Εξωτικό μιλφέιγ ρυζόγαλο
Μια επαναστατική εκδοχή του κλασικού και αγαπημένου ρυζόγαλου με έξτρα άρωμα εξωτικής καρύδας
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρυζόγαλο μεταμορφώνεται τόσο, που επιτέλους καταδέχτηκαν να δοκιμάσουν και τα κορίτσια μου.Αντί για σφολιατίνια γίνεται και με πτι-μπερ ή cream crackers. Απλά βουτάμε τα πτι-μπερ σε λίγο γάλα με λικέρ -για ρυζόγαλο καρύδας ιδανικό θα ήταν malibu ή batida.Γίνεται και σε ποτήρι με στρώσεις τριμμένου μπισκότου εναλλάξ με ρυζόγαλο.Μπορούμε να παραλείψουμε το γλάσο και να πασπαλίσουμε με την κλασική κανέλα.
Υλικά
-
1 δόση ρυζόγαλο της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα αυτό με το γάλα καρύδας εμπλουτισμένο με τριμμένο ινδοκάρυδο -εξού και ο χαρακτηρισμός εξωτικό)
-
2 πακέτα σφολιατίνια ή δύο κομμάτια ψημένης σφολιάτας
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
30 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
καρποί τριμμένη σφολιάτα, μπισκότα ή ξηροί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αραδιάζουμε σε ορθογώνιο τάπερ 20x30 τα σφολιατίνια ή το ένα κομμάτι σφολιάτας.
-
2
Απλώνουμε τη μισό ρυζόγαλο.
-
3
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια και το υπόλοιπο ρυζόγαλο.
-
4
Ετοιμάζουμε το γλάσολιώνουμε τη ζάχαρη σε 1/3 του φλιτζανιού νερό.
-
5
Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
-
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.
-
7
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το βούτυρο.
-
8
Περιχύνουμε το μιλφέιγ.
-
9
Γαρνίρουμε με τριμμένη σφολιάτα, μπισκότα ή ξηρούς καρπούς.
-
10
Βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να παγώσει το γλάσο.
Σχόλια