Ένα διαφορετικό μπριάμ

Bαθμολογία: 4.6341
       
 
41 ψήφοι
pinalaki, 31.03.11

Περιγραφή

Ένα διαφορετικό μπριάμ με σως γιαουρτιού που θα λατρέψετε!
Ένα διαφορετικό μπριάμ
photo: Rozana200406

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 πατάτα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • δενδρολίβανo
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κσ ξύδι
  • 2κ σ μέλι
Για την σως:
  • 250 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβω τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια και την πατάτα σε λεπτά κυβάκια.
  2. Τα βάζω σε μπολ και προσθέτω λάδι, ξύδι, μέλι, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά και ανακατεύω καλά.
  3. Τα μεταφέρω στο ταψί και ψήνω στους 190οC για 55 λεπτά.
  4. Μετά τα βγάζω και ανακατεύω τα υλικά της σως και το τυρί
  5. Περιχύνω πάνω από τα λαχανικά! Τα βάζω στο γκριλ για 5 λεπτά και είναι έτοιμο!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε το ξύδι, το μέλι, το γιαούρτι και την παρμεζάνα.

Σχετικές συνταγές

    74 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 5-4-11  
    Πολύ καλό φαγάκι, Μπράβο, Ετσι το κάνω κι εγώ. Προσέχω λίγο το μέλι
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-4-11  
    ευχαριστώ πολύ τασούλα για τα πηρουνάκια! ναι για να μην μασ βγει πολύ γλυκό!
    #
    Σχόλιο από stelia, 8-4-11  
    pinalaki! Πάρα πολύ ωραία συνταγή για το διαφορετικό μπριάμ! Μόνο που στο ψήσιμο μου πήρε 1 ώρα και 30 λεπτά και πάλι τραγανά ήταν τα λαχανικά! Επίσης στο γκρίλ μου πήρε 10 λεπτά! Ενθουσιάστηκα με τη γεύση! Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-4-11  
    χαίρομαι πολύ που σου αρεσε stelia.. δενουνε πολύ ωραία οι γευσεις.
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 15-6-11  
    Μπραβο pinalaki,η σως κανει τη διαφορα!το μελι-ξυδι τα φοβηθηκα αλλα σως θα κανω διπλη αλλη φορα!Επισης κι εμενα χρειαστηκε κανα μισαωρο ακομα στους 200,αναλογα το φουρνο λοιπον.Ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-6-11  
    σε ευχαριστώ πολύ ροζάνα.. η φωτό σου είναι υπέροχη!! μου άνοιξε την όρεξη!!! ετχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 27-7-11  
    Πέντε πιρουνάκια και απο εμένα.
    Πολύ νόστιμο το φαγητό! και για μένα που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το μπριάμ είναι μια καλή λύση για να τρώω αυτό το φαγητο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-8-11  
    ευχαριστώ πάρα πολύ!! είναι μια μικρή νόστιμη παραλλαγή γι αυτούς που δεν τουσ αρέσει τόσο το μπριάμ και βεναίως και για τα μικρά παιδάκια που δυσκολεύονται λίγο με τα λαχανικά~
    #
    Σχόλιο από petaluda, 16-9-11  
    Mpravo Pinalaki !!!! Yperoxh suntagh !!! gia mas pou mas aresoun ta poluxroma laxanika k bebaios geustiko gia ta paidia pou einai duskoloi pelates !!!
    #
    Σχόλιο από efrossyni, 29-9-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο! Συγχαρητήρια για την έμπνευση! Το έκανα χθες, έβαλα αντί για την πράσινη πιπεριά πορτοκαλί γιατί η πράσινη μας πέφτει βαριά. Πρόσθεσα και λίγο καροτάκι! Έβαλα μπαλσάμικο αντί για απλό ξύδι. Τόσο πολύ νόστιμο δεν το πίστευα και κανονικά εγώ δεν το τρώω το μπριάμ! Το αυγό το έβαλα αλλά αναρωτιέμαι αν δεν το βάλουμε πειράζει?
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-12-11  
    σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! ειναι πολύ νόστιμο!!!! δεν το έχς επιχειρίσει χςρίσ το αυγο!! αν το δοκιμάσει κανείσ να μασ πει πςσ θα βγεί...είναι ένασ τρόποσ εξυπνοσ να τρώνε τα παιδια λαχανικα!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 16-3-12  
    πολυ καλη η συνταγη σου φαινεται κατι το διαφορετικο απο το απλο μπριαμ , θα την κανω αυριο να την δοκιμασω, και θα εχω και εντυπωσεις να σου πω ...
    #
    Σχόλιο από thomaei, 18-3-12  
    πολυ καλη η ιδεα σου , το φαγαμε και ιδιαιτερα τα κοριτσακια μου με πολυ ορεξη νοστιμοτατο !!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-3-12  
    χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!! είαι ένασ τρόποσ να τρώνε και τα παιδιά μπριαμ που δυσκολευονται λιγγακι!!!
    #
    Σχόλιο από PITSOUF, 22-5-12  
    Εξαιρετικό!!!
    Και να σημειωθεί ότι δεν τρώω το μπριάμ!!
    Το καθιερώνω μια φορά τη βδομάδα όπωσδηποτε!!!
    #
    Σχόλιο από nipani, 30-5-12  
    5 και λίγα είναι !!! τελειο φαγητο υπεροχα χρώματα , μοναδικη γευση , πολυ καλοκαιρι!!!!!
    #
    Σχόλιο από εβελιν, 18-6-12  
    Καλο θα ηταν να μη δημοσιευεις συνταγες μαστερ σεφ....τουλαχιστον να το λες μη παει χαμενος κ ο κοπος τους! διοτι αυτη ειναι συνταγη του ακη πετρετζικη!

    http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=21082&subid=2&pubid=23390758
    #
    Σχόλιο από themis tzimopoulou, 27-6-12  
    TA 2 PIROUNAKIA GIA TON AKI KE TA ALA 3 STO PINALAKI POU TIN METEFERE GIA OSOUS DEN VLEPOUN TV...EXERETIKO!!!!
    #
    Σχόλιο από Zwh92, 6-7-12  
    Ωραίο ήταν, αλλά όντως 55 λεπτά ψήσιμο δεν είναι αρκετά.
    #
    Σχόλιο από freelobe, 7-8-12  
    Ευχαριστούμε πολυ για την συνταγη, μολις εγινε άπό τα καλυτερα μας ενα φαγητο που δεν το ειχα και πολυ σε υποληψη... ο χρονος ψησίματος ηταν όντως διαφορετικός αλλα φαντάζομαι διαφερει από φούρνο σε φούρνο, έβαλα και λιγο νερακι να το βοηθήσω και έγινε λουκουμακι..
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    69 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 5-4-11  
    Πολύ καλό φαγάκι, Μπράβο, Ετσι το κάνω κι εγώ. Προσέχω λίγο το μέλι
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-4-11  
    ευχαριστώ πολύ τασούλα για τα πηρουνάκια! ναι για να μην μασ βγει πολύ γλυκό!
    #
    Σχόλιο από stelia, 8-4-11  
    pinalaki! Πάρα πολύ ωραία συνταγή για το διαφορετικό μπριάμ! Μόνο που στο ψήσιμο μου πήρε 1 ώρα και 30 λεπτά και πάλι τραγανά ήταν τα λαχανικά! Επίσης στο γκρίλ μου πήρε 10 λεπτά! Ενθουσιάστηκα με τη γεύση! Σ΄ευχαριστούμε πολύ!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-4-11  
    χαίρομαι πολύ που σου αρεσε stelia.. δενουνε πολύ ωραία οι γευσεις.
    ευχαριστώ για τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 15-6-11  
    Μπραβο pinalaki,η σως κανει τη διαφορα!το μελι-ξυδι τα φοβηθηκα αλλα σως θα κανω διπλη αλλη φορα!Επισης κι εμενα χρειαστηκε κανα μισαωρο ακομα στους 200,αναλογα το φουρνο λοιπον.Ευχαριστουμε.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-6-11  
    σε ευχαριστώ πολύ ροζάνα.. η φωτό σου είναι υπέροχη!! μου άνοιξε την όρεξη!!! ετχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 27-7-11  
    Πέντε πιρουνάκια και απο εμένα.
    Πολύ νόστιμο το φαγητό! και για μένα που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το μπριάμ είναι μια καλή λύση για να τρώω αυτό το φαγητο
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 1-8-11  
    ευχαριστώ πάρα πολύ!! είναι μια μικρή νόστιμη παραλλαγή γι αυτούς που δεν τουσ αρέσει τόσο το μπριάμ και βεναίως και για τα μικρά παιδάκια που δυσκολεύονται λίγο με τα λαχανικά~
    #
    Σχόλιο από petaluda, 16-9-11  
    Mpravo Pinalaki !!!! Yperoxh suntagh !!! gia mas pou mas aresoun ta poluxroma laxanika k bebaios geustiko gia ta paidia pou einai duskoloi pelates !!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 5-12-11  
    σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!! ειναι πολύ νόστιμο!!!! δεν το έχς επιχειρίσει χςρίσ το αυγο!! αν το δοκιμάσει κανείσ να μασ πει πςσ θα βγεί...είναι ένασ τρόποσ εξυπνοσ να τρώνε τα παιδια λαχανικα!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 16-3-12  
    πολυ καλη η συνταγη σου φαινεται κατι το διαφορετικο απο το απλο μπριαμ , θα την κανω αυριο να την δοκιμασω, και θα εχω και εντυπωσεις να σου πω ...
    #
    Σχόλιο από thomaei, 18-3-12  
    πολυ καλη η ιδεα σου , το φαγαμε και ιδιαιτερα τα κοριτσακια μου με πολυ ορεξη νοστιμοτατο !!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 18-3-12  
    χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!! είαι ένασ τρόποσ να τρώνε και τα παιδιά μπριαμ που δυσκολευονται λιγγακι!!!
    #
    Σχόλιο από PITSOUF, 22-5-12  
    Εξαιρετικό!!!
    Και να σημειωθεί ότι δεν τρώω το μπριάμ!!
    Το καθιερώνω μια φορά τη βδομάδα όπωσδηποτε!!!
    #
    Σχόλιο από themis tzimopoulou, 27-6-12  
    TA 2 PIROUNAKIA GIA TON AKI KE TA ALA 3 STO PINALAKI POU TIN METEFERE GIA OSOUS DEN VLEPOUN TV...EXERETIKO!!!!
    #
    Σχόλιο από Zwh92, 6-7-12  
    Ωραίο ήταν, αλλά όντως 55 λεπτά ψήσιμο δεν είναι αρκετά.
    #
    Σχόλιο από freelobe, 7-8-12  
    Ευχαριστούμε πολυ για την συνταγη, μολις εγινε άπό τα καλυτερα μας ενα φαγητο που δεν το ειχα και πολυ σε υποληψη... ο χρονος ψησίματος ηταν όντως διαφορετικός αλλα φαντάζομαι διαφερει από φούρνο σε φούρνο, έβαλα και λιγο νερακι να το βοηθήσω και έγινε λουκουμακι..
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 8-8-12  
    καλησπέρα παιδιά! χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή!! να πω την αλήθεια οταν μου την είπανε και εμένα δεν την είχα και εγώ σε υπόληψη! όμως μια μέρα είπα να την δοκιμάσω και από τότε την καθιέρωσα! να πω στην φίλη μας που ρωτάει για το αυγο, πωσ ναι! γίνεται! το δοκίμασα και πραγματικά ήτανε πολύ καλό!! έκτοτε μπήκα στο site του μέγκα και την πήρα! σας ευχαρισΤω όλους για τα πηρουνάκια!! έβελιν από οτι είδα εισαι καινούργια στις συνταγές της παρέας! καλως ήρθες λΟιπον στην παρέα μας και ελπίζω να σου φανεί χρήσιμο αυτό το site όσο και σε εμασ.. καλό θα ήτανε λοιπόν πριν κάνεις οποιόδηποτε comment να ρίχνεις μια ματιά και σε άλλες συνταγές. στις συνταγές που μεταφέρω, τόσο εγώ όσο και άλλοι φίλοι μας στην παρέα μας, συνηθως αναφέρουμε τις πηγές μας..ποτέ δεν παρουσιάΖω συνταγές άλλων για δικές μου..εάν κοιτάξεισ και τισ άλλες συνταγές μου θα δεις πως πάντα αναφέρω τις πηγές! θα δεις και άλλες συνταγές του΄Ακη. αφιέρωσε λοιπόν χρόνο για να κάνεις τις συνταγες και να μασ λεσ τη αποψή σου και όχι για να κάνεις σχόλια ειρωνικά!
    #
    Σχόλιο από Lilly7, 17-8-12  
    Καταπληκτικό! Χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο (...και στον δικό μου φούρνο...), αλλά είναι τέλειο.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 22-8-12  
    eyxaristw poli lili!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από moumoudenia, 9-10-13  
    το γιαουρτι πρεπει να ειναι στραγγιστο ?

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από efrossyni, 29-9-11  
    Πάρα πολύ νόστιμο! Συγχαρητήρια για την έμπνευση! Το έκανα χθες, έβαλα αντί για την πράσινη πιπεριά πορτοκαλί γιατί η πράσινη μας πέφτει βαριά. Πρόσθεσα και λίγο καροτάκι! Έβαλα μπαλσάμικο αντί για απλό ξύδι. Τόσο πολύ νόστιμο δεν το πίστευα και κανονικά εγώ δεν το τρώω το μπριάμ! Το αυγό το έβαλα αλλά αναρωτιέμαι αν δεν το βάλουμε πειράζει?
    #
    Σχόλιο από nipani, 30-5-12  
    5 και λίγα είναι !!! τελειο φαγητο υπεροχα χρώματα , μοναδικη γευση , πολυ καλοκαιρι!!!!!
    #
    Σχόλιο από εβελιν, 18-6-12  
    Καλο θα ηταν να μη δημοσιευεις συνταγες μαστερ σεφ....τουλαχιστον να το λες μη παει χαμενος κ ο κοπος τους! διοτι αυτη ειναι συνταγη του ακη πετρετζικη!

    http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=21082&subid=2&pubid=23390758
    #
    Σχόλιο από neamama, 26-9-12  
    ΤΕΛΕΙΟ! ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ. ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    για δοκιμή
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της stellamaria1985
    Λαδερά/με λαχανικά
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της kleliap20
    νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi