Εντυπωσιακό κέικ ζέβρα

Bαθμολογία: 5
       
 
18 ψήφοι
#anneza#, 26.07.12
Εντυπωσιακό κέικ ζέβρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά (5 αν ειναι μικρά)
  • 2 βανίλιες
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/4 φλιτζ.τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Σοκολάτα , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες και εναλλάξ το γάλα (ή τον χυμό) με το αλέυρι.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη,στο ένα προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  6. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό και ξεκινάμε απο το κέντρο του ταψιού και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας απο το μείγμα της βανίλιας, πάνω απο αυτό που βάλαμε βάζουμε μια κουταλιά απο το μείγμα με το κακάο ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΙΓΜΑ. Συνεχίζουμε κουταλιά κουταλιά εναλλάξ τα μείγματα μέχρι να τελειώσουν. Δεν κουνάμε το ταψί μας, αφήνουμε να σχηματιστεί το σχέδιο μόνο του καθώς εμείς βάζουμε κουταλιά κουταλιά.
  7. Με προσοχή τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα και ψήνουμε πάνω κάτω (αντιστάσεις και οχι αέρα) στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  8. Αφού ψηθεί βγάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά πριν το κόψουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Σχετικές συνταγές

Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ
4.8103
       
       
(232)
Κέικ γεωγραφίας Κέικ γεωγραφίας
4.7778
       
       
(9)
Κέικ Ζέβρα Κέικ Ζέβρα
4.5294
       
       
(17)
Κέικ δίχρωμο διαίτης Κέικ δίχρωμο διαίτης
4.7
       
       
(10)
Κέικ μαρμπρέ Κέικ μαρμπρέ
4.8333
       
       
(6)
Cake marbre Cake marbre
5
       
       
(4)

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 26-7-12  
    5 πιρουνάκια για το σχέδιο είναι εντυπωσιακό. Θα επανέλθω και με πιρουνάκια μόλις το φτιάξω :)))))
    #
    Σχόλιο από savefico, 27-7-12  
    Εξαιρετικό! (Έβαλα περισσότερο κακάο, ήταν τέλειο)
    #
    Σχόλιο από δημητρα 22, 6-8-12  
    τελειο και σε γευση και σε εμφανιση
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 22-8-12  
    Πολυ εντυπωσιακο το σχεδιο,διαφορετικο απο το το κεικ μαμπρε σε εμφανιση.
    Η γευση κλασικη,καθως ειναι αυτη που υπαρχει σε ολες τις φαρινες.
    Εβαλα 4 κουταλιες κακαο και το εψησα 1 ωρα.
    #
    Σχόλιο από theangel, 28-11-12  
    εντυπωσιακο πολυ νοστιμο και αφρατο κεικ. Για εμας εχει κατοχυρωθει ως το οικογενειακο κεικ. Το εχω φτιαξει αρκετες φορες και ειναι παντα το ιδιο πετυχημενο. Ευχαριστουμε για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από #anneza#, 28-11-12  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από ViViNo13, 3-12-12  
    #
    Σχόλιο από ViViNo13, 3-12-12  
    Έκανα το κέικ, αλλα ενω απο πάνω έμοιαζε να έχει πετύχει, εσωτερικά, ήταν σαν κέικ γεωγραφίας.. :/
    σαν νοστιμιά ήταν τέλειο, αν και λίγο λαδερό.. γιατι δεν μ πέτυχεεε;;; μήπως επειδη το μείγμα απο το κακάο ήταν πιο πηχτό;;;
    #
    Σχόλιο από balantoula, 23-1-13  
    #
    Σχόλιο από Evangeliaev, 2-2-13  
    Μπορεί να μην πέτυχα την αναλογία κακάο-βανίλια (από δικό μου λάθος!) αλλά βγήκε ένα νοστιμότατο αφράτο σοκολατένιο κέικ χωρίς να ληγώνει!!
    #
    Σχόλιο από minaps, 19-2-13  
    #
    Σχόλιο από theangel, 8-3-13  
    Απλα τελειο και σε εμφανιση και σε γευση και σε υφη
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 19-4-13  
    Πολύ ωραίο κέικ!Δεν το πέτυχα τέλεια το σχέδιο αλλά η προσπάθεια μετράει δεν λένε....
    #
    Σχόλιο από zara, 10-6-13  
    Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ψηθεί στις αντιστάσεις. Τι θα γίνει αν το ψήσουμε στον αέρα? Εγώ έχω φουρνάκι που έχει μόνο αέρα.
    #
    Σχόλιο από CHMARIA, 13-6-13  
    :)τελειο!

    zara εγω το εψησα στον αερα και ψηθηκε μια χαρα.
    #
    Σχόλιο από zara, 15-6-13  
    CHMARIA σ ευχαριστώ πολύ. Νάσαι καλά που μ απάντησες. Θέλω να το πάω δώρο για να εντυπωσιάσω χαχα!! Δεν ήθελα να τ αφήσω στην τύχη το ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από #anneza#, 15-6-13  
    zara δεν το εχω ψησει σε αερα αλλα δεν νομιζω να εχει καποια διαφορα, αφου το εψησε και η chmaria και εγινε μια χαρα τοτε δεν εχω παρα να σου ευχηθω να εντυπωσιασεις!!! καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρια-Ευαγγελια, 29-9-13  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΦΗΜΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΠΡΟΣΕΞΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ,ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!
    #
    Σχόλιο από snoopy4, 30-9-13  
    Υπέροχη εμφάνιση που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ένα κέικ μαρμπρέ, στην ουσία!!!!
    Πολλά συγχαρητήρια από μένα και τους εκάστοτε θεατές και γευσιγνώστες!!!
    #
    Σχόλιο από βασια9199, 12-12-13  
    Ήθελα να ρωτήσω τι διάμετρο πρέπει να έχει το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε......ευχαριστώ πολύ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από EarthquakeRita, 26-7-12  
    5 πιρουνάκια για το σχέδιο είναι εντυπωσιακό. Θα επανέλθω και με πιρουνάκια μόλις το φτιάξω :)))))
    #
    Σχόλιο από savefico, 27-7-12  
    Εξαιρετικό! (Έβαλα περισσότερο κακάο, ήταν τέλειο)
    #
    Σχόλιο από δημητρα 22, 6-8-12  
    τελειο και σε γευση και σε εμφανιση
    #
    Σχόλιο από theangel, 28-11-12  
    εντυπωσιακο πολυ νοστιμο και αφρατο κεικ. Για εμας εχει κατοχυρωθει ως το οικογενειακο κεικ. Το εχω φτιαξει αρκετες φορες και ειναι παντα το ιδιο πετυχημενο. Ευχαριστουμε για την συνταγη
    #
    Σχόλιο από #anneza#, 28-11-12  
    Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
    #
    Σχόλιο από balantoula, 23-1-13  
    #
    Σχόλιο από Evangeliaev, 2-2-13  
    Μπορεί να μην πέτυχα την αναλογία κακάο-βανίλια (από δικό μου λάθος!) αλλά βγήκε ένα νοστιμότατο αφράτο σοκολατένιο κέικ χωρίς να ληγώνει!!
    #
    Σχόλιο από minaps, 19-2-13  
    #
    Σχόλιο από theangel, 8-3-13  
    Απλα τελειο και σε εμφανιση και σε γευση και σε υφη
    #
    Σχόλιο από ΤΑΝΙΑ81, 19-4-13  
    Πολύ ωραίο κέικ!Δεν το πέτυχα τέλεια το σχέδιο αλλά η προσπάθεια μετράει δεν λένε....
    #
    Σχόλιο από zara, 15-6-13  
    CHMARIA σ ευχαριστώ πολύ. Νάσαι καλά που μ απάντησες. Θέλω να το πάω δώρο για να εντυπωσιάσω χαχα!! Δεν ήθελα να τ αφήσω στην τύχη το ψήσιμο.
    #
    Σχόλιο από Μαρια-Ευαγγελια, 29-9-13  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΦΗΜΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ,ΠΡΟΣΕΞΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ,ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΥΘΗΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!
    #
    Σχόλιο από snoopy4, 30-9-13  
    Υπέροχη εμφάνιση που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ένα κέικ μαρμπρέ, στην ουσία!!!!
    Πολλά συγχαρητήρια από μένα και τους εκάστοτε θεατές και γευσιγνώστες!!!
    #
    Σχόλιο από letaki, 24-1-14  
    Ωραίο κέικ, μου πέτυχε κ στην εμφάνιση παραδόξως, μιας κ γενικά δεν έχω κάνει πολλα κεικ στην ζωή μου.
    Απλά δεν μου φούσκωσε πολύ ή επειδή έκανα ενα λαθάκι με το βούτυρο ή το ταψί μου ήταν μεγάλο.
    #
    Σχόλιο από tahitian, 26-1-14  
    Δε μου βγηκε εντελως η ζεβρα αλλά το'κανα βιαστικα ,γι'αυτο θελω να ξαναπειραματιστω.Κατα τ'αλλα ειναι νοστιμο
    #
    Σχόλιο από anna mich, 19-2-14  
    Teleutaia sxara kato i pano?
    #
    Σχόλιο από mariaano, 23-3-14  
    Ωραίο σχέδιο,νόστιμο κέικ.Έβαλα 4 κ.σ κακάο.
    #
    Σχόλιο από #anneza#, 25-3-14  
    Αν ψηθει σε αντιστασεις καλο θα ειναι να μπει τελευταια σχαρα κατω,αν ψηθει στον αερα να μπει στην μεση,γενικα δεν προτεινω τον αερα για να μην κανει απο πανω σκασιματα, και το ταψακι που χρησιμοποιω εγω ειναι 30εκ.
    #
    Σχόλιο από zwhNestora, 18-6-14  
    ουαου... πολυ εντυπωσιακο. πεντε πηρουνακια

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ViViNo13, 3-12-12  
    #
    Σχόλιο από ViViNo13, 3-12-12  
    Έκανα το κέικ, αλλα ενω απο πάνω έμοιαζε να έχει πετύχει, εσωτερικά, ήταν σαν κέικ γεωγραφίας.. :/
    σαν νοστιμιά ήταν τέλειο, αν και λίγο λαδερό.. γιατι δεν μ πέτυχεεε;;; μήπως επειδη το μείγμα απο το κακάο ήταν πιο πηχτό;;;
    #
    Σχόλιο από zara, 10-6-13  
    Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ψηθεί στις αντιστάσεις. Τι θα γίνει αν το ψήσουμε στον αέρα? Εγώ έχω φουρνάκι που έχει μόνο αέρα.
    #
    Σχόλιο από CHMARIA, 13-6-13  
    :)τελειο!

    zara εγω το εψησα στον αερα και ψηθηκε μια χαρα.
    #
    Σχόλιο από #anneza#, 15-6-13  
    zara δεν το εχω ψησει σε αερα αλλα δεν νομιζω να εχει καποια διαφορα, αφου το εψησε και η chmaria και εγινε μια χαρα τοτε δεν εχω παρα να σου ευχηθω να εντυπωσιασεις!!! καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από βασια9199, 12-12-13  
    Ήθελα να ρωτήσω τι διάμετρο πρέπει να έχει το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε......ευχαριστώ πολύ!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tasa.x, 22-8-12  
    Πολυ εντυπωσιακο το σχεδιο,διαφορετικο απο το το κεικ μαμπρε σε εμφανιση.
    Η γευση κλασικη,καθως ειναι αυτη που υπαρχει σε ολες τις φαρινες.
    Εβαλα 4 κουταλιες κακαο και το εψησα 1 ωρα.
    #
    Σχόλιο από Vayia, 12-6-14  
    Πολυ ομορφο αποτελεσμα και πολυ καλη γευση!Εγω απλα μειωσα λιγο τη ζαχαρη και αντικατεστησα το βουτυρο με ωριμο αβοκαντο( ειμαστε σε περιοδο διαιτας!).Και τα αυγουλακια μου φανηκαν πολλα αλλα τελικα τα εβαλα γιατι ειναι παραγωγης μας!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

      MUFFINS ΚΑΙ   ΚΕΙΚ
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Κέικ και τσουρέκια !!!
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita
    ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    Γλυκά υπό δοκιμή
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της Σουηδός Μάγειρας