κύρια φωτογραφία συνταγής Έμπνευση στιγμής σοκολάτα, μπισκότο και φουντούκι

Έμπνευση στιγμής σοκολάτα, μπισκότο και φουντούκι

arsco
arsco @cook_8494327
Καλαμάτα,Ελλάδα

Χθες το απόγευμα έριχνα μια ματιά σε διάφορες συνταγές της παρέας και μου άνοιξε η όρεξη για γλυκό. Έτσι είπα να πειραματιστώ με διάφορα υλικά που είχα σπίτι. Το γλυκό που "οραματίστηκα" είναι κάτι σαν τούρτα με βάση μπισκότου και τη γεύση πραλίνας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή παίρνει αρκετές παραλλαγές αναλόγως τις προτιμήσεις που έχει ο καθένας. Θα ήταν ωραίο να υπήρχαν φουντούκια μέσα στις κρέμες. Το γλυκό είναι πιο νόστιμο αν έχει παγώσει πολύ καλά. Εμείς το φάγαμε 4 ώρες μετά, αλλά και την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα ήταν πιο απίστευτο!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  2. 100 γρ. βούτυρο
  3. 300 ml γάλα
  4. 1 φακελάκι garni
  5. nucrema (ή οποιαδήποτε άλλη μάρκα πραλίνας θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι. (Εγώ χρησιμοποίησα ένα μικρό οβάλ πυρεξάκι)

  2. 2

    Τρίβουμε στο multi τα φουντούκια (όσα θέλει ο καθένας) και ρίχνουμε λίγα πάνω από τα μπισκότα. (Κρατάμε τα υπόλοιπα για το τέλος. Μπορούμε να τα βάλουμε και χοντροκομμένα.)

  3. 3

    Λιώνουμε 100 γρ βούτυρο και το περιχύνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάει παντού και τα στρώνουμε καλά στο ταψάκι μας.

  4. 4

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ ώσπου να πάρει τη μορφή γιαουρτιού.

  5. 5

    Ζεσταίνουμε τα 100 ml γάλα. Το κατεβάζουμε λίγο πριν βράσει και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

  6. 6

    Ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος διπλώνοντας με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ.

  7. 7

    Χτυπάμε με το μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου garni με τα υπόλοιπα 200 ml γάλα. Όταν πήξει, προσθέτουμε όση nucrema θέλουμε συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να ενωθούν τα υλικά.

  8. 8

    Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και από πάνω το garni-nucrema. Στολίζουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα φουντούκια. Παγώνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. (τουλάχιστον 4)

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

arsco
arsco @cook_8494327
Δε ξέρω για ποιο λόγο δε γράφτηκαν ξεχωριστά. Γι\' αυτό να σημειώσω πως τα δύο τελευταία υλικά είναι πρώτον 1 φακελάκι garni(λευκό) και δεύτερον nucrema ION ή όποια άλλη επιθυμείτε και όση ποσότητα σας αρέσει.

Από

arsco
arsco @cook_8494327
στις
Καλαμάτα,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα