Εκπληκτικό Μεσογειακό Ρολό!
Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή με λαχανικά, χαμηλή σε λιπαρά! Τα παιδιά τρελένονται για αυτό το ρολό και εχεί πολλές βιταμίνες. Eπίσης είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο και θα εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζi. Ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Bγαινουν 2 ρολά. Μπορείτε να βάλετε ότι αλλα λαχανικα θέλετε όπως αρακά, καροτα, κολοκυ8άκια, μελιτζάνες (όλα βρασμένα και ψιλοκομμένα). Μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένα μανιτάρια και καλαμπόκι κονσέρβας ή ακόμα και πιπεριά φλωρίνης ψημένη και ψιλοκομμένη!Καλή επιτυχία!Και καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πηρούνι.
-
2
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά, πιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
-
3
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές, την κάπαρη και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά.
-
4
Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε λεία επιφάνεια. Μοιράζουμε στα δυο τη γέμιση και αλείφουμε τα δυο φύλλα σε όλη τους την επιφάνεια και αφήνουμε 1 εκατοστό από τη μια πλευρά της σφολιάτας.
-
5
Διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό και με βρεγμένα δάχτυλα ενώνουμε τις άκρες των φύλλων.Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάμε με ένα πηρούνι σε δυο-τρια σημεια και ρίχνουμε από επάνω λιγό σουσάμι.
-
6
Σκεπάζουμε το ταψί με ενα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα και μετά αφαιρόυμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε ροδέλες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια