κύρια φωτογραφία συνταγής Επιτέλους νηστίσιμη σοκολατόπιτα

Επιτέλους νηστίσιμη σοκολατόπιτα

STB
STB @cook_8486783

Επιτέλους σοκολατόπιτα νηστίσιμη και νοστιμότατη!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βγαίνει τοσο αφράτη οπως η κανονική γιατί εννοείται οτι δεν εχει αυγά. Ειναι ομως νοστιμότατη και το αποτέλεσμα ειδικά για νηστίσιμο γλυκο και ειδικά για σοκολατόπιτα είναι εκπληκτικό!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. xυμο απο ενα λεμόνι
  2. xυμό απο δύο πορτοκαλια
  3. 330 gr ζάχαρη
  4. 1/2 κούπα φουντούκια αλεσμένα
  5. 2 βανίλιες
  6. 1 κ.τ.σουπας σόδα μαγειρική
  7. 400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 60 gr κακάο
  9. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  10. 250 γρ νερό
  11. 220 γρ ζάχαρη
  12. 60 γρ κακαο
  13. 2 βανίλιες
  14. 3 κ.τ σούπας κονιακ
  15. 100 γρ κουβερτούρα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπαμε στο μίξερ το καλαμποκέλαιο τους χυμούς, την ζάχαρη, το φουντούκι. τις βανίλιες μεχρι να λιώσει η ζάχαρη (προσοχή πιτσιλάει).

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακαο και την σόδα.

  3. 3

    Προσέχουμε στο αλεύρι γιατί μπορεί να παρει λιγότερο

  4. 4

    Λαδωνουμε και αλευρώνουμε μια φορμα οχι πολύ μεγάλη και ριχνουμε το μείγμα μέσα.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 35-40 λεπτα ελέγχοντας πάντα με το μαχαίρι αν βγάινει στεγνό.

  6. 6

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.

  7. 7

    Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κοβερτούρα με το κονιακ και ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  9. 9

    Αφηνουμε 10 λεπτά να κρυώσει (οχι τελείως!).

  10. 10

    Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε το σιρόπι να παει παντού. Καλη επιτυχία!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

STB
STB @cook_8486783
στις