Εξωτικό ρύζι με γαρίδες και ανανά
Νηστίσιμο και νόστιμο
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠηγήΣυνταγές της καρδιάς
Υλικά
-
250 γρ. αρωματικό ρύζι Thai η Basmati
-
350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
-
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
-
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
-
0.5 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο λευκό
-
1/4 φλιτζ. σάλτσα σόγιας
-
1/4 φλιτζ. Worcestershire sauce
-
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
-
3 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ πικάντικη
-
2-3 σταγόνες ταμπάσκο
-
2 κουταλιές αλεύρι
-
Λίγο αλάτι
-
1 και 1/3 φλιτζ. νερό
-
6 φέτες ανανά από κονσέρβα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι.
-
2
Βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά τις γαρίδες, τις οποίες πρώτα έχουμε καθαρίσει από το κέλυφος και το κεφάλι και έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά το εντεράκι τους.
-
3
Αφήνουμε ρύζι και γαρίδες στην άκρη.
-
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
-
5
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, φροντίζοντας να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
-
6
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
-
7
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ανανά σε κομμάτια και τα βάζουμε για 1 έως 2 λεπτά να πάρουν όλα μια τελευταία βράση.
-
8
Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)