Εύκολη αράβικη πίτα με αλεύρι ολικής

tetei
tetei @cook_8507675
,

Εύκολη αράβικη πίτα με πάρα πολύ χαμηλά λιπαρά και αλεύρι ολικής άλεσης!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τριμμένη ρίγανη, κύμινο, κάρυ, πιπέρι κτλ.Διατηρούνται αρκετά σε αεροστεγές δοχείο.Η αναλογία αλεύρι νερό είναι περίπου 21.Καταλαβαίνετε ότι γίνανε επειδή αλλάζει η υφή τους και γίνονται "ψωμένιες", επίσης, θα βγάλουν φουσκάλες.Ιδανικά σερβίρονται με γιαούρτι! Αν τις κόψετε γρήγορα αφού τις βγάλετε από το μάτι, τότε γίνονται και ωραία κράκερς, αρκεί να τις ψήσετε λίγο παραπάνω.Ζεσταίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων αφού τις πασπαλίσετε με λίγο νερό.Προσοχή στο τίναγμα του αλευριού αλλιώς θα καεί και θα μυρίζει. Καλό είναι να ανοίγετε γρήγορα την πίτα ακριβώς πριν την ψήσετε για να μη σκληρύνει. Καλύπτετε τα μπαλάκια με λίγη διαφανή μεμβράνη όσο δουλεύετε τα υπόλοιπα.Αν το τηγάνι είναι καλής ποιότητας δε χρειάζονται άλλο λάδι.Το έχω κάνει με όλα τα άλευρα ολικής. Με συμβατικό ολικής αλεύρι έχουν 120 θερμίδες το πολύ η μία. (700 από το αλεύρι και 30 από το λάδι)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
6 πίτες
  1. 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  2. 1 φλυτζανάκι του ελληνικού νερό ή όσο πάρει για ένα σφιχτό ζυμαράκι που ούτε τρίβεται ούτε είναι υγρό
  3. 0.5 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
  4. αλάτι
  5. λίγο αλεύρι για το άνοιγμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε το νερό με το αλεύρι μέσα σε ένα μικρό μπωλ, προσθέστε το ελαιόλαδο και το αλάτι.

  2. 2

    Με το χέρι σας, ζυμώστε ελαφρά ώστε να πάρετε μία ελαστική μπαλίτσα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, κατόπιν χωρίστε σε 6 ίδια μπαλάκια.

  3. 3

    Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο δυνατό, ενώ παράλληλα πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια με λίγο αλεύρι και περάστε έναν πλάστη με αλεύρι.

  4. 4

    Ανοίγετε ένα ένα τα μπαλάκια σε λεπτές πίτες, περίπου μισό εκατοστό σε πάχος.

  5. 5

    Όταν το τηγάνι ζεσταθεί, χαμηλώστε το στο μέτριο, και ψήστε μια μία τις πίτες, αφού τις τινάξετε από το αλεύρι.

  6. 6

    Χρειάζονται περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, προσοχή μην τις παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν και δε θα τυλίγονται.

Αντιδράσεις

Από

tetei
tetei @cook_8507675
στις
,