Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Θεσσαλονίκη

Μια συνταγή ελαφριά και υγιεινή, για να απολαύσει όλη η οικογένεια νόστιμα donuts χωρίς κόπο και κυρίως... χωρίς τύψεις!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το site Health. Μερικά μυστικά για πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα1. Τη ζάxαρη περάστε την πρώτα από το multi για να διαλυθεί καλύτερα.2. Αν δεν έχετε αλεύρι ολικής άλεσης φτιάξτε μόνοι σας αλέθοντας βρώμη στο blender ή χρησιμοποιήστε εξ΄ολοκλήρου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.3. Μπορείτε να βάλετε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων, να κόψετε την άκρη της σακούλας μετατρέποντάς την σε κορνέ και έτσι να μοιράσετε τη ζύμη στο ταψάκι χωρίς κόπο.Κάθε donut έχει μόνο 85 θερμίδες.Μπορεί να φαίνεται υπερβολή η αγορά ειδικού ταψιού για donuts, αλλά τελικά έχουν τόση ζήτηση που το ταψάκι "τα βγάζει τα λεφτά του"!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
23 mini donuts
  1. 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  2. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 1/2 κούπα ζάχαρη
  4. 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. 3/4 κούπας γάλα 1%, στο οποίο θα προσθέσετε 1 κ.γ. λεμόνι ή ξύδι και θα το αφήσετε περίπου 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να "κόψει"
  8. 2 μεγάλα αυγά
  9. 1/4 κούπας μέλι
  10. 2 κ.σ. βούτυρο
  11. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμάντε τον φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.

  2. 2

    Χρησιμοποιείστε ειδικό ταψάκι για donuts (συνήθως είναι αντικολλητικά οπότε δεν χρειάζεται να το αλευρώσετε ή να το βουτυρώσετε).

  3. 3

    Κοσκινίστε το αλεύρι και τα υπόλοιπα ξηρά υλικά και ανακατέψτε τα μεταξύ τους σε ένα μεγάλο μπολ.

  4. 4

    Σε άλλο σκεύος, χτυπήστε καλά το γάλα, τα αυγά το βούτυρο (λιωμένο) και το μέλι.

  5. 5

    Ρίξτε σιγά-σιγά το υγρό μίγμα μέσα στα ξηρά υλικά, και ανακατέψτε μαλακά μέχρι να ενσωματωθούν. Μην χτυπήσετε το τελικό μίγμα περισσότερο.

  6. 6

    Γεμίστε κάθε θήκη από το ταψάκι κατά τα 3/4 και τοποθετήστε το στη μεσαία θέση του φούρνου. Τα ψήνετε μέχρι να έχουν ελαστικότητα όταν τα πιέζετε και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα γύρω-γύρω (όχι από πάνω). Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά.

  7. 7

    Αφήστε τα 3-4 λεπτά μέσα στο ταψάκι να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το ταψί και γαρνίρετέ τα με ότι σας αρέσει. (Εγώ χρησιμοποίησα την ganache της Τράγας και έριξα από πάνω πολύχρωμη τρούφα).

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

iNSaNiTY
iNSaNiTY @iNSaNiTY22
Λεω να δοκιμάσω να τα φτιάξω, μια ερωτηση, δεν εχω ταψακι ειδικό, θα γίνουν αν τα ψήσω σε φορμακια καπ-κεικς? Η' καλύτερα να προσπαθήσω να τα κάνω στρογγυλά με κενό μεταξύ τους σε απλό ταψί?

Από

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
στις
Θεσσαλονίκη