Ελαφρύ κέικ με λεμόνι και αμαρέττο

Έφη ΤουΧάρη
Έφη ΤουΧάρη @cook_8508860
,

Αρωματικό κέικ χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βγαίνει μεγάλη ποσότητα, εγώ το βάζω σε φόρμα για τούρτα από αυτές που αποσπάται το τσέρκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. λιγότερο από μισή κούπα λάδι (εγώ προτιμώ ηλιέλαιο)
  2. 2 κουταλιές ξύδι
  3. 1 κουταλάκι σόδα
  4. 2 κούπες ζάχαρη
  5. ξύσμα από 1 λεμόνι
  6. 2 κούπες νερό
  7. 0.5 φλυτζανάκι αμαρέττο (3-4 κουταλιές)
  8. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε τις βανίλιες με το αλεύρι.

  2. 2

    Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί κάπως η ζάχαρη και να αφρίσει λίγο η σόδα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το αλεύρι.

  4. 4

    Ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά μέχρι να γίνει μια νερουλή ζύμη.

  5. 5

    Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα.

  6. 6

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

renanic
renanic @cook_8508215
Μπορώ να αντικαταστήσω το αμαρέττο με κάτι άλλο επειδή δέν μας αρέσει:

Από

Έφη ΤουΧάρη
στις
,

Κορυφαία αναζήτηση σε