κύρια φωτογραφία συνταγής Εναλλακτικοί κολοκυθοκεφτέδες
ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915

Οι κολοκυθοκεφτεδες μου αρέσουν πολύ αλλά επειδή αποφεύγω τα τηγανιτά και δεν τρώω αυγό έχω καταλήξει μετα από πειραματισμούς στην παρακάτω συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε να μοιάζουν με τηγανιτούς στρώστε στο ταψί λαδόκολλα αλείψτε την με ελαιολαδο πριν βάλετε τους κεφτέδες και με ένα πινέλο αλείψτε ελαφριά και την πάνω μεριά τους. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
περίπου 20 κομμάτια
  1. 5 μέτρια κολοκύθια
  2. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  3. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 300 γρ φέτα
  6. 1/3 κούπας λάδι
  7. 5-6 κ.σ. βρώμη
  8. 2-3 κ.σ. γάλα
  9. αλάτι – πιπέρι
  10. Για το λανάρισμα
  11. 1/2 κούπα τριμμένη βρώμη
  12. 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  13. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα κολοκύθια και το καρότο στον χοντρό τρίφτη.

  2. 2

    Τα βαζουμε σε ένα σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τα αφηνουμε λίγη ώρα να βγάλουν το νερό τους.

  3. 3

    Σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αν είναι πολύ υγρό το μείγμα προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα.

  4. 4

    Αφηνουμε τουλάχιστον μίση ώρα στο ψυγείο.

  5. 5

    Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος.

  6. 6

    Τους παναρουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

  8. 8

    Στους 180 βαθμούς 20 λεπτά στις αντιστάσεις.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

ANGOLINA
ANGOLINA @cook_8455596
Πεντανόστιμα και υγιεινά. Μόνο που μου άπλωσαν στο φούρνο. Μάλλον ήθελε πιο πολύ βρώμη να σφίξει το μίγμα. Γάλα δεν έβαλα.

Από

ariadnibb
ariadnibb @cook_8492915
στις