Ελαφρύ Στιφάδο
Το στιφάδο είναι από μόνο του βαρύ έδεσμα. Να ένας τρόπος για το ελαφρύτερο στιφάδο που φάγατε ποτέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρει τόσους με 1,5 κιλό κρεμμύδια. 7-8 άτομα με 2,5κ. Περρισότερα αν ειναι για μπουφέ
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό (φυσικά γίνεται και με άλλα κρέατα πχ.κυνήγια) κομμένο σε μπουκιές
-
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 φύλλα δάφνη
-
1 κουτ. γλυκού πιπέρι ολόκληρο
-
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι ολόκληρο
-
2-3 κουτ. σούπας σάλτσα
-
αλάτι
-
1,5-2,5 κιλά κρεμμύδια στιφάδου μικρά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη σάλτσα. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό να σκεπαστούν και σιγοβράζουμε μισή ώρα.
-
2
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδιατα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ να πάρουν μια βράση.
-
3
Αφήνουμε 5 λεπτά έξω απ΄το μάτι, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Καθαρίζονται αμέσως χωρίς δάκρυα!
-
4
Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια 2 φορές από 1-2 λεπτά πετώντας τα νερά. Τα στραγγίζουμε.
-
5
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κρέας και σιγοβράζουμε άλλη 1 ώρα. Το φαγητό μας πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι.
-
6
Με τρυπητή κουτάλα αδειάζουμε σε μικρό πυρέξ ή πυρίμαχο ταψί το στιφάδο προσπαθώντας να είναι από κάτω το κρέας και από πάνω τα κρεμμύδια. Ψήνουμε σε σιγανό (150°C) φούρνο μισή ώρα εώς ότου καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Σχόλια (13)