Ελιόψωμο μοσχοβολιστό

Bαθμολογία: 4.8438
       
 
32 ψήφοι
NtinaKom, 17.12.07

Περιγραφή

Εύκολο ελιόψωμο φτιαγμένο από τα χεράκια σας για όλες τις ώρες της ημέρας.
Ελιόψωμο μοσχοβολιστό
photo: zomak

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες ή μαύρες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψωμί
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 50' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 55' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια, το μισό ελαιόλαδο.
  2. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.
  3. Το βάζουμε σε Νο28 ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε και ατομικά ελιόψωμα χωρίζοντας τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια.

Σχετικές συνταγές

    37 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 6-4-08  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη. Πρόσθεσα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα και έγινε..τι να σου πώ! Ότι πρέπει για τη νηστεία!
    #
    Σχόλιο από Mirabella, 13-4-09  
    Η συνταγή αυτή είναι τέλεια και πολύ εύκολη. Την έκανα πρώτη φορά πέρσι στην περίοδο νηστείας και ξετρελάθηκαν όλοι. Σκέφτομαι λοιπόν τώρα να πάω στην κουζίνα και να το ετοιμάσω για το βραδάκι.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 9-1-10  
    Έγινε όντως πολύ νόστιμο...εγώ το έψησα στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά και έγινε τραγανό απο έξω και πολύ αφράτο απο μέσα...
    #
    Σχόλιο από zomak, 24-1-10  
    Πολύ καλό! Τα έφτιαξα ατομικά ψωμάκια με αλεύρι dinkel και πρόσθεσα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα μέσα.
    #
    Σχόλιο από rozag, 20-3-10  
    το εφτιαξα και εχει πολυ ωραια γευση.προσθεσα κ γω λιγο φρεσκο κρεμμυδακι και μια μικρη πιπεριτσα κερατο..μηπως ομως θα ηθελε λιγοτερη μαγια απο 1 φακελακι?
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 3-5-10  
    Εγώ το έφτιαξα κ είχε πλήρη αποτυχία.Δε φούσκωσε καθόλου κ αφού το΄ψησα μέσα ήταν σα λάσπη.Μήπως ήταν πολύ το λάδι; 1 φλ.του τσαγιού έβαλα.
    #
    Σχόλιο από ansou, 23-5-10  
    Αψογες αναλογιες υλικων για το ιδανικο ζυμαρακι!!Εβαλα ελιτσες αλλα και τυρακια διαφορα κιτρινα καθως και...φυλλαρακια βασιλικου,αρωμα που νομιζω οτι του παει πολυ!!!!Μουρλια ψωμακι!!!!
    #
    Σχόλιο από ιωαννα αθανασιου, 4-12-10  
    τελειο το ψωμακι! δεν εμεινε ψιχουλο.. μπραβο στην συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από Kassandra_Adrasteia, 15-2-11  
    Μύρισε όλο το σπίτι όπως όταν ήμουν πιτσιρίκα και έψηνε η μαμά μου διάφορες λιχουδιές! Υπέροχη μυρωδιά! Μόλις το έβγαλα απ'τον φούρνο. Έφτιαξα τη ζύμη σε μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτας. Τέλειο! Απλά τέλειο! Πάντως την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με λιγότερο λάδι. Αντί για 1 φλιτζάνι θα βάλω ένα φλιτζανάκι του καφέ. Θα σας πω τότε εντυπώσεις. ;-)
    #
    Σχόλιο από Kassandra_Adrasteia, 23-2-11  
    Έφτιαξα ξανά ελιοψωμάκια κι επανείλθα! Αυτή τη φορά έβαλα μόνο 1,5 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Μισό φλιτζανάκι όταν ανακάτεψα το μίγμα με το αλεύρι, μισό φλιτζανάκι μετά από 15 λεπτά και άλλο μισό φλιτζανάκι μετά από άλλα 15 λεπτά. Άφησα τη ζύμη 15 λεπτά ακόμα (σύνολο 45 λεπτά) να φουσκώσει και μετά σε μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτα στο φούρνο. Πρόσθεσα και ριγανούλα και πολύ λίγο τριμμένο σκόρδο. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Για εκείνους που δεν τους αρέσουν τα πολύ λαδερά θα τους αρέσει πολύ!
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 9-3-11  
    Το δοκίμασα κ εγώ και ήταν τέλειο!!!!
    Πραγματικά, η ελιά εδινε μια ιδιαίτερη γεύση!Και η μυρωδιά του ήταν υπέροχη! Σιγουρα θα τα ξαναφτιάξω σύντομα. Α,είμαι νέα στην παρέα κ σας έχω μια συνταγή για τρουφάκια με ζαχαρούχο καταπληκτική!
    #
    Σχόλιο από Απολλωνία, 12-4-11  
    #
    Σχόλιο από v_vicky, 14-4-11  
    Την δοκιμασα πριν λιγες μερες και ειναι υπεροχη η γευση του. Εγω εβαλα την αναλογια σε λαδι της Kassandra_Adrasteia γιατι δεν μαρεσει και μενα το πολυ λαδι. Μου βγηκαν 2 καρβελακια..Στο ενα εβαλα γεμιση ελιες και τυρι φετα και στο αλλο μονο ριγανι.. Απλα φανταστικα..Ευχαριστω πολυ για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από marika_me_to_defi, 14-1-12  
    Εφτιαξα αυτη τη συνταγη σήμερα στον αρτοπαρασκευαστη. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά έκανα 2 αλλαγές: έβαλα ελαιόλαδο μόνο 1 φλυτζανάκι του καφέ και στα αλεύρια έβαλα 250 γρ ολικής και 250 γρ λευκό για όλες τις χρησεις. Επίσης ψιλόκοψα μια σκελίδα σκόρδο ΧΩΡΙΣ την πράσινη εσωτερική της "φύτρα". Βγήκε υπέροχο και μοσχομυριστό όπως ακριβώς το περιέγραψες!!! Δοκίμασε και η κόρη μου και μια φίλη της, με χειροποίητο τζατζίκι επάλειψη και έγινε χαμός!!! Ευχαριστούμε για την τέλεια ιδέα. (Ανέβασα και σχετική φωτό με ότι απέμεινε απο μια φρατζόλα 1 κιλού, μέσα στα επόμενα 20 λεπτά ...)
    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 25-1-12  
    Τέλεια η συνταγή σου!!!! τραγανά απ'έξω μαλακά από μέσα!!!!
    #
    Σχόλιο από kiriku77, 1-3-12  
    Φαίνεται τέλειο!!! θα βαθμολογήσω, αφού το φτιαξω. θα ήθελα να το φτιάξω με αλέυρι ολικής άλεσης. ποσο να βάλω?? γενικά για να φουσκώσει, ξέρω ότι πρέπει να βάλω λιγότερο. πόσο λέτε??
    #
    Σχόλιο από coniglio, 15-4-12  
    Παρά πολύ καλό! Μπράβο, το φάγαμε αμέσως, πολύ νόστιμο και ευκολο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 7-9-12  
    εχω βάλει τα ελιοπιτακια μου στον φουρνο!! εγώ τα έκανα τα 2 τελευτια ψωμακια με ελιες και φετα! μου βγήκαν 8 σύνονλο με λιγο παραπάνω αλευρακι γιατι μπερδεύτικα και έβαλα ένα φλιτζάνι τυο τσαγιού λάδι!! πάντς η ζύμη, φαίνετε πάρα πολύ ωραία! θα επιστρέψωσε λίγο με πιρουνάκια και σχόλια!! σε ευχαριστώ! καιρό 'εψαχνα μια εύκολη ζύμη για ελιοψωμάκια!! επισης, επειδή μου χάλασε το αλευρι και επειδή μένς σε χωριό και δεν ειχα πρόσβαση σε μαρκετ, έβαλα φαριίνα!! πιστευω πως είναι το ίδιο!:)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 7-9-12  
    αυτή τη στιγμή που σου γράφω, τρώω και το τελευταιο ελιοψωμάκι, το οποίο το εχω συνοδέψει με ενα ποτήρι κοκκινο κρασί!! η ζύμη έγινε πολύ τράγανη και πεντανόστιμη. σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!!! τα έψησα λίγο παρπάνω και τα έκανα ατομικ΄σ ρολάκια!! 5 πιρουνάκια με αγάπη, αν και αξίζει περισσότερα!!! ο συνντροφόσ μοτ τα λάτρεψε το ίδιο καιοι γογνείσ μου!! με 600-700 γρ αλεύρι μου βγήκαν 8 ψωμάκια!! τα έκαν με φαρίνα!! ευχαρισοτύμε πολυ!! θα ανεβάσω και φωτό!!!
    #
    Σχόλιο από sousounitsa, 21-10-12  
    καλησπερα.το ωραιοτερο ελιοψωμο!!το εχω κανει 3 φορες αλλα σε φορμα μακροστενη κ οχι σε ατομικα.μοσχοβολαει ολο το σπιτι κ οι αντρες του σπιτιου το τσακιζουν!να σαι καλα για την ωραια συνταγη σου!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Mirabella, 13-4-09  
    Η συνταγή αυτή είναι τέλεια και πολύ εύκολη. Την έκανα πρώτη φορά πέρσι στην περίοδο νηστείας και ξετρελάθηκαν όλοι. Σκέφτομαι λοιπόν τώρα να πάω στην κουζίνα και να το ετοιμάσω για το βραδάκι.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 9-1-10  
    Έγινε όντως πολύ νόστιμο...εγώ το έψησα στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά και έγινε τραγανό απο έξω και πολύ αφράτο απο μέσα...
    #
    Σχόλιο από rozag, 20-3-10  
    το εφτιαξα και εχει πολυ ωραια γευση.προσθεσα κ γω λιγο φρεσκο κρεμμυδακι και μια μικρη πιπεριτσα κερατο..μηπως ομως θα ηθελε λιγοτερη μαγια απο 1 φακελακι?
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 3-5-10  
    Εγώ το έφτιαξα κ είχε πλήρη αποτυχία.Δε φούσκωσε καθόλου κ αφού το΄ψησα μέσα ήταν σα λάσπη.Μήπως ήταν πολύ το λάδι; 1 φλ.του τσαγιού έβαλα.
    #
    Σχόλιο από ιωαννα αθανασιου, 4-12-10  
    τελειο το ψωμακι! δεν εμεινε ψιχουλο.. μπραβο στην συνταγη σου!
    #
    Σχόλιο από Kassandra_Adrasteia, 15-2-11  
    Μύρισε όλο το σπίτι όπως όταν ήμουν πιτσιρίκα και έψηνε η μαμά μου διάφορες λιχουδιές! Υπέροχη μυρωδιά! Μόλις το έβγαλα απ'τον φούρνο. Έφτιαξα τη ζύμη σε μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτας. Τέλειο! Απλά τέλειο! Πάντως την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με λιγότερο λάδι. Αντί για 1 φλιτζάνι θα βάλω ένα φλιτζανάκι του καφέ. Θα σας πω τότε εντυπώσεις. ;-)
    #
    Σχόλιο από Froutaki, 9-3-11  
    Το δοκίμασα κ εγώ και ήταν τέλειο!!!!
    Πραγματικά, η ελιά εδινε μια ιδιαίτερη γεύση!Και η μυρωδιά του ήταν υπέροχη! Σιγουρα θα τα ξαναφτιάξω σύντομα. Α,είμαι νέα στην παρέα κ σας έχω μια συνταγή για τρουφάκια με ζαχαρούχο καταπληκτική!
    #
    Σχόλιο από Απολλωνία, 12-4-11  
    #
    Σχόλιο από v_vicky, 14-4-11  
    Την δοκιμασα πριν λιγες μερες και ειναι υπεροχη η γευση του. Εγω εβαλα την αναλογια σε λαδι της Kassandra_Adrasteia γιατι δεν μαρεσει και μενα το πολυ λαδι. Μου βγηκαν 2 καρβελακια..Στο ενα εβαλα γεμιση ελιες και τυρι φετα και στο αλλο μονο ριγανι.. Απλα φανταστικα..Ευχαριστω πολυ για τη συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από maria25kriti, 25-1-12  
    Τέλεια η συνταγή σου!!!! τραγανά απ'έξω μαλακά από μέσα!!!!
    #
    Σχόλιο από coniglio, 15-4-12  
    Παρά πολύ καλό! Μπράβο, το φάγαμε αμέσως, πολύ νόστιμο και ευκολο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 7-9-12  
    εχω βάλει τα ελιοπιτακια μου στον φουρνο!! εγώ τα έκανα τα 2 τελευτια ψωμακια με ελιες και φετα! μου βγήκαν 8 σύνονλο με λιγο παραπάνω αλευρακι γιατι μπερδεύτικα και έβαλα ένα φλιτζάνι τυο τσαγιού λάδι!! πάντς η ζύμη, φαίνετε πάρα πολύ ωραία! θα επιστρέψωσε λίγο με πιρουνάκια και σχόλια!! σε ευχαριστώ! καιρό 'εψαχνα μια εύκολη ζύμη για ελιοψωμάκια!! επισης, επειδή μου χάλασε το αλευρι και επειδή μένς σε χωριό και δεν ειχα πρόσβαση σε μαρκετ, έβαλα φαριίνα!! πιστευω πως είναι το ίδιο!:)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 7-9-12  
    αυτή τη στιγμή που σου γράφω, τρώω και το τελευταιο ελιοψωμάκι, το οποίο το εχω συνοδέψει με ενα ποτήρι κοκκινο κρασί!! η ζύμη έγινε πολύ τράγανη και πεντανόστιμη. σε ευχαριστούμε για τη συνταγή!!! τα έψησα λίγο παρπάνω και τα έκανα ατομικ΄σ ρολάκια!! 5 πιρουνάκια με αγάπη, αν και αξίζει περισσότερα!!! ο συνντροφόσ μοτ τα λάτρεψε το ίδιο καιοι γογνείσ μου!! με 600-700 γρ αλεύρι μου βγήκαν 8 ψωμάκια!! τα έκαν με φαρίνα!! ευχαρισοτύμε πολυ!! θα ανεβάσω και φωτό!!!
    #
    Σχόλιο από sousounitsa, 21-10-12  
    καλησπερα.το ωραιοτερο ελιοψωμο!!το εχω κανει 3 φορες αλλα σε φορμα μακροστενη κ οχι σε ατομικα.μοσχοβολαει ολο το σπιτι κ οι αντρες του σπιτιου το τσακιζουν!να σαι καλα για την ωραια συνταγη σου!!!
    #
    Σχόλιο από pakos, 8-2-13  
    Τέλεια συνταγή!Αν και φοβηθήκαμε γιατί δεν φούσκωσε η ζύμη όταν μπήκε στο ταψί.Το αποτέλεσμα όμως ήταν φοβερό-Σήμερα θα φτιάξουμε για δεύτερη φορά-θα δοκιμάσουμε σε μερικά με φέτα ή κεφαλοτύρι.αν πετύχουν θα σας ενημερώσω!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 22-4-13  
    Απλά τέλειο.Εκανα μισή δοση,εβαλα αντικατεστησα το μισο λαδι με χυμο,εβαλα σπορελαιο-κατα λαθος το εψησα σε φορμα κεικ σιλικονης και πασπαλισα παπαρουνοσπορο.Εγινε αφρατο,μοσχοβολιστο και σχεδον εξαφανιστηκε μονομιας.
    #
    Σχόλιο από themidaa, 29-4-13  
    Τόσο τέλεια καί τόσο εύκολα!!!!!Ευχαριστώ Ntinakom.
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 15-5-13  
    Tα λόγια είναι περιττά.....Τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από StavPapa, 20-7-13  
    τα έφτιαξα προχθές και σήμερα τα φτιάχνω 2η φορά!!! προσθέτω ελιές, ρίγανη & φέτα και γίνονται καταπληκτικά!!!!πριν το ψήσιμο, το λαδάκι μπορεί να φαίνεται μπόλικο αλλά είναι πιστεύω στη σωστή αναλογία!!!
    #
    Σχόλιο από mitsaki1, 2-10-13  
    νοστιμότατα!ααφράτα μέσα και τραγανα έξω.πρόσφερα λιαστη ντομάτα και ρίγανη!!!μιαμ μιαμ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kiriku77, 1-3-12  
    Φαίνεται τέλειο!!! θα βαθμολογήσω, αφού το φτιαξω. θα ήθελα να το φτιάξω με αλέυρι ολικής άλεσης. ποσο να βάλω?? γενικά για να φουσκώσει, ξέρω ότι πρέπει να βάλω λιγότερο. πόσο λέτε??
    #
    Σχόλιο από Eva1973, 10-1-14  
    Φαίνεται ωραία και εύκολη αυτή η συνταγή.Απλά θέλω να ρωτήσω την Πασχαλίτσα ή όποιον άλλον ξέρει,πόσο αλεύρι ολικής βάζουμε??Την ίδια ποσότητα ή μισό ολικής και μισό λευκό??Γιατί ανυπομονώ να το φτιάξω αλλά λόγω δίαιτας πρέπει να το τροποποιήσω λίγο!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    #
    Σχόλιο από katerina-1981, 24-1-14  
    Να ρωτησω κατι; θελω να την φτιάξω το απογευμα.. Αν βάλω και ριγανη και λίγη φετα σε μερικά, αλλαζει η ποσοτητα σε κάποιο άλλο υλικο;;

    7 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ODYMAR, 6-4-08  
    Την έχω δοκιμάσει και είναι πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη. Πρόσθεσα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένα και έγινε..τι να σου πώ! Ότι πρέπει για τη νηστεία!
    #
    Σχόλιο από zomak, 24-1-10  
    Πολύ καλό! Τα έφτιαξα ατομικά ψωμάκια με αλεύρι dinkel και πρόσθεσα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα μέσα.
    #
    Σχόλιο από ansou, 23-5-10  
    Αψογες αναλογιες υλικων για το ιδανικο ζυμαρακι!!Εβαλα ελιτσες αλλα και τυρακια διαφορα κιτρινα καθως και...φυλλαρακια βασιλικου,αρωμα που νομιζω οτι του παει πολυ!!!!Μουρλια ψωμακι!!!!
    #
    Σχόλιο από Kassandra_Adrasteia, 23-2-11  
    Έφτιαξα ξανά ελιοψωμάκια κι επανείλθα! Αυτή τη φορά έβαλα μόνο 1,5 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο. Μισό φλιτζανάκι όταν ανακάτεψα το μίγμα με το αλεύρι, μισό φλιτζανάκι μετά από 15 λεπτά και άλλο μισό φλιτζανάκι μετά από άλλα 15 λεπτά. Άφησα τη ζύμη 15 λεπτά ακόμα (σύνολο 45 λεπτά) να φουσκώσει και μετά σε μπαλάκια σε σχήμα μαργαρίτα στο φούρνο. Πρόσθεσα και ριγανούλα και πολύ λίγο τριμμένο σκόρδο. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Για εκείνους που δεν τους αρέσουν τα πολύ λαδερά θα τους αρέσει πολύ!
    #
    Σχόλιο από marika_me_to_defi, 14-1-12  
    Εφτιαξα αυτη τη συνταγη σήμερα στον αρτοπαρασκευαστη. Ακολούθησα τις οδηγίες αλλά έκανα 2 αλλαγές: έβαλα ελαιόλαδο μόνο 1 φλυτζανάκι του καφέ και στα αλεύρια έβαλα 250 γρ ολικής και 250 γρ λευκό για όλες τις χρησεις. Επίσης ψιλόκοψα μια σκελίδα σκόρδο ΧΩΡΙΣ την πράσινη εσωτερική της "φύτρα". Βγήκε υπέροχο και μοσχομυριστό όπως ακριβώς το περιέγραψες!!! Δοκίμασε και η κόρη μου και μια φίλη της, με χειροποίητο τζατζίκι επάλειψη και έγινε χαμός!!! Ευχαριστούμε για την τέλεια ιδέα. (Ανέβασα και σχετική φωτό με ότι απέμεινε απο μια φρατζόλα 1 κιλού, μέσα στα επόμενα 20 λεπτά ...)
    #
    Σχόλιο από Evilina, 15-12-12  
    EGEINAN POLY RAIA! ME THN IDIA ZIMI EaN SAS ARESEI KANETE ME STAFIDES,KANELA KAI KASTANH ZAXARI. PSOMAKIA GLYKA KAI AFRATA.
    #
    Σχόλιο από pasxalitsa2, 9-1-14  
    Εγώ το φτιάχνω με αλεύρι ολικής και γίνεται εξίσου υπέροχο! Ευχαριστώ για την συνταγή

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η διαδικασία του ζυμώματος
    Το ζύμωμα του ψωμιού είναι μια σχετικά εύκολη ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ψωμί με προζύμι
    Τι καλύτερο από το σπιτικό προζυμένιο ψωμί; Είναι...
    Τα συστατικά του ψωμιού
    Μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα είδη ψωμιού: ελιόψωμ...
    Όλα για το ψωμί
    Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από αυτή του φρέσκου, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψωμιά
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της crystalclear
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikiaggelopoulou
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel
    Ψωμί-ζύμες
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki