Επιδόρπιο Σύκο
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σιρόπι πρέπει να είναι σε ρευστη μορφή αφού πρέπει με αυτό να περιχύσουμε τα σύκα. Μια πρόταση παρουσίασης είναι να βάλουμε τα σύκα σε πιατέλα και ενδιάμεσα να προσθέσουμε ανθότυρο, το οποίο θα έχει περιχυθεί και αυτό με σιρόπι. Αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό γλυκού-φρούτου.
Υλικά
-
6 σύκα με τη φλούδα (μέτρια)
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 κουταλιά μέλι
-
2 κουταλιές ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε τηγάνι βάζετε το κρασί, το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
-
2
Αφού περάσουν 5' προσθέτετε τα σύκα και με ελαφρές κινήσεις τα αναποδογυρίζετε ώστε να "ποτιστούν" καλά. Τα αποσύρετε από την φωτιά όταν δείτε το σιρόπι να δένει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)