Επιτέλους νηστίσιμη σοκολατόπιτα
Επιτέλους σοκολατόπιτα νηστίσιμη και νοστιμότατη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν βγαίνει τοσο αφράτη οπως η κανονική γιατί εννοείται οτι δεν εχει αυγά. Ειναι ομως νοστιμότατη και το αποτέλεσμα ειδικά για νηστίσιμο γλυκο και ειδικά για σοκολατόπιτα είναι εκπληκτικό!!!
Υλικά
-
200 ml καλαμποκέλαιο
-
xυμο απο ενα λεμόνι
-
xυμό απο δύο πορτοκαλια
-
330 gr ζάχαρη
-
1/2 κούπα φουντούκια αλεσμένα
-
2 βανίλιες
-
1 κ.τ.σουπας σόδα μαγειρική
-
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
60 gr κακάο
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
250 γρ νερό
-
220 γρ ζάχαρη
-
60 γρ κακαο
-
2 βανίλιες
-
3 κ.τ σούπας κονιακ
-
100 γρ κουβερτούρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο τους χυμούς, την ζάχαρη, το φουντούκι. τις βανίλιες μεχρι να λιώσει η ζάχαρη (προσοχή πιτσιλάει).
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακαο και την σόδα.
-
3
Προσέχουμε στο αλεύρι γιατί μπορεί να παρει λιγότερο
-
4
Λαδωνουμε και αλευρώνουμε μια φορμα οχι πολύ μεγάλη και ριχνουμε το μείγμα μέσα.
-
5
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 35-40 λεπτα ελέγχοντας πάντα με το μαχαίρι αν βγάινει στεγνό.
-
6
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.
-
7
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
-
8
Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κοβερτούρα με το κονιακ και ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-
9
Αφηνουμε 10 λεπτά να κρυώσει (οχι τελείως!).
-
10
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι να παει παντού. Καλη επιτυχία!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια