Εξοχική μηλόπιτα
Είναι μια συνταγούλα όπως η κοινή μηλόπιτα αλλα με όμορφη εμφάνιση λίγα αυγά και ελαφριά στην ζάχαρη για πρωινό των παιδιών μας. Τα δικά μου ξετρελάθηκαν ακόμη και και η κόρη μου που με τα μήλα δεν έχει καθόλου καλή σχέση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημ.απο φούρνο σε φούρνο διαφέρει, οπότε όταν μπήξετε το μαχαίρι και βγει στεγνό είναι έτοιμη.Μπορείτε να παραλείψετε το ξύσμα λεμονιού και να βάλετε βανίλια, γίνεται εξίσου μυρωδάτη. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
1/2 φλυτζ. βούτυρο μαλακό
-
1/2 φλυτζ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
-
2 μεγαλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/4 αλάτι
-
1/3 φλυτζ. γαλα
-
3 μηλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στην μέση( χωρίς τα κουκούτσια)
-
λιγο χυμο λεμονιού και
-
2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα 22 εκ. με κούμπωμα.
-
2
Χτυπάτε το βούτυρο, ζάχαρη και το ξύσμα στην μεσσαία ταχύτητα. Προσθέτετε ενα ενα τα αυγά.
-
3
Με το μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα χτυπάτε σταδιακά το αλεύρι, μπέικιν και το αλάτι εναλλάξ με το γάλα.
-
4
Ρίχνετε το μείγμα στην φόρμα. Με μαχαίρι χαράζετε την στρογγυλεμένη μεριά των μήλων και τα περιχύνετε με το λεμόνι.
-
5
Τοποθετήτε τα μήλα στο μείγμα με την χαραγμένη μεριά προς τα επάνω. Το ψήνετε για 40΄.
-
6
Σε κτσαρολάκι ζεσταίνετε την μαρμελάδα και την απλώνετε στην μηλόπιτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια