golfo
golfo @cook_8452627
,ΕΛΛΑΔΑ

Απο τα καλύτερα Εκμέκ που έχω φάει και που μένοντας στο ψυγείο, γίνεται ακόμα πιο υπέροχο παραμένοντας η κρέμα του αφράτη και φρέσκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τοποθετήσετε την γκαρνί πάνω στην κρέμα αν δέν κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
  1. 600 γρ. κανταίφι
  2. 300 γρ. βούτυρο
  3. Σιρόπι
  4. 5 ποτήρια ζάχαρη
  5. 3 ποτήρια νερό
  6. 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  7. 1 1/2 λίτρο γάλα
  8. 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  9. 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  10. 3 κρόκους
  11. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  12. 2 βανίλιες
  13. ξύσμα λεμονιού
  14. Επικάλυψη
  15. 2 φακελάκια γκαρνί
  16. αμύγδαλα φιλέ ψημένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας

  3. 3

    Και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.

  4. 4

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.

  5. 5

    Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.

Αντιδράσεις

Από

golfo
golfo @cook_8452627
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι παντρεμενη και εχω μια κορη.Παρθενος στο ζοωδιο,ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ,μαγειρευω πολυ καλα απο οτι μου εχουν πει,αλλα φτιαχνω και ωραια γλυκακια.Μου αρεσει η μουσικη, χωρις αυτη δεν ζω!Αγαπω και βλεπω παντα καλοπροαιρετα τους ανθρωπους γυρω μου.Οι Συνταγες της Παρεας ειναι για μενα πολυ ενδιαφερουσες.
Δες περισσότερα