Εξωτική γαριδοσαλάτα
Πολύ δροσερή και ιδιαίτερη γεύση. Θα ξετρελάνει τους λάτρεις του ανανά. Πολύ γιορτινή και εντυπωσιακή στην παρουσία της. Το τέλειο ορεκτικό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κάρυ που προσθέτουμε είναι κατά βούληση και τα γούστα του καθενός, εγώ το λατρεύω. Προτιμώ φρέσκιες γαρίδες στη συγκεκριμένη συνταγή για πιο έντονη γεύση και νοστιμιά. Η συνταγή είναι από ένα βιβλιαράκι του Ηλία Μαμαλάκη του γλυκούλη μου.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τον ανανά στη μέση και τον αδειάζουμε προσεκτικά για να μην τον τρυπήσουμε. Αφαιρούμε το μεσαίο σημείο του ανανά που είναι σκληρό και το υπόλοιπο το κόβουμε κύβους.
-
2
Βάζουμε τους κύβους στο στραγγιστήρι μας για να βγάλουν το πολύ ζουμί.
-
3
Φυλάμε στην άκρη τους άδειους ανανάδες.
-
4
Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό και μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε.
-
5
Αν είναι μεγαλούτσικες τις κόβουμε σε κομματάκια.
-
6
Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι το πιπέρι και το κάρυ.
-
7
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις κομμένες γαρίδες, τους κύβους του ανανά και ανακατεύουμε καλά.
-
8
Παίρνουμε τους άδειους κομμένους ανανάδες και τους γεμίζουμε με το μείγμα μας.
-
9
Τελειώνουμε γαρνίροντας από πάνω με κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)