Ελιωτή τυλιχτή νηστίσιμη
Εύκολη ελιωτή με αφράτη ζύμη.
Υλικά
-
Για την ζύμη
-
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
-
1 ποτήρι φυστικέλαιο
-
2 ποτήρια πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-
2 κ.γ μπέικιν
-
1 κ.γ. αλάτι
-
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
-
Για τη γέμιση
-
300 γρ. ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
-
1 κρεμμύδι μέτριου μεγέθους ψιλοκομμένο
-
λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
-
λίγο φρέσκο δυόσμο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προσθέτουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το λάδι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε.
-
2
Προσθέτουμε το αλάτι και λίγη-λίγη την πορτοκαλάδα μέχρι να ζυμωθεί καλά.
-
3
Το αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και αμέσως μετά ετοιμάζουμε την γέμιση.
-
4
Ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα, προσθέτουμε την γέμιση και τυλίγουμε.
-
5
Πασπαλίζουμε με σουσάμι, το οποίο έχουμε βράσει προηγουμένως σε νερό.
-
6
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόχαρτο στους 180oC για 40 με 45 λεπτά.
Σχόλια (3)