Ελιοπιτάκια Κύπρου
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μέσα λιαστή ντομάτα ή οτι άλλο θέλετε.Ειναι μια παραδοσιακή συνταγή απο Κύπρια φίλη. Το κυριότερο είναι οτι τα πιτάκια μένουν τραγανά για αρκετές μέρες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνουμε την ζύμη μας (να γίνει τρυφερή).
-
2
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
-
3
Παίρνουμε μπαλάκια απο την ζύμη και ανοίγουμε στρογγυλό πιτάκι (με την παλάμη μας).
-
4
Βάζουμε με κουταλάκι λίγη γέμιση και κλείνουμε (σαν μισοφέγγαρο). Πατάμε τις άκριες με δόντια πηρουνιού να κλείσουν καλά και να μην χυθεί η γέμιση.
-
5
Μόλις τελειώσουν όλα τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
-
6
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και αέρα μέχρι να ροδίσουν.
-
7
Ο δολοφόνος επέστρεψε!!! Δοκίμασα να τα κάνω με σιμιγδάλι, λόγω δίαιτας με μονάδες. Έγιναν ακόμα πιο ωραία!!!!
Σχόλια (13)