Ελαφρύ κοκκινιστό χοιρινό!
Σας αρέσει το κοκκινιστό αλλά το θεωρειτε πολύ "βαρύ" φαγητό και ετσι το αποφεύγετε; Αυτο το κοκκινιστό τολμήστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό ίσως να φαίνεται "βαρύ" λογω των υλικών αλλά δεν είναι τελικά γιατι τσιγαρίζουμε στο ελάχιστο και τα υλικά μας κατα κύριο λόγο, βράζουν! Επίσης, η σάλτσα δεν ειναι πηχτή οπότε και είναι ελαφριά για το στομάχι. Σερβίρεται, κατά προτίμηση, με ρύζι. Μπορείτε, εναλλακτικά, να προσθέσετε κριθαράκι 15 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
Υλικά
-
1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
-
1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλικομμένο
-
500 γραμμάρια ψιλοκομμένη τομάτα
-
50 γραμμάρια μαϊντανό
-
6 φύλλα δάφνης
-
10 μπίλιες πιπέρι άκοπο (μπίλια)
-
2 κουταλάκια κοφτά του γλυκού αλάτι
-
2 φλυτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
-
νερό όσο χρειάζεται (ανάλογα με το σκεύος)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρυθμίζω το μεγαλο μάτι της κουζινας στο 2,5.
-
2
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτω το χοιρινό και το λάδι.
-
3
Προσθέτω το κρεμμύδι και τα αφηνω ολα μαζι να τσιγαριστουν για 1 λεπτό περιπου.
-
4
Προσθέτω την τοματα, τη δάφνη, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το αλάτι.
-
5
Προσθέτω νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και το αφηνω να βρασει μεχρι να μαγειρευτεί το κρέας.
Σχόλια (8)