Εύκολη και γευστική λεμονόπιτα
Η πιο εύκολη και γευστική λεμονόπιτα, είναι έτοιμη σε 10' λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιείτε γυάλινο πυρέξ κάνει το γλυκό να πήζει καλύτερα.Όσο λεμόνι βάλετε τόσο πιο πολύ πήζει η κρέμα και γίνετε ξινή , τα τρία λεμόνια το πολύ τέσσερα είναι αρκετά.Το εβαπορέ αραιώστε το με λίγο νερό για να μην πανιάσουν τα σαβαγιάρ.Μπορούμε να βάλουμε και αμύγδαλο φιλέ πάνω απ την κρέμα.
Υλικά
-
1 πακέτο μπισκότα Σαβαγιάρ
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
3-4 λεμόνια
-
1 μικρό γάλα εβαπορέ
-
1 lime (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτάμε με γρήγορες κινήσεις τα σαβαγιάρ στο αραιωμένο εβαπορέ στη συνέχεια τα στρώνουμε σε ένα γυάλινο πυρέξ.
-
2
Βάζουμε σ’ ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
-
3
Τα ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σιγά σιγά.
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απ' τα μπισκότα και στην συνέχεια διακοσμούμε με τριμμένο lime ή εναλλακτικά με τριμμένο λεμόνι.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για 20' λεπτά.
Σχόλια (24)