Ελαφριά τάρτα με γιαούρτι, τυρί κρέμα και φρούτα

29 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Μία ελαφριά, καλοκαιρινή τάρτα με τυρί κρέμα light, γιαούρτι 0% λιπαρά και φρούτα, η οποία μπορεί να γίνει εύκολα χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Η κρέμα γίνεται δροσερή και έχει γλυκόξινη γεύση. Επιπλέον ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα του. Για παράδειγμα να φτιαξει την κρέμα χωρίς τη βάση μπισκότου, να αφαιρέσει τη στρώση τζέλλι από την επιφάνεια, να επιλέξει διαφορετικά φρούτα, να βάλει περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη κ.λπ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα. Ορισμένα παραδείγματα έχω αναφέρει και πιο πάνω. Καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε. Ειδικά τα άτομα που τους ενδιαφέρει η υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψί με διάμετρο 24-26 cm
  1. Για τη βάση μπισκότου
  2. 250 γρ. μπισκότα digestive (εαν επιθυμείτε χωρίς ζάχαρη)
  3. 1/4 ποτηριού γάλα φρέσκο χαμηλό σε λιπαρά
  4. λίγη κανέλα
  5. Για την κρέμα
  6. 200 γρ. τυρί κρέμα light (ακόμη και 4% λιπαρά)
  7. 250 γρ. γιαούρτι 0%
  8. 1 φακελάκι σκόνη ζελατίνη
  9. 2 κ.σ. ζάχαρη ή και λιγότερη (επιλογή προσθήκης 1 κ.σ. από το γλυκαντικό στέβια που δεν προσθέτει θερμίδες στο γλυκό)
  10. λίγη σκόνη βανίλια για άρωμα
  11. 1/4 νερό χλιαρό όπου θα διαλυθεί η σκόνη ζελατίνης
  12. Για την επιφάνεια
  13. 1 φάκελος τζέλλυ λεμόνι χωρίς ζάχαρη (η συσκευασία περιλαμβάνει 2 φάκελους, ετοιμάζουμε τον ένα φάκελο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει)
  14. φρέσκα φρούτα ή φρούτα κονσέρβας (όχι σε σιρόπι!!!) π.χ. ανανάς, κεράσια, ακτινίδιο, βερίκοκα κ.λπ.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.

  2. 2

    Προσθέτουμε το γάλα και φτιάχνουμε τη βάση ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να υγραθούν όλα τα μπισκότα.

  3. 3

    Απλώνουμε και στρώνουμε πιέζοντας το μίγμα στη βάση του ταψιού. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα την επιφάνεια της βάσης και τη βάζουμε στο ψυγείο.

  4. 4

    Σε δοχείο του μίξερ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε το γιαούρτι και 1 κ.σ. γλυκαντικό στέβια (*διαβάστε προσεχτικά στη συσκευασία του γλυκαντικού για τη σωστή αναλογία έτσι ώστε να αντικαθιστάτε 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη. Εαν επιθυμείτε βάζετε κανονική ζάχαρη. Δοκιμάστε την κρέμα κατα τη διάρκεια που προσθέτετε τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό έτσι ώστε να είστε σίγουροι για τη γλυκάδα της κρέμας. Η κρέμα πρέπει να έχει γλυκόξινη γεύση).

  6. 6

    Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη αφού την έχουμε διαλύσει μέσα σε 1/4 ποτηριού νερό από προηγουμένως.

  7. 7

    Βγάζουμε τη βαση του μπισκότου από το ψυγείο και περιχύνουμε την κρέμα απλώνοντας την με μία σπάτουλα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο 1/2 ώρα να πήξει καλά.

  8. 8

    Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και σιγουρευόμαστε ότι έχει πήξει καλά.

  9. 9

    Τοποθετούμε τα φρούτα της επιλογής μας πάνω από την πηχτή κρέμα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το τζέλλυ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  10. 10

    Με ένα κουτάλι ρίχνουμε προσεχτικά από το τζέλλυ μεσα στο ταψί μέχρι να καλυφθούν τα φρούτα.

  11. 11

    Εαν θέλουμε παραλείπουμε το τζέλλυ και γεμίζουμε την επιφάνεια της κρέμας με φρούτα. Βλέπε το παράδειγμα της φωτογραφίας.

  12. 12

    Βάζουμε την κρέμα μέσα στο ψυγείο και αν έχει τζέλλυ περιμένουμε να πήξει, να παγώσει και μετά τη σερβίρουμε. Η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus