Ελιές γεμιστές με πιπεριά φλωρίνης

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
ninapr, 06.11.10

Περιγραφή

Ο πατέρας μου είναι ελαιοπαραγωγός και ποτέ στη ζωή μου δεν έχω αγοράσει ελιές... εκτός από αυτές τις λαχταριστές πράσινες με την πιπερίτσα στη μέση. Αμάρτημα μέγα και καθώς δεν το άντεξα, είπα να δοκιμάσω φέτος να φτιάξω μόνη μου. Το αποτέλεσμα θαυμάσιο!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ελιές πράσινες (άγουρες)
  • 3-4 πιπεριές φλωρίνης σε λωρίδες
  • 150 ml ξύδι
  • 100 γρ. αλάτι + μερικές κουταλιές για το ξεπίκρισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξινό (κιτρικό οξύ)
  • 2-3 κουταλιές σούπας λάδι
  • νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κάντο μόνος
Εποχιακά: Φθινοπωρινή
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Πιπεριές
Φτιάχνει: 1 κιλό ελιές
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε τις ελιές και τις ξεκουκουτσιάζετε με τον βυσσινοκαθαριστή.
  2. Τις βάζετε σε δοχείο με νερό και 1-2 κουταλιές αλάτι για 2-3 μέρες προκειμένου να ξεπικρίσουν. Κάθε μερα αλλάζετε το αλατόνερο.
  3. Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες πάχους μισού εκατοστού περίπου (όχι πολύ λεπτές γιατί θα πέφτουν από τις ελιές) και ξανακόβετε σε κομματάκια ενός εκατοστου.
  4. Βάζετε σε κάθε ελιά ένα κομματάκι πιπεριάς και τοποθετείτε σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο.
  5. Ρίχνετε τα 100 γρ αλάτι, το ξύδι, το ξυνό, νερό μέχρι 3 εκατοστά πριν το χείλος του δοχείου και μετά το λάδι.
  6. Ανακινείτε μερικές φορές για να λιώσει το αλάτι και αφήνετε σε σκοτεινό μέρος.
  7. Μετά από 1 - 1,5 μήνα είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ελιές πρέπει να είναι μετρίου μεγέθους, άγουρες και σκληρές για να ξεκουκουτσιάζονται εύκολα χωρίς να χαλάει το σχήμα τους. Το ξεπίκρισμα μπορεί να παραλειφθεί αλλά τότε θα παραταθεί ο χρόνος ωρίμανσης για 1 μήνα. Οι πιπεριές μπορούν να αντικατασταθούν με ασπρισμένα αμύγδαλα. Αν βάλετε τις κομμένες πιπεριές για μερικές ώρες στην κατάψυξη γίνεται πιο εύκολο το γέμισμα.

Σχετικές συνταγές

Ελιές Καλαμών Ελιές Καλαμών
4.8
       
       
(5)
Ελιές τσακιστές Ελιές τσακιστές
4.4
       
       
(10)
Ελιές σταφιδωτές Ελιές σταφιδωτές
5
       
       
(3)
Ελιές Καλαμών χαρακτές Ελιές Καλαμών χαρακτές
4.6
       
       
(5)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από evisam, 12-11-10  
    Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι ελιές! Χαίρομαι που βρήκα μια δοκιμασμένη συνταγή για να τις φτιάξω.. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ninapr, 12-11-10  
    Χαίρομαι πολύ, εύχομαι να τις απολαύσεις!
    #
    Σχόλιο από mitsap, 12-11-10  
    Προλαβαίνω στο τσακ τις αγουροελιές!! Θα τις φτιάξω και επανέρχομαι με βαθμολογία. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, καιρό σκεφτόμουν να τις φτιάξω αλλά δεν τολμούσα από μόνη μου!
    #
    Σχόλιο από ninapr, 13-11-10  
    Τελικά είναι πολύ εύκολο να γίνουν, κι εγώ δίσταζα καιρό να το αποτολμήσω αλλά το ρίσκο μικρό και το αποτέλεσμα... μούρλια!! και χωρίς συντηρητικά!
    #
    Σχόλιο από mitsap, 14-11-10  
    το ξυνό είναι απαραίτητο; που το βρίσκω;
    #
    Σχόλιο από ninapr, 14-11-10  
    το ξυνό λειτουργεί ως συντηρητικό για το χρώμα. Αν δεν το βάλεις δεν θα γίνει κάτι φοβερό, απλά οι ελιές θα γίνουν καφετί μετά από λίγο καιρό. Εγώ το παίρνω σε μπακάλικο.
    #
    Σχόλιο από mitsap, 13-1-11  
    έχουν γίνει μούρλια!!! Λυπάμαι που δεν έφτιαξα μεγαλυτερη δόση. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από evisam, 12-11-10  
    Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι ελιές! Χαίρομαι που βρήκα μια δοκιμασμένη συνταγή για να τις φτιάξω.. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ninapr, 12-11-10  
    Χαίρομαι πολύ, εύχομαι να τις απολαύσεις!
    #
    Σχόλιο από mitsap, 12-11-10  
    Προλαβαίνω στο τσακ τις αγουροελιές!! Θα τις φτιάξω και επανέρχομαι με βαθμολογία. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή, καιρό σκεφτόμουν να τις φτιάξω αλλά δεν τολμούσα από μόνη μου!
    #
    Σχόλιο από ninapr, 13-11-10  
    Τελικά είναι πολύ εύκολο να γίνουν, κι εγώ δίσταζα καιρό να το αποτολμήσω αλλά το ρίσκο μικρό και το αποτέλεσμα... μούρλια!! και χωρίς συντηρητικά!
    #
    Σχόλιο από mitsap, 13-1-11  
    έχουν γίνει μούρλια!!! Λυπάμαι που δεν έφτιαξα μεγαλυτερη δόση. Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mitsap, 14-11-10  
    το ξυνό είναι απαραίτητο; που το βρίσκω;
    #
    Σχόλιο από ninapr, 14-11-10  
    το ξυνό λειτουργεί ως συντηρητικό για το χρώμα. Αν δεν το βάλεις δεν θα γίνει κάτι φοβερό, απλά οι ελιές θα γίνουν καφετί μετά από λίγο καιρό. Εγώ το παίρνω σε μπακάλικο.

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της amalia126
    ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 198 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou