Εξοχικό με πανσέτα
Μπορείτε να το σουβλίσετε ή να το ψήσετε στο φούρνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι συγκλονιστικό!Αν το ψήσετε στο φούρνο μπορείτε να βάλετε μέσα και τυρί.
Υλικά
-
1 πανσέτα ολόκληρη (1½ κιλό)
-
1/2 πράσινη πιπεριά
-
1/2 κόκκινη πιπεριά
-
1 σκελίδα σκόρδο (αλεσμένη στο μπλέντερ)
-
0.5 ντομάτα
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε την πανσέτα, την αλείφουμε με το σκορδάκι και αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Προσθέτουμε τα υλικά κομμένα σε φέτες.
-
3
Τυλίγουμε το παρασκεύασμα σε σχήμα ρολού και το δένουμε με ένα κομμάτι σπάγκου.
-
4
Περνάμε το κρέας στη σούβλα και το ψήνουμε για 2 με 3 ώρες.
-
5
Αν δεν έχουμε σούβλα το τυλίγουμε με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να ψηθεί σε ένα λαδωμένο ταψάκι στο φούρνο για αρκετές ώρες.
Σχόλια (7)