Ελαφρύ Στρογκανόφ
Φτιαγμένο με αυτό τον τρόπο, το στρογκανόφ μας έχει μόνο 210 θερμίδες η μερίδα.
Υλικά
-
350 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
-
2 κ.σ. ηλιέλαιο
-
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-
2 κ.σ. μπράντυ
-
2/3 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε το φιλέτο σε λωρίδες με μέγεθος δαχτύλου (εάν το κρέας είναι ελαφρώς παγωμένο - στην κατάψυξη για μισή ώρα - είναι πολύ εύκολο να το κόψουμε).
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε τη μια κουταλιά ηλιέλαιο και σωτάρετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
-
3
Προσθέστε το κρέας και ψήστε για 3' μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίξτε το μπράντυ και φλαμπάρετε. Κουνήστε το τηγάνι μέχρι οι φλόγες να σβήσουν και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες.
-
4
Σερβίρετε με ρύζι ή σαλάτα.
Σχόλια (13)