Εύκολα τσουρέκια της Κατερίνας

Bαθμολογία: 3
       
 
2 ψήφοι
ak13, 29.03.10

Περιγραφή

Εύκολα τσουρέκια με σίγουρη επιτυχία χωρίς ζύμωμα και χρόνο για φούσκωμα.

Εύκολα τσουρέκια της Κατερίνας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά αλεύρι (1 μύλοι αγίου γεωργίου σκληρό και 1 robin κίτρινο)
  • 200 γρ. μαγια νωπή
  • 500 μλ. χλιαρό νερό
  • 8 αύγα
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο
  • 1 κουτί (ζαχαρούχο) λαδι σογιέλλαιο
  • 1.5 κουτί (ζαχαρούχο) ζάχαρη
  • άρωμα βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Τσουρέκια
Εποχιακά: Πασχαλινή
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω τη μαγιά με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και αφήνω για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω και τα δύο αλεύρια.
  3. Σπάω τα αύγα και τα βάζω με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στη μαγιά. Ανακατεύω καλά και τα ρίχνω όλα στο αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να έχω μια ζύμη που κολάει.
  4. Σκεπάζω τη ζύμη με μια κουβέρτα και την αφήνω μεχρι να φουσκώσει, περίπου 1.5 ώρα.
  5. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μου πλάθω το πρώτο ταψί και ξανασκεπάζω τη ζύμη. Ανάβω το φούρνο στους 170 και μολις είναι έτοιμος ψήνω για περιπου 25 λεπτά. Κάθε φορά που βάζω το ταψί μου στο φούρνο πλάθω το επόμενο. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσει η ζύμη μου.
  6. Αν θέλω για πιο ωραίο χρώμα τα αλοίφω με αυγό πριν τα βάλω στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρίν πλάσω τα τσουρέκια πρέπει να αλοίφω τα χέρια μου με λίγο σογιέλλαιο για να μην κολάει η ζύμη.

Είναι σημαντικό να βάζουμε στο φούρνο ένα ένα ταψί για να έχουμε λίγο χρόνο για να φουσκώνουν τα υπόλοιπα, και να ξεκουράζετε η ζύμη μας. Προσοχή μην τα πλάσετε όλα μαζί. Καλή επιτυχία!

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

Χρησιμοποιήστε αλεύρι και μαγιά χωρίς γλουτένη,

Ελέγξτε όλα τα μπαχαρικά  για ίχνη γλουτένης,

Σιγουρευτείτε για τα λιπαρά που θα χρησιμοποιήσετε.

Σχετικές συνταγές

Τσουρεκοκέικ Τσουρεκοκέικ
4.7
       
       
(10)
Μυρωδάτα τσουρέκια Μυρωδάτα τσουρέκια
5
       
       
(1)
Αφράτα τσουρέκια Αφράτα τσουρέκια
4.5867
       
       
(75)
Το τσουρέκι της κουμπάρας Το τσουρέκι της κουμπάρας
4.9286
       
       
(28)
Νηστίσιμο Τσουρέκι Νηστίσιμο Τσουρέκι
4.9268
       
       
(41)
Τσουρέκια ανεμόμυλοι Τσουρέκια ανεμόμυλοι
4.5
       
       
(2)
Τσουρέκι γερμανικό Τσουρέκι γερμανικό
4.7656
       
       
(64)
Πασχαλινά Τσουρέκια Πασχαλινά Τσουρέκια
4.8161
       
       
(87)
Τσουρεκάκια Τσουρεκάκια
4.8995
       
       
(388)
Τσουρέκι Τσουρέκι
4.6522
       
       
(23)
Τσουρέκια της Ζωής Τσουρέκια της Ζωής
4.9697
       
       
(33)

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 2-4-10  
    Πόσα τσουρέκια βγάζει αυτή η δόση; Σε μέγεθος μακρόστενης φόρμας κέικ, ας πούμε... Κι ακόμα, αν βάλω αλεύρι για τσουρέκια μόνο θα πετύχουν λες;
    Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση!
    #
    Σχόλιο από ak13, 2-4-10  
    ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10-12.ΕΓΩ ΖΥΓΙΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΟΜΙΟΜΟΡΦΟ ΨΗΣΙΜΟ.(ΠΕΡΙΠΟΥ 360-380γρ)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!
    #
    Σχόλιο από mania glyka, 22-1-11  
    KATERINA EIMAI FOITHTRIA STO EJWTERIKO KAI THELW NA EIMAI SIGOURH OTI MPORW NA TA KATAFERW.EINAI ONTWS TOSO EUKOLO OSO AKOUGETAI?THA TA DOKIMASW SIMERA KAI THA EPANELTHW GIA BATHMOLOGIA..
    #
    Σχόλιο από ak13, 22-1-11  
    mania mou i epituxia einai sigouri..tha perimenw pragmatika tin gnwmi sou molis ta ftiajeis..kalu epituxia!!
    #
    Σχόλιο από AlekaMela, 12-4-12  
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 16-4-13  
    Βλέπω θεωρείται εύκολη η διαδικασία στη συνταγή αυτή,αλλά να ρωτήσω μπορούμε να προσθέσουμε και αρωματικά ? (δηλ μαστίχα,μαχλέπι,ξύσμα)
    #
    Σχόλιο από ak13, 16-4-13  
    καλησπερα..φυσικα και μπορειτε να βαλετε οτι αρωμα θελετε..εγω απλα προτιμω βανιλια και πορτοκαλι...καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 1-5-13  
    Λόγω χρόνου είπα να κάνω αυτή τη συνταγή.Δυστυχώς πλήρη αποτυχία! Η ζύμη όχι απλώς κολλάει,αλλά δεν βγαίνει από τα χέρια και το άφησα να φουσκώσει περνάει 1 1/2 ώρα τίποτα,2 ώρες τίποτα! Λυπάμαι
    #
    Σχόλιο από ak13, 1-5-13  
    mallon den kanate kati swsta..i zumi kolaei opws se oles tis suntages gia tsourekia..prepei na aloifete ta xeria sas me ladi gia na tin pianete..an den fouskwse stin mia wra pou sas lew den tha itan arketa zesto to nero,i tha itan pagwmena ta auga kai i magia..prepei ta ulika na einai se thermokrasia dwmatiou kai to nero pou bazoume ti magia zesto..lupamai pou den sas petuxe giati exei teleia geusi...

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 2-4-10  
    Πόσα τσουρέκια βγάζει αυτή η δόση; Σε μέγεθος μακρόστενης φόρμας κέικ, ας πούμε... Κι ακόμα, αν βάλω αλεύρι για τσουρέκια μόνο θα πετύχουν λες;
    Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση!
    #
    Σχόλιο από ak13, 2-4-10  
    ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10-12.ΕΓΩ ΖΥΓΙΖΩ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΟΜΙΟΜΟΡΦΟ ΨΗΣΙΜΟ.(ΠΕΡΙΠΟΥ 360-380γρ)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!
    #
    Σχόλιο από ak13, 22-1-11  
    mania mou i epituxia einai sigouri..tha perimenw pragmatika tin gnwmi sou molis ta ftiajeis..kalu epituxia!!
    #
    Σχόλιο από AlekaMela, 12-4-12  
    #
    Σχόλιο από ak13, 16-4-13  
    καλησπερα..φυσικα και μπορειτε να βαλετε οτι αρωμα θελετε..εγω απλα προτιμω βανιλια και πορτοκαλι...καλη επιτυχια!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 1-5-13  
    Λόγω χρόνου είπα να κάνω αυτή τη συνταγή.Δυστυχώς πλήρη αποτυχία! Η ζύμη όχι απλώς κολλάει,αλλά δεν βγαίνει από τα χέρια και το άφησα να φουσκώσει περνάει 1 1/2 ώρα τίποτα,2 ώρες τίποτα! Λυπάμαι
    #
    Σχόλιο από ak13, 1-5-13  
    mallon den kanate kati swsta..i zumi kolaei opws se oles tis suntages gia tsourekia..prepei na aloifete ta xeria sas me ladi gia na tin pianete..an den fouskwse stin mia wra pou sas lew den tha itan arketa zesto to nero,i tha itan pagwmena ta auga kai i magia..prepei ta ulika na einai se thermokrasia dwmatiou kai to nero pou bazoume ti magia zesto..lupamai pou den sas petuxe giati exei teleia geusi...

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mania glyka, 22-1-11  
    KATERINA EIMAI FOITHTRIA STO EJWTERIKO KAI THELW NA EIMAI SIGOURH OTI MPORW NA TA KATAFERW.EINAI ONTWS TOSO EUKOLO OSO AKOUGETAI?THA TA DOKIMASW SIMERA KAI THA EPANELTHW GIA BATHMOLOGIA..
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 16-4-13  
    Βλέπω θεωρείται εύκολη η διαδικασία στη συνταγή αυτή,αλλά να ρωτήσω μπορούμε να προσθέσουμε και αρωματικά ? (δηλ μαστίχα,μαχλέπι,ξύσμα)

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζύμες- πιτάκια- πιροσκύ
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoutzouklaraki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της peinaw pali
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της happy happy
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 349 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Γλυκά Ζύμης
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo