Εύκολα μπισκοτάκια ινδικής καρύδας

Bαθμολογία: 4.8276
       
 
29 ψήφοι
Ermioni, 13.12.08
Εύκολα μπισκοτάκια ινδικής καρύδας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 250γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • 1 αυγό
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι βανιλλίνη ή 5 βανίλλιες
  • 1,5 κουταλάκι μπέκιν
  • 5 σταγόνες άρωμα πικρού αμυγδάλου
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Γερμανική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Καρύδα , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνουν σφιχτή ζύμη.
  2. Την βάζουμε σε κόλλα ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη.
  3. Με ενα φλυτζάνι κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε κόλλα ψησίματος στο ταψί μας.
  4. Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά στους 175 βαθμούς!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και αφού κρυώσουν τελείως τα βουτάμε απο την μία πλεύρα ως την μέση. Καλή σας όρεξη!!!

Σχετικές συνταγές

    40 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 14-1-09  
    τα μπισκοτακια σου εγιναν υπεροχα
    δεν εβαλα το αρωμα αμυδδαλου γιατι δεν ειχα και εγιναν αψογα
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    σε ευχαριστω πολυ Ξενια.
    ειναι κι αυτη μια απο τις πολλες γερμανικες συνταγες....
    χαιρομαι που σας αρεσαν...
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 14-1-09  
    φοτο θα βγαλω στην επομενη δοση αυτη τηφορα δε προλαβα
    με το που ψηνονταν μου χτυπησε η διπλανη μου γιατι της εσπασε η μυτη!!! ηρθαν και οι δυο φιλεναδες που μενουν στο κατω οροφο με τα τεκνα τους κι αυτες
    τα μπισκοτακια σου τα υπεροχα εγιναν αφορμη για παρτυ ινδοκαρυδου!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    χαιρομαι Ξενια μου που δεν εμεινε ουτε ενα και ας εχουμε φωτο για αυτην την συνταγη....καποια στιγμη θα βαλουμε...
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 10-2-09  
    Ερμιονη καλημερα
    τα υπεροχα μπικοτακια σοθ τα φτιαχνω πολυ συχνα
    την τελευταια φορα τα εψησα σε φουρνο με αερα (ενω τις αλλες φορες με το κλασσικο τροπο) και πλατιασαν
    ξερεις αν ειναι αυτο που φταιει;
    βεβαια εξαφανιστηκαν αμεσως πλατυτερα μεν νοστιμοτατα δε!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 10-2-09  
    καλημερα Ξενια,δυστυχως δεν εχω φουρνο με αερα για να μπορω να τα ψησω και να εχω γνωμη αλλα ισως επειδη εχουν πολυ βουτυρο να απλωσαν πιο πολυ με τον αερα παρα με τον κανονικο τροπο ψησιματος
    #
    Σχόλιο από tessoro, 8-3-09  
    Μόλις έβγαλα το δεύτερο ταψί από τον φούρνο. Είναι τέλεια!! Μοσχομύρισε όλη η πολυκατοικία. Θα βουτήξω τα μισά σε κουβερτούρα μόλις κρυώσουν τελείως γιατί ο άνδρας μου είναι σοκολατοφάγος!! Αν δεν έχει σοκολάτα το γλυκό, κάτι παθαίνει. Ευχαριστώ ermioni.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 8-3-09  
    σε ευχαριστω tessoro για τα καλα σου λογια και χαιρομαι που σας αρεσαν τα μπισκοτακια!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤ ΚΑΤ, 17-4-09  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!! ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!! ΘΕΪΚΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 17-4-09  
    χαιρομαι που σας αρεσαν τοσο πολυ....
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 8-5-09  
    Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 9-5-09  
    ermioni τέλεια τα μπισκοτάκια σου....ο άντρας μου είναι λάτρης της ινδικής καρύδας και του άρεσαν πολύ.....ευχαριστούμε πολύ να είσαι καλά!!!! έβαλα και σοκολάτα και έγιναν καταπληκτικά!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evita7, 26-11-09  
    Πολύ νόστιμα και τραγανά τα μπισκοτάκια!Μας άρεσαν πολύ!Επειδή δεν είχα άρωμα πικρού αμυγδάλου έβαλα λίγο amaretto και έγιναν καταπληκτικά!
    #
    Σχόλιο από Shadow, 15-1-10  
    Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια!!
    Τα έψησα σε φούρνο με αέρα και αντίσταση πάνω-κάτω και μου πήραν χρώμα στις άκρες.
    Ποιός είναι ο κλασσικός τρόπος ψησίματος?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 15-1-10  
    μπορουσες να τα ψησεις χωρις αερα,εγω τετοιον ειχα πριν λιγο καιρο και ετσι τα εψηνα...ελπιζω να μην εγιναν σκληρα...
    #
    Σχόλιο από Shadow, 18-1-10  
    Έγιναν τραγανά, αλλά πολύ ωραία. Το αγόρι μου τα λάτρεψε και μου είπε ότι γενικά εδώ στη Γερμανία τους αρέσουν πολύ τα γλυκά με καρύδα. :)
    Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη.
    #
    Σχόλιο από mam-mam, 29-3-10  
    Νοστιμότατα!!!!
    #
    Σχόλιο από breezer, 26-7-10  
    Εξαιρετικά!!! Πρόσθεσα λίγο Batida de Coco και ένα κουταλάκι κρεμμόριο.
    Το μόνο ζόρι ήταν ότι το βούτυρο ίσως να ήταν περισσότερο από όσο χρειάζεται και μου κολλούσαν όσο τα άνοιγα. Λύθηκε όμως με 1ώρα στο ψυγείο και λίγο αλευράκι κατά το άπλωμα.
    Τέλος στο ψύσιμο έβαλα και λίγο τον αέρα τα τελευταία 3~4 λεπτά για να πάρει ένα χρώμα και να ξεραθούν και από πάνω καλύτερα.
    Μου θύμισαν πολύ τα μπισκότα καρύδας (Quaker νομίζω τα λένε) που πουλάει κάποια αλυσίδα.
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 2-10-10  
    Πεντανόστιμα.Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω.Συγχαρητήρια!!!!
    #
    Σχόλιο από penzaf, 4-2-11  
    Τα μπισκοτάκια αυτά ειναι πραγματικά ό,τι πιο ευκολο αλλά και πιο νοστιμο έχω φτιάξει μεσα σε 10 λεπτά!
    Ενθουσιάστηκαν όλοι! Βεβαια, εγω τα άφησα να ψηθούν λιιιιγο παραπάνω και στο τέλος, εκανα μπεν μαρι κουβερτουρα γαλακτος και τα βουτηξα. Σουπερ και πολύ ευπαρουσίαστα! Τα συσκέυασα για δωράκι στη μαμα μου!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 14-1-09  
    τα μπισκοτακια σου εγιναν υπεροχα
    δεν εβαλα το αρωμα αμυδδαλου γιατι δεν ειχα και εγιναν αψογα
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    σε ευχαριστω πολυ Ξενια.
    ειναι κι αυτη μια απο τις πολλες γερμανικες συνταγες....
    χαιρομαι που σας αρεσαν...
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 14-1-09  
    φοτο θα βγαλω στην επομενη δοση αυτη τηφορα δε προλαβα
    με το που ψηνονταν μου χτυπησε η διπλανη μου γιατι της εσπασε η μυτη!!! ηρθαν και οι δυο φιλεναδες που μενουν στο κατω οροφο με τα τεκνα τους κι αυτες
    τα μπισκοτακια σου τα υπεροχα εγιναν αφορμη για παρτυ ινδοκαρυδου!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 14-1-09  
    χαιρομαι Ξενια μου που δεν εμεινε ουτε ενα και ας εχουμε φωτο για αυτην την συνταγη....καποια στιγμη θα βαλουμε...
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 10-2-09  
    Ερμιονη καλημερα
    τα υπεροχα μπικοτακια σοθ τα φτιαχνω πολυ συχνα
    την τελευταια φορα τα εψησα σε φουρνο με αερα (ενω τις αλλες φορες με το κλασσικο τροπο) και πλατιασαν
    ξερεις αν ειναι αυτο που φταιει;
    βεβαια εξαφανιστηκαν αμεσως πλατυτερα μεν νοστιμοτατα δε!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 10-2-09  
    καλημερα Ξενια,δυστυχως δεν εχω φουρνο με αερα για να μπορω να τα ψησω και να εχω γνωμη αλλα ισως επειδη εχουν πολυ βουτυρο να απλωσαν πιο πολυ με τον αερα παρα με τον κανονικο τροπο ψησιματος
    #
    Σχόλιο από tessoro, 8-3-09  
    Μόλις έβγαλα το δεύτερο ταψί από τον φούρνο. Είναι τέλεια!! Μοσχομύρισε όλη η πολυκατοικία. Θα βουτήξω τα μισά σε κουβερτούρα μόλις κρυώσουν τελείως γιατί ο άνδρας μου είναι σοκολατοφάγος!! Αν δεν έχει σοκολάτα το γλυκό, κάτι παθαίνει. Ευχαριστώ ermioni.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 8-3-09  
    σε ευχαριστω tessoro για τα καλα σου λογια και χαιρομαι που σας αρεσαν τα μπισκοτακια!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΑΤ ΚΑΤ, 17-4-09  
    ΥΠΕΡΟΧΑ!!! ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!! ΘΕΪΚΑ!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 17-4-09  
    χαιρομαι που σας αρεσαν τοσο πολυ....
    #
    Σχόλιο από yummyyy, 8-5-09  
    Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου!
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 9-5-09  
    ermioni τέλεια τα μπισκοτάκια σου....ο άντρας μου είναι λάτρης της ινδικής καρύδας και του άρεσαν πολύ.....ευχαριστούμε πολύ να είσαι καλά!!!! έβαλα και σοκολάτα και έγιναν καταπληκτικά!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από evita7, 26-11-09  
    Πολύ νόστιμα και τραγανά τα μπισκοτάκια!Μας άρεσαν πολύ!Επειδή δεν είχα άρωμα πικρού αμυγδάλου έβαλα λίγο amaretto και έγιναν καταπληκτικά!
    #
    Σχόλιο από Shadow, 15-1-10  
    Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια!!
    Τα έψησα σε φούρνο με αέρα και αντίσταση πάνω-κάτω και μου πήραν χρώμα στις άκρες.
    Ποιός είναι ο κλασσικός τρόπος ψησίματος?
    Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 15-1-10  
    μπορουσες να τα ψησεις χωρις αερα,εγω τετοιον ειχα πριν λιγο καιρο και ετσι τα εψηνα...ελπιζω να μην εγιναν σκληρα...
    #
    Σχόλιο από Shadow, 18-1-10  
    Έγιναν τραγανά, αλλά πολύ ωραία. Το αγόρι μου τα λάτρεψε και μου είπε ότι γενικά εδώ στη Γερμανία τους αρέσουν πολύ τα γλυκά με καρύδα. :)
    Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη.
    #
    Σχόλιο από mam-mam, 29-3-10  
    Νοστιμότατα!!!!
    #
    Σχόλιο από breezer, 26-7-10  
    Εξαιρετικά!!! Πρόσθεσα λίγο Batida de Coco και ένα κουταλάκι κρεμμόριο.
    Το μόνο ζόρι ήταν ότι το βούτυρο ίσως να ήταν περισσότερο από όσο χρειάζεται και μου κολλούσαν όσο τα άνοιγα. Λύθηκε όμως με 1ώρα στο ψυγείο και λίγο αλευράκι κατά το άπλωμα.
    Τέλος στο ψύσιμο έβαλα και λίγο τον αέρα τα τελευταία 3~4 λεπτά για να πάρει ένα χρώμα και να ξεραθούν και από πάνω καλύτερα.
    Μου θύμισαν πολύ τα μπισκότα καρύδας (Quaker νομίζω τα λένε) που πουλάει κάποια αλυσίδα.
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 2-10-10  
    Πεντανόστιμα.Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω.Συγχαρητήρια!!!!
    #
    Σχόλιο από penzaf, 4-2-11  
    Τα μπισκοτάκια αυτά ειναι πραγματικά ό,τι πιο ευκολο αλλά και πιο νοστιμο έχω φτιάξει μεσα σε 10 λεπτά!
    Ενθουσιάστηκαν όλοι! Βεβαια, εγω τα άφησα να ψηθούν λιιιιγο παραπάνω και στο τέλος, εκανα μπεν μαρι κουβερτουρα γαλακτος και τα βουτηξα. Σουπερ και πολύ ευπαρουσίαστα! Τα συσκέυασα για δωράκι στη μαμα μου!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από katerina krith, 10-11-11  
    agapith ermionh h opoios allos mporei na gnorizei gt ego eimai neo melos k sto site alla k sthn koyzina.......tha mporoysa na antikatasthso thn zaxarh me mavrh zaxarh????k an nai sthn idia posothta???

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από glafki, 7-10-11  
    πολυ νοστιμα. μην φοβηθειτε το ινδοκαρυδο. τα αρεσε ακομα και ο αντρασ μου που δε την πολυσυμπαθει. εβαλα αλλο ενα αυγο γιατι ηταν πολυ σφικτη η ζυμη και δεν εβαλα αρωμα αμυγδαλου.χωρισα ενα μεροσ της ζυμησ και εβαλα λιγη λιωμενη κουβερτουρα. νοστιμα ηταν και ετσι αλλα σκετα ηταν θεικα!!
    #
    Σχόλιο από georgia1, 17-9-12  
    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΓΟ ΕΒΑΛΑ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΧΡΟΝΟ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΤΑΓΗ!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένα γλυκά των παιδιών
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της allosavros
    Μπισκότα/κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    χριστουγεννιατικα εδεσματα!
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της Ermioni
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της nickostro
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis