Εύκολη και γρήγορη Μπεσαμέλ

Bαθμολογία: 3.8571
       
 
7 ψήφοι
ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 25.01.09

Περιγραφή

Αυτή την συνταγή μου την έδωσε μια πολύ καλή μου φίλη απο την Μυτιλίνη η οποία μένει μόνιμα στην Κύπρο. Δεν λερώνεις πολλά μαγειρικά σκεύη και δεν ειναι χρονοβόρα.


Συνταγή από:

ΔΙΑΜΑΝΤΩ

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβος ψιλοκομμένος
  • δυόσμο
  • χαλλούμι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Γάλα , Τυριά , Αβγά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα κτυπάμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν το μίγμα της μπεσαμέλ δέσει βάζω δυόσμο ξηρό και τριμμένο χαλλούμι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένας πανεύκολος τρόπος και όχι μπελαλίδικος όταν κάνουμε την παραδοσιακή μπεσαμελ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ.

Σχετικές συνταγές

    20 Όλα

    #
    Σχόλιο από nantoula, 2-2-09  
    Τι εννοούμε βάζω τα υλικά στην κατσαρόλα και τα ΧΤΥΠΑΩ?? σε μέτρια φωτιά????
    #
    Σχόλιο από calendula, 3-2-09  
    Εννοουμε οτι στη συγκεκριμενη συνταγη ,η βια ειναι η μονη λυση!
    (Αχ! αυτο το σκωτσεζικο χιουμορ μου).
    Παντως μια καλη σειρα αναμειξης που προτεινω , για την συγκεκριμενη συνταγη, ειναι γαλα-βουτυρο-κυβος Μαggi-αυγα-αλευρι.Το χτυπημα το κανουμε με συρμα οχι με ξυλινη κουταλα για να μην σβολιασει. ΧΧ
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 3-2-09  
    σιγουρα πρεπει να ανακατευεις με ξυλινη κουτάλα.Απλώς αυτη ειναι η συνταγη απως μου την εδωσε η φιλη μου η Μυτιληνιά. Εσείς αν θέλετε κάνετε οτι παραλαγές θελετε βάση του γουστου και της φαντασίας σας.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 3-2-09  
    θα ήθελα να σας απολογηθώ για το τελευταίο λανθασμένο μου σόλιο . Φυσικά πρεπει να ανακατεουμε την μπεσαμελ με συρμα και τα αυγα να είναι κτυπημενα πριν τα βαλουμε στην φωτια. Παρακαλώ όπως με συγχωρήσετε
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 4-2-09  
    Διαμάντω μου , αυτή τη συνταγή της μπεσαμελ τη χρησιμοποιούμε για παστίτσιο και μουσακά ; Εντάξει όλα μαζί τα βάζω κι εγώ , αλλά χωρίς κνορ και δυόσμο . Χρειάζονται αυτά ; Για έξτρα γεύση ; Και καλά στο μουσακά , αλλά στο παστίτσιο ;
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 4-2-09  
    Την κρεμα αυτη την χρησιμοποιω πιο πολύ στο παστίτσιο. Ο κύβος και ο δυόσμος είναι για πιο πολύ γευση. εαν θέλεις όμως μπορείς να το αφαιρέσεις
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 4-2-09  
    Ευχαριστώ Μάντω ...!!!!!
    #
    Σχόλιο από NPB, 23-8-09  
    τι να πω, τσ τσ τσ, εχετε δει ποτε καποιον σεφ, καποιον καλο μάγειρα επαγγελματία ή σε κάποιο σπίτι να βάζει κύβους στη μπεσαμέλ!; άκουσον άκουσον! παιδιά, αυτά είναι χημικά και τελείως άχρηστα προϊόντα!
    #
    Σχόλιο από chili, 23-8-09  
    Θα ηθελα να υπενθυμισω οτι βαθμολογουμε μια συνταγη ΜΟΝΟ στην περιπτωση που την εχουμε δοκιμασει. Οσον αφορα το σχολιασμο των συνταγων, καλο θα ηταν να ειναι επικοδομητικα και οχι γενικα.
    Παρατηρησα οτι το μελος ΝΡΒ σε 4-5 συνταγες σχολιαζει για τους κυβους λαχανικων, βοδινου κτλ. Και μενα δε μου αρεσει το σκορδο, αλλα δεν σχολιαζω κατω απο καθε συνταγη "αυτο βρωμαει, πως το τρωτε" κτλ. Απλα αν θελω να κανω μια συνταγη που να περιεχει ενα ανεπιθυμητο για μενα συστατικο,το αφαιρω. Τοσο απλα!!!
    #
    Σχόλιο από NPB, 29-8-09  
    chili kai osoi alloi isos pareksigisate ta sxolia mou! to na min aresei se kapoion kati (p.x. skordo, kremidi, ktl) einai poli logiko! oi kivoi omos einai paraskevasmata ta opoia osoi pragmatika kseroun na mageirevoun me kardia kai mialo, fantasia kai oreksi gia veltiosi tou fagitou tous, apla den tous xrisimopoioun. exete dei pote se palies sintages na exoun ximika? to skordo einai doro tis fisis, oi kivoi doro tis ximeias kai viomixanias! epipleon katastrefoun tin pragmatiki gefsi kai einai ipoula ilika, ta opoia exoun sistatika pou de gnorizoume tin proelefsi kai poiotita tous kai episis to MSG, opoios endiaferetai mporei na to psaksei, na dei oti prokalei eksartisi, kai einai to mistiko oplo ton estiatorion kai tis viomixanias trofimon, pou xrisimopoiei ta ftinotera ilika kai prosthetontas MSG kaliptei tin kaki gefsi ton sistatikon p.x. tou kivou! ousiastika to MSG stelnei minimata sta egkefalika nevra kai dimiourgei tin entiposi oti i gefsi einai kaliteri! opoios thelei as to psaksei.. gi afto to sxolio tou/tis chili einai akiro!
    #
    Σχόλιο από chili, 30-8-09  
    Δεν διαφωνω με ολα αυτα περι χημικων. Η ενσταση μου ειναι στη βαθμολογια της συνταγης και στον "ασχετο" σχολιασμο συνταγων.
    Εαν ηθελες να πεις κατι σχετικα με τους κυβους και τα λοιπα χημικα ή οποιοδηποτε αλλο θεμα, πιστευω πως οι ενοτητες του φορουμ μπορουν καλλιστα να φιλοξενησουν ενα τετοιο θεμα, το οποιο μπορει να εξαντληθει εκει. Δεν ειναι λυση κατω απο καθε συνταγη να υπαρχει και ενα σχολιο.
    #
    Σχόλιο από twins, 13-10-09  
    λοιπον και γω ετσι τη φτιαχνω,δεν βαζω ομως maggi. οσο για το δυοσμο τον βαζω μονο οταν κανω πατσιτσιο. τη γευση στην μπεσαμελ τη δινει το χαλουμι και ιδιαιτερα αν εχετε παλιο χαλουμι(σκληρο).γινεται τελεια μπεσαμελ
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 13-10-09  
    Και μεις ετσι την κανουμε,ειναι πολυ ευκολη.Δεν βαζουμε δυοσμο ομως αλλα μοσχοκαρυδο και οταν το απλωσουμε στο παστιτσιο βαζουμε παλι μπολικο χαλουμι και φρυγανια.
    #
    Σχόλιο από maria977, 15-11-09  
    #
    Σχόλιο από NPB, 5-4-10  
    για να κλεισω το θεμα εδω "chilli", αν εγραφα στο φορουμ, δεν θα το εβλέπαν πολλοι. γραφοντας εδω την αποψη μου, την βλέπουν και οι αρχαριοι που διαβαζοντας τοσες συνταγες, εχουν την εντυπωση ότι ετσι ειναι και το σωστο. κανεις ομως δεν γραφει οτι ολα αυτα τα σκευασματα, με συχνη χρηση, δημιουργουν μεγαλο προβλημα υγειας σε όσους έχουν υψηλη πιεση! και επισης οτι ξεχναμε τις παραδοσεις των γιαγιαγων μας και την απλοτητα της ελληνικης κουζινας..
    #
    Σχόλιο από Moula, 7-8-10  
    πάρα πολύ ωραία!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mersina, 24-3-12  
    #
    Σχόλιο από emmalovesspank, 24-10-12  
    για ποσες μεριδες ειναι αυτο;εγω θελω για πολυ μικρο ταψακι.ισα ισα 2 μεριδες..
    #
    Σχόλιο από tahitian, 1-11-12  
    Μπραβο ηταν ό,τι πρεπει σημερα που δεν ειχα ουτε χρονο ουτε κατσαρολικα για ξοδεμα.Ασε που φανταζομαι θα την καθιερωσω γιατι δε βλεπω το λογο να παιδευομαι με την κλασικη μπεσαμελ.Οσο για το θεμα με τον κυβο βρηκα σε αλλο site συνταγη για σπιτικο κυβο που ειδικα εμενα που αλεθω την τροφη του μικρου μ'εχει βολεψει πολυ.Επισης υπηρχε και διαφημιση με σεφ για σπιτικο ενισχυτικο γευσης πασιγνωστης εταιρειας.Δεν ηταν αναγκη να χαντακωθει η συνταγη και να χασει πιρουνακια γι αυτο το λογο
    #
    Σχόλιο από Γεωργια Λαρ., 27-11-12  
    πολυ καλη η συνταγη σου!!εγω βεβαια εβαλα λιγο παραπανω αλευρι....γουστα ειναι αυτα!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 4-2-09  
    Ευχαριστώ Μάντω ...!!!!!
    #
    Σχόλιο από NPB, 23-8-09  
    τι να πω, τσ τσ τσ, εχετε δει ποτε καποιον σεφ, καποιον καλο μάγειρα επαγγελματία ή σε κάποιο σπίτι να βάζει κύβους στη μπεσαμέλ!; άκουσον άκουσον! παιδιά, αυτά είναι χημικά και τελείως άχρηστα προϊόντα!
    #
    Σχόλιο από chili, 23-8-09  
    Θα ηθελα να υπενθυμισω οτι βαθμολογουμε μια συνταγη ΜΟΝΟ στην περιπτωση που την εχουμε δοκιμασει. Οσον αφορα το σχολιασμο των συνταγων, καλο θα ηταν να ειναι επικοδομητικα και οχι γενικα.
    Παρατηρησα οτι το μελος ΝΡΒ σε 4-5 συνταγες σχολιαζει για τους κυβους λαχανικων, βοδινου κτλ. Και μενα δε μου αρεσει το σκορδο, αλλα δεν σχολιαζω κατω απο καθε συνταγη "αυτο βρωμαει, πως το τρωτε" κτλ. Απλα αν θελω να κανω μια συνταγη που να περιεχει ενα ανεπιθυμητο για μενα συστατικο,το αφαιρω. Τοσο απλα!!!
    #
    Σχόλιο από NPB, 29-8-09  
    chili kai osoi alloi isos pareksigisate ta sxolia mou! to na min aresei se kapoion kati (p.x. skordo, kremidi, ktl) einai poli logiko! oi kivoi omos einai paraskevasmata ta opoia osoi pragmatika kseroun na mageirevoun me kardia kai mialo, fantasia kai oreksi gia veltiosi tou fagitou tous, apla den tous xrisimopoioun. exete dei pote se palies sintages na exoun ximika? to skordo einai doro tis fisis, oi kivoi doro tis ximeias kai viomixanias! epipleon katastrefoun tin pragmatiki gefsi kai einai ipoula ilika, ta opoia exoun sistatika pou de gnorizoume tin proelefsi kai poiotita tous kai episis to MSG, opoios endiaferetai mporei na to psaksei, na dei oti prokalei eksartisi, kai einai to mistiko oplo ton estiatorion kai tis viomixanias trofimon, pou xrisimopoiei ta ftinotera ilika kai prosthetontas MSG kaliptei tin kaki gefsi ton sistatikon p.x. tou kivou! ousiastika to MSG stelnei minimata sta egkefalika nevra kai dimiourgei tin entiposi oti i gefsi einai kaliteri! opoios thelei as to psaksei.. gi afto to sxolio tou/tis chili einai akiro!
    #
    Σχόλιο από chili, 30-8-09  
    Δεν διαφωνω με ολα αυτα περι χημικων. Η ενσταση μου ειναι στη βαθμολογια της συνταγης και στον "ασχετο" σχολιασμο συνταγων.
    Εαν ηθελες να πεις κατι σχετικα με τους κυβους και τα λοιπα χημικα ή οποιοδηποτε αλλο θεμα, πιστευω πως οι ενοτητες του φορουμ μπορουν καλλιστα να φιλοξενησουν ενα τετοιο θεμα, το οποιο μπορει να εξαντληθει εκει. Δεν ειναι λυση κατω απο καθε συνταγη να υπαρχει και ενα σχολιο.
    #
    Σχόλιο από maria977, 15-11-09  
    #
    Σχόλιο από NPB, 5-4-10  
    για να κλεισω το θεμα εδω "chilli", αν εγραφα στο φορουμ, δεν θα το εβλέπαν πολλοι. γραφοντας εδω την αποψη μου, την βλέπουν και οι αρχαριοι που διαβαζοντας τοσες συνταγες, εχουν την εντυπωση ότι ετσι ειναι και το σωστο. κανεις ομως δεν γραφει οτι ολα αυτα τα σκευασματα, με συχνη χρηση, δημιουργουν μεγαλο προβλημα υγειας σε όσους έχουν υψηλη πιεση! και επισης οτι ξεχναμε τις παραδοσεις των γιαγιαγων μας και την απλοτητα της ελληνικης κουζινας..
    #
    Σχόλιο από Moula, 7-8-10  
    πάρα πολύ ωραία!!!!!!
    #
    Σχόλιο από mersina, 24-3-12  
    #
    Σχόλιο από tahitian, 1-11-12  
    Μπραβο ηταν ό,τι πρεπει σημερα που δεν ειχα ουτε χρονο ουτε κατσαρολικα για ξοδεμα.Ασε που φανταζομαι θα την καθιερωσω γιατι δε βλεπω το λογο να παιδευομαι με την κλασικη μπεσαμελ.Οσο για το θεμα με τον κυβο βρηκα σε αλλο site συνταγη για σπιτικο κυβο που ειδικα εμενα που αλεθω την τροφη του μικρου μ'εχει βολεψει πολυ.Επισης υπηρχε και διαφημιση με σεφ για σπιτικο ενισχυτικο γευσης πασιγνωστης εταιρειας.Δεν ηταν αναγκη να χαντακωθει η συνταγη και να χασει πιρουνακια γι αυτο το λογο
    #
    Σχόλιο από Γεωργια Λαρ., 27-11-12  
    πολυ καλη η συνταγη σου!!εγω βεβαια εβαλα λιγο παραπανω αλευρι....γουστα ειναι αυτα!

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από nantoula, 2-2-09  
    Τι εννοούμε βάζω τα υλικά στην κατσαρόλα και τα ΧΤΥΠΑΩ?? σε μέτρια φωτιά????
    #
    Σχόλιο από calendula, 3-2-09  
    Εννοουμε οτι στη συγκεκριμενη συνταγη ,η βια ειναι η μονη λυση!
    (Αχ! αυτο το σκωτσεζικο χιουμορ μου).
    Παντως μια καλη σειρα αναμειξης που προτεινω , για την συγκεκριμενη συνταγη, ειναι γαλα-βουτυρο-κυβος Μαggi-αυγα-αλευρι.Το χτυπημα το κανουμε με συρμα οχι με ξυλινη κουταλα για να μην σβολιασει. ΧΧ
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 3-2-09  
    σιγουρα πρεπει να ανακατευεις με ξυλινη κουτάλα.Απλώς αυτη ειναι η συνταγη απως μου την εδωσε η φιλη μου η Μυτιληνιά. Εσείς αν θέλετε κάνετε οτι παραλαγές θελετε βάση του γουστου και της φαντασίας σας.
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 3-2-09  
    θα ήθελα να σας απολογηθώ για το τελευταίο λανθασμένο μου σόλιο . Φυσικά πρεπει να ανακατεουμε την μπεσαμελ με συρμα και τα αυγα να είναι κτυπημενα πριν τα βαλουμε στην φωτια. Παρακαλώ όπως με συγχωρήσετε
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 4-2-09  
    Διαμάντω μου , αυτή τη συνταγή της μπεσαμελ τη χρησιμοποιούμε για παστίτσιο και μουσακά ; Εντάξει όλα μαζί τα βάζω κι εγώ , αλλά χωρίς κνορ και δυόσμο . Χρειάζονται αυτά ; Για έξτρα γεύση ; Και καλά στο μουσακά , αλλά στο παστίτσιο ;
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 4-2-09  
    Την κρεμα αυτη την χρησιμοποιω πιο πολύ στο παστίτσιο. Ο κύβος και ο δυόσμος είναι για πιο πολύ γευση. εαν θέλεις όμως μπορείς να το αφαιρέσεις
    #
    Σχόλιο από emmalovesspank, 24-10-12  
    για ποσες μεριδες ειναι αυτο;εγω θελω για πολυ μικρο ταψακι.ισα ισα 2 μεριδες..

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από twins, 13-10-09  
    λοιπον και γω ετσι τη φτιαχνω,δεν βαζω ομως maggi. οσο για το δυοσμο τον βαζω μονο οταν κανω πατσιτσιο. τη γευση στην μπεσαμελ τη δινει το χαλουμι και ιδιαιτερα αν εχετε παλιο χαλουμι(σκληρο).γινεται τελεια μπεσαμελ
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 13-10-09  
    Και μεις ετσι την κανουμε,ειναι πολυ ευκολη.Δεν βαζουμε δυοσμο ομως αλλα μοσχοκαρυδο και οταν το απλωσουμε στο παστιτσιο βαζουμε παλι μπολικο χαλουμι και φρυγανια.

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο; Βράστε τα μαζί με φλούδες από κόκκινα κρεμμύδια!