Εξοχικά από περισσεύματα αρνιού
Υπέροχα και πανεύκολα πιτάκια απο περισσεύματα κρέατος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί να καθίσουμε να τυλίγουμε τα πιτάκια ένα- ένα να τα κάνουμε στριφτάρια. Επίσης μπορούμε να αλείψουμε με αυγό και να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι! Είναι πεντανόστιμα και μπορούμε να τα φάμε και σαν κυρίως γεύμα! Διατηρούνται στο ψυγείο για μέρες. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Υλικά
-
2 πακέτα φύλλο κρούστας (500 γρ. έκαστο)
-
1 κιλό κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
-
2 κρεμμύδια ξερά
-
2-3 κ.σ. πελτε ντομάτας
-
φέτα τριμμένη (μια πρέζα σε κάθε πιτάκι)
-
1 ματσάκι άνηθο (όσο περισσότερος τόσο καλύτερα)
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
-
2
Στη συνέχεια γεμίζουμε νερό την κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον άνηθο και το πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Βράζουμε για περίπου μια ώρα μέχρι να μείνει λίγο ζουμάκι στον πάτο της κατσαρόλας.
-
5
Το βγάζουμε σε ένα πυρέξ και αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα λωρίδες και τρίβουμε τη φέτα.
-
7
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε λίγο από το μείγμα, προσθέτουμε μια πρέζα φέτα και τυλίγουμε.
-
8
Όταν τελειώσουν όλα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια