Ελαφρύ κέικ με λεμόνι και αμαρέττο
Αρωματικό κέικ χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγαίνει μεγάλη ποσότητα, εγώ το βάζω σε φόρμα για τούρτα από αυτές που αποσπάται το τσέρκι.
Υλικά
-
λιγότερο από μισή κούπα λάδι (εγώ προτιμώ ηλιέλαιο)
-
2 κουταλιές ξύδι
-
1 κουταλάκι σόδα
-
2 κούπες ζάχαρη
-
ξύσμα από 1 λεμόνι
-
2 κούπες νερό
-
0.5 φλυτζανάκι αμαρέττο (3-4 κουταλιές)
-
2 βανίλιες
-
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε τις βανίλιες με το αλεύρι.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί κάπως η ζάχαρη και να αφρίσει λίγο η σόδα.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι.
-
4
Ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά μέχρι να γίνει μια νερουλή ζύμη.
-
5
Λαδώνω και αλευρώνω μια φόρμα.
-
6
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά.
Σχόλια (4)