κύρια φωτογραφία συνταγής Επιδόρπιο Σύκο
bassie
bassie @cook_8449672

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σιρόπι πρέπει να είναι σε ρευστη μορφή αφού πρέπει με αυτό να περιχύσουμε τα σύκα. Μια πρόταση παρουσίασης είναι να βάλουμε τα σύκα σε πιατέλα και ενδιάμεσα να προσθέσουμε ανθότυρο, το οποίο θα έχει περιχυθεί και αυτό με σιρόπι. Αποτελεί έναν τέλειο συνδυασμό γλυκού-φρούτου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 6 σύκα με τη φλούδα (μέτρια)
  2. 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  3. 1 κουταλιά μέλι
  4. 2 κουταλιές ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε τηγάνι βάζετε το κρασί, το μέλι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.

  2. 2

    Αφού περάσουν 5' προσθέτετε τα σύκα και με ελαφρές κινήσεις τα αναποδογυρίζετε ώστε να "ποτιστούν" καλά. Τα αποσύρετε από την φωτιά όταν δείτε το σιρόπι να δένει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Λοιπόν ο συνδυασμός των υλικών με προέτρεψε να το κάνω.Τα σύκα είχαν μια πολύ ωραία εμφάνιση βυθισμένα σε μια κατακόκκινη σάλτσα η οποία είχε πολύ ωραία γεύση.Οπτικά ήταν πολύ όμορφα.Αυτό που με ξένισε είναι ότι κόβοντας το σύκο χύνονταν όλο το εσωτερικό με αποτέλεσμα να χρειαζόσουν κουταλάκι για να μαζέψεις το εσωτερικό του σύκου.Σίγουρα χρειάζεται κάτι σε αντίθεση όπως το ανθότυρο που προτείνετε ή γιαούρτι ή κάτι παρόμοιο.Σκέτο προσωπικά δύσκολα θα μπορούσα να το φάω.Τελικά έριξα όλα τα σύκα μαζί με τη σάλτσα στο μπλέντερ και τα χτύπησα ελαφριά σε μια πολύ ωραία σε γεύση σχετικά άγλυκη μαρμελάδα.

Από

bassie
bassie @cook_8449672
στις