ζάχαρη
-
3 ποτήρια νερό
-
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-
1 1/2 λίτρο γάλα
-
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
-
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
-
3 κρόκους
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
ξύσμα λεμονιού
-
Επικάλυψη
-
2 φακελάκια γκαρνί
-
αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.
-
2
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
-
3
Και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
-
4
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
-
5
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει.
-
6
Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.
Σχόλια (162)