foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Ελιοπιτάκια με γεύση παρμέζανας, άρωμα από φρέσκο βούτυρο και μια πινελιά από κόκκινη πιπεριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ελιοπιτάκια αναδεικνύουν την γεύση τους καλύτερα όταν είναι χλιαρά.Η συνταγή είναι από το μπλογκ μουDailycious.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
25 τεμάχια
  1. 1 φλ. αλεύρι
  2. 100 γρ. βούτυρο σε κύβους (θερμοκρασίας δωματίου)
  3. 8 κ.σ. καλοτριμμένη παρμεζάνα
  4. 1 κ.γλ. ρίγανη
  5. 1 κ.γλ. θυμάρι
  6. 2 κ.σ. παγωμένο νερό
  7. 25-30 πράσινες ελιές με γέμιση πιπεριάς

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στραγγίζω τις ελιές σε ένα σουρωτήρι για καμία ώρα και στην συνέχεια μία-μία σε απορροφητικό χαρτί (προκειμένου να στεγνώσουν καλά).

  2. 2

    Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι, με την παρμεζάνα, την ρίγανη, το θυμάρι και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά την ζύμη μέχρι να σχηματίσει σβόλους και προσθέτω το παγωμένο νερό. Ανακατεύω και πάλι καλά κι αφού ομογενοποιηθεί το νερό, μεταφέρω την ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνω να σταθεί στο ψυγείο για 30’.

  3. 3

    Τώρα ξεκινάει το πλάσιμο. Σχηματίζω ομοιόμορφες μπαλίτσες ζύμης (στο μέγεθος καρυδιού), με τον αντίχειρα μου δημιουργώ ένα κοίλωμα και τοποθετώ μια ελίτσα. Στην συνέχεια κλείνω το κοίλωμα (με τα δάχτυλα μου) και δίνω στρογγυλό σχήμα στο ελιοπιτάκι. Στρώνω τα ελιοπιτάκια στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα ή ασημόχαρτο.

  4. 4

    Τα ψήνω στους 180°C στην αντίσταση για 30’ περίπου μέχρι να ροδίσουν (αλλά να μην αρπάξουν). Τα αφήνω να κρυώσουν για άλλα 30' προτού τα προσφέρω.

  5. 5

    Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Αυτή την συνταγή την κάνω πολλά χρόνια για να συνοδεύσουμε το ουζάκι ή το ουισκάκι μας
Είναι απίθανη.Τα φτιάχνω σε 2πλή δόση και τα μισά τα βάζω στην κατάψυξη άψητα γιά άλλη φορά
Μπράβο που την ανέβασες!

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις