roseta
roseta @cook_8455383
Δραμα,Ελλαδα

Το στιφάδο είναι από μόνο του βαρύ έδεσμα. Να ένας τρόπος για το ελαφρύτερο στιφάδο που φάγατε ποτέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρει τόσους με 1,5 κιλό κρεμμύδια. 7-8 άτομα με 2,5κ. Περρισότερα αν ειναι για μπουφέ

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό (φυσικά γίνεται και με άλλα κρέατα πχ.κυνήγια) κομμένο σε μπουκιές
  2. 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι
  4. 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 φύλλα δάφνη
  7. 1 κουτ. γλυκού πιπέρι ολόκληρο
  8. 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
  9. 2-3 κουτ. σούπας σάλτσα
  10. αλάτι
  11. 1,5-2,5 κιλά κρεμμύδια στιφάδου μικρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

  2. 2

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδιατα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ να πάρουν μια βράση.

  3. 3

    Αφήνουμε 5 λεπτά έξω απ΄το μάτι, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Καθαρίζονται αμέσως χωρίς δάκρυα!

  4. 4

    Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια 2 φορές από 1-2 λεπτά πετώντας τα νερά. Τα στραγγίζουμε.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κρέας και σιγοβράζουμε άλλη 1 ώρα. Το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι.

  6. 6

    Με τρυπητή κουτάλα αδειάζουμε σε μικρό πυρέξ ή πυρίμαχο ταψί το στιφάδο προσπαθώντας να είναι από κάτω το κρέας και από πάνω τα κρεμμύδια. Ψήνουμε σε σιγανό (150°C) φούρνο μισή ώρα εώς ότου καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

καρλιτα
καρλιτα @cook_8453070
μπραβω σου το στιφαδο μας αρεσει πολυ και ετσι θα ειναι λιγο πιο ελαφρυ .

Από

roseta
roseta @cook_8455383
στις
Δραμα,Ελλαδα