κύρια φωτογραφία συνταγής Εκπληκτικό Μεσογειακό Ρολό!
ΘΩΜΑΙΣ
ΘΩΜΑΙΣ @cook_8456149
,Ελλάδα

Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή με λαχανικά, χαμηλή σε λιπαρά! Τα παιδιά τρελένονται για αυτό το ρολό και εχεί πολλές βιταμίνες. Eπίσης είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο και θα εντυπωσιάσετε σε ένα τραπέζi. Ελπίζω να σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Bγαινουν 2 ρολά. Μπορείτε να βάλετε ότι αλλα λαχανικα θέλετε όπως αρακά, καροτα, κολοκυ8άκια, μελιτζάνες (όλα βρασμένα και ψιλοκομμένα). Μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένα μανιτάρια και καλαμπόκι κονσέρβας ή ακόμα και πιπεριά φλωρίνης ψημένη και ψιλοκομμένη!Καλή επιτυχία!Και καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. 400 γρ. ανθότυρο
  3. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  4. 10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
  5. 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  6. 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  7. 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  8. 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. λίγο σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πηρούνι.

  2. 2

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά, πιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές, την κάπαρη και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε λεία επιφάνεια. Μοιράζουμε στα δυο τη γέμιση και αλείφουμε τα δυο φύλλα σε όλη τους την επιφάνεια και αφήνουμε 1 εκατοστό από τη μια πλευρά της σφολιάτας.

  5. 5

    Διπλώνουμε τη σφολιάτα σε ρολό και με βρεγμένα δάχτυλα ενώνουμε τις άκρες των φύλλων.Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα τρυπάμε με ένα πηρούνι σε δυο-τρια σημεια και ρίχνουμε από επάνω λιγό σουσάμι.

  6. 6

    Σκεπάζουμε το ταψί με ενα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα και μετά αφαιρόυμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε ροδέλες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Athinoula79
Athinoula79 @cook_8461957
Πάρα πολύ νόστιμη η συνταγούλα σου! Ο δυόσμος δένει φοβερά με την κάπαρη και φυσικά με το ανθότυρο! Το μόνο θεματάκι είναι οτι ίσως είναι λίγα τα υλικά για 2 φύλλα σφολιάτας - εγώ έβαλα παραπάνω (περίπου το 1/2 παραπάνω). Πάντως, έκανα και τη παραλλαγή με τα λαχανικά (καρότα, πολύχρωμες πιπεριές, μελιτζάνες) και βγήκε πολύ καλή, επίσης.

Από

ΘΩΜΑΙΣ
ΘΩΜΑΙΣ @cook_8456149
στις
,Ελλάδα