Ελιοτυρόψωμο
Είναι διαφορετικό απο το κλασικό ελιοτυρόψωμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκια ντομάτα σε κύβους, πιπεριές σε φετούλες, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Έτσι θα έχουμε φτιάξει κάτι σαν πίτσα ελληνική (η ζύμη δεν έχει καμία σχέση με ζύμη πίτσας).
Υλικά
-
2 ποτήρια αλεύρι
-
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
-
2 αυγά
-
ελιές σε φετάκια
-
300 γρ. φέτα σε τρίμμα
-
ρίγανη
-
πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το απλώνουμε σε όλο το πυρέξ. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.
-
2
Σε μπόλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά και το αλεύρι. Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Απο πάνω ρίχνουμε τις ελιές και την φέτα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα.
Σχόλια (24)