κύρια φωτογραφία συνταγής Ελιωτή τυλιχτή νηστίσιμη
chef marinos
chef marinos @cook_8516720
LIMASSOL,cyprus

Εύκολη ελιωτή με αφράτη ζύμη. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για την ζύμη
  2. 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
  3. 1 ποτήρι φυστικέλαιο
  4. 2 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  5. 2 κ.γ μπέικιν
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
  8. Για τη γέμιση
  9. 300 γρ. ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
  10. 1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους ψιλοκομμένο
  11. λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  12. λίγο φρέσκο δυόσμο
  13. 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προσθέτουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το λάδι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλάτι και λίγη-λίγη την πορτοκαλάδα μέχρι να ζυμωθεί καλά.

  3. 3

    Το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και αμέσως μετά ετοιμάζουμε την γέμιση.

  4. 4

    Ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα, προσθέτουμε την γέμιση και τυλίγουμε.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με σουσάμι, το οποίο έχουμε βράσει προηγουμένως σε νερό.

  6. 6

    Ψήνουμε σε ταψί με λαδόχαρτο στους 180oC για 40 με 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

lovetocook
lovetocook @cook_8455703
ELIOPSOMO POU TO FTIAXNO XRONIA ME PASTA ELIAS KAI FRESKA KREMMYDAKIA. DOKIMASA KAI THN DIKH SOU EKDOXH KAI EINAI EKSISOU APITHANH. MPRAVO, SE EYXARISTOUME POLY.

Από

chef marinos
chef marinos @cook_8516720
στις
LIMASSOL,cyprus