chiotissa
chiotissa @cook_8468618
ΧΙΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μέσα λιαστή ντομάτα ή οτι άλλο θέλετε.Ειναι μια παραδοσιακή συνταγή απο Κύπρια φίλη. Το κυριότερο είναι οτι τα πιτάκια μένουν τραγανά για αρκετές μέρες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
70 περίπου κομμ
  1. Για την ζύμη
  2. 2 π. νερού λάδι
  3. 2 π. ν. χυμό πορτοκάλι
  4. 1 π. ν. γάλα
  5. 4 κ. γ. μπεκιν
  6. αλεύρι όσο πάρει (1 1/2 κιλό περίπου)
  7. Για την γέμιση
  8. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  9. 1/2 κιλό ελιές ψιλοκομμένες
  10. δυόσμο ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάνουμε την ζύμη μας (να γίνει τρυφερή).

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την γέμιση.

  3. 3

    Παίρνουμε μπαλάκια απο την ζύμη και ανοίγουμε στρογγυλό πιτάκι (με την παλάμη μας).

  4. 4

    Βάζουμε με κουταλάκι λίγη γέμιση και κλείνουμε (σαν μισοφέγγαρο). Πατάμε τις άκριες με δόντια πηρουνιού να κλείσουν καλά και να μην χυθεί η γέμιση.

  5. 5

    Μόλις τελειώσουν όλα τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

  6. 6

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και αέρα μέχρι να ροδίσουν.

  7. 7

    Ο δολοφόνος επέστρεψε!!! Δοκίμασα να τα κάνω με σιμιγδάλι, λόγω δίαιτας με μονάδες. Έγιναν ακόμα πιο ωραία!!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Έχω δοκιμάσει αντίστοιχη ζύμη με πορτοκάλι και ήταν πεντανόστιμη.Σίγουρα θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή καθώς μου αρέσει που έβαλες κρεμμύδι στη γέμιση.

Από

chiotissa
chiotissa @cook_8468618
στις
ΧΙΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΕΧΩ 2 ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ (ΓΙΟΥΣ) ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ,ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.ΕΙΜΑΙ 50ΧΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.
Δες περισσότερα