Εύκολη και νόστιμη τούρτα!

Bαθμολογία: 3
       
 
3 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 23.02.08
Εύκολη και νόστιμη τούρτα!
photo: common

Τι χρειαζόμαστε:

Παντεσπάνι

  • 1 1/2 κουπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 βανίλιες

 

Σιρόπι

  • 4 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη

 

Γέμιση

  • 1 φακελος κρέμα φράουλα στιγμής
  • 1 φάκελος κρέμα σοκολάτα στιγμής
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1/2 φλ. ξύσμα σοκολάτας
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος με 3 κουταλιές άχνη για τη σαντιγύ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορες τούρτες
Διατροφή: Χορτοφαγική
Φτιάχνει: μια τούρτα 30 cm
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μπωλ κοσκινίστε τις σκόνες των υλικών για το παντεσπάνι
  2. Χτυπήστε αβγά με ζάχαρη για 15 λεπτά
  3. Ρίξτε τις σκόνες στα αβγά ανακατεύοντας πολύ απαλά
  4. Ανακατέψτε και τη βανίλια
  5. Σε ταψί 30 εκατοστών περίπου στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα
  6. Ψήστε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμών 15 με 20 λεπτά στο δεύτερο ράφι
  7. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται
  8. Μόλις ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και χωρίστε το κέικ στα 3
  9. Σιροπιάστε κάθε κομμάτι και ραντίστε με κονιάκ
  10. Παρασκευάστε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες
  11. Ανακατέψτε με την κρέμα φράουλα τις φράουλες και με τη σοκολάτα το ξύσμα
  12. Σε πιατέλα στρώστε το ένα φύλλο παντεσπάνι, απλώστε την κρέμα φράουλα
  13. Υστερα το άλλο φύλλο κι απλώστε την κρέμα σοκολάτα
  14. Βάλτε και το τρίτο φύλλο
  15. Χτυπήστε τη σαντιγύ και γεμίστε την επιφάνεια με ροζέτες, μισές φράουλες και "φυλλαράκια" σοκολάτας

Λίγα μυστικά ακόμα

Δικής μου εμπνεύσεως!

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-2-08  
    Αν σας φαινεται λιγο 1 φακελακι κρεμα για καθε στρωση, βαλτε 2. Δηλαδη, 2 φακελακια φραουλα και 2 φακελακια σοκολατα.
    #
    Σχόλιο από mama, 24-2-08  
    ΑΑΑΑ πρέπει να είναι πολύ καλή...θα την δοκιμάσω...δεν μου λες εάν βάλω μαρμελάδα φράουλα με κομμάτια φράουλας που έφτιαξα μόνη μου θα είναι πολύ γλυκιά?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-2-08  
    δεν ξερω.δοκιμασε!δεν την εχω φτιαξει με μαρμελαδα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-3-08  
    Την ξανάφτιαξα και δε μπορώ αν δε βαθμολογήσω κι εγώ!! Εναλλακτική γέμιση είναι να αντικαταστήσετε την κρέμα φράουλα με κρέμα στιγμής καραμέλα!!Ετσι θα χετε τουρτα σοκολατα-καραμελα.μμμμ
    #
    Σχόλιο από mamanefer, 7-1-09  
    Καλή Χρονιά σε όλους.
    Είμαι καινούργια στην παρέα σας και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτή τη συνταγή. Έχω επιχειρήσει τέσσερεις φορές, η τελευταία λίγο μετά τα Χριστούγεννα, που ήθελα να φτιάξω τη τούρτα της κόρης μου, και απέτυχα παταγωδώς σε όλες. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες και τις αναλογίες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Κρούστα ολόγυρα και κενό το εσωτερικό, αφού είχε ξεχειλίσει όλο το μείγμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Δεν είμαι αρχάρια στο είδος, αντιθέτως φτιάχνω πολλές τούρτες και μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό το γεγονός.
    Μήπως οι αναλογίες που έχουμε δεν είναι οι σωστές, συμβαίνει καμιά φορά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 7-1-09  
    Συγνωμη στο φουρνο ψηνουμε μονο το παντεσπανι οχι την τουρτα. Αν εννοεις το μειγμα του κεικ ισως εβαλες μπεικιν παραπανω.Καλο ειναι οι συνταγες να εξηγουν τις κουταλιες με κ.γ η κ.σ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-1-09  
    μπεϊκιν 2 κουτ. γλυκου! Με συγχωρειτε!
    #
    Σχόλιο από common, 2-6-10  
    Έτσι την έμαθα κι εγώ από τη μαμά μου μια παρόμοια τούρτα, με παντεσπάνι και κρέμα άνθους αραβοσίτου. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη, όπως ακριβώς το λέει και στον τίτλο της συνταγής ;)
    Και παίρνει και πολλές παραλλαγές, όπως άλλα φρούτα, άλλες γεύσεις κρέμα, σοκολατένιο παντεσπάνι, ξηρούς καρπούς στη γέμιση, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, κτλ.
    #
    Σχόλιο από irbats, 15-6-10  
    προσπάθησα κι εγω εχθες να φτιαξω την συγκεκριμενη τουρτα για τα γενεθλια του συζυγου μου αλλα απετυχα. εγινε το ιδιο που γραφει στο σχολιο του και ο χρηστης mamanefer. σκληρο εξωτερικα και μεσα κουφιο. κατι δεν παει καλα με τη συνταγη...τελικα επειδη αλλο χρονο δεν ειχα πηρα ετοιμο παντεσπανι και εγινε πολυ καλη...οντως ειναι πολυ γευστικη απλα το παντεσπανι δεν πετυχαινει προφανως...
    #
    Σχόλιο από ramona-corina, 15-10-10  
    #
    Σχόλιο από barbie_love20, 19-11-11  
    μπορω να βαλω την γεμιση αντι σε ταψι να την βαλω σε τσερκι?>??
    #
    Σχόλιο από babyblue, 21-1-12  
    to idio epatha kai egw kai den einai einai h prwth fora pou ftiaxnw tourta me pantespani. ksliro apekso kai apo mesa koufio:( ti na pw ontws kati prepei na einai lathos me th sintagi:(
    #
    Σχόλιο από denise, 20-4-12  
    από την μικρή εμπειρια που έχω στα γλυκα,το λάθος για μένα φαίνεται να είναι η ζάχαρη.τρεις κουπες είναι υπερβολικά πολύ!με 3/4 του φλυτζανιου θεωρώ θα είναι τέλεο.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-2-08  
    Αν σας φαινεται λιγο 1 φακελακι κρεμα για καθε στρωση, βαλτε 2. Δηλαδη, 2 φακελακια φραουλα και 2 φακελακια σοκολατα.
    #
    Σχόλιο από mamanefer, 7-1-09  
    Καλή Χρονιά σε όλους.
    Είμαι καινούργια στην παρέα σας και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με αυτή τη συνταγή. Έχω επιχειρήσει τέσσερεις φορές, η τελευταία λίγο μετά τα Χριστούγεννα, που ήθελα να φτιάξω τη τούρτα της κόρης μου, και απέτυχα παταγωδώς σε όλες. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες και τις αναλογίες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο. Κρούστα ολόγυρα και κενό το εσωτερικό, αφού είχε ξεχειλίσει όλο το μείγμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Δεν είμαι αρχάρια στο είδος, αντιθέτως φτιάχνω πολλές τούρτες και μου έκανε τρομερή εντύπωση αυτό το γεγονός.
    Μήπως οι αναλογίες που έχουμε δεν είναι οι σωστές, συμβαίνει καμιά φορά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 7-1-09  
    Συγνωμη στο φουρνο ψηνουμε μονο το παντεσπανι οχι την τουρτα. Αν εννοεις το μειγμα του κεικ ισως εβαλες μπεικιν παραπανω.Καλο ειναι οι συνταγες να εξηγουν τις κουταλιες με κ.γ η κ.σ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 7-1-09  
    μπεϊκιν 2 κουτ. γλυκου! Με συγχωρειτε!
    #
    Σχόλιο από irbats, 15-6-10  
    προσπάθησα κι εγω εχθες να φτιαξω την συγκεκριμενη τουρτα για τα γενεθλια του συζυγου μου αλλα απετυχα. εγινε το ιδιο που γραφει στο σχολιο του και ο χρηστης mamanefer. σκληρο εξωτερικα και μεσα κουφιο. κατι δεν παει καλα με τη συνταγη...τελικα επειδη αλλο χρονο δεν ειχα πηρα ετοιμο παντεσπανι και εγινε πολυ καλη...οντως ειναι πολυ γευστικη απλα το παντεσπανι δεν πετυχαινει προφανως...
    #
    Σχόλιο από ramona-corina, 15-10-10  
    #
    Σχόλιο από babyblue, 21-1-12  
    to idio epatha kai egw kai den einai einai h prwth fora pou ftiaxnw tourta me pantespani. ksliro apekso kai apo mesa koufio:( ti na pw ontws kati prepei na einai lathos me th sintagi:(

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mama, 24-2-08  
    ΑΑΑΑ πρέπει να είναι πολύ καλή...θα την δοκιμάσω...δεν μου λες εάν βάλω μαρμελάδα φράουλα με κομμάτια φράουλας που έφτιαξα μόνη μου θα είναι πολύ γλυκιά?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 25-2-08  
    δεν ξερω.δοκιμασε!δεν την εχω φτιαξει με μαρμελαδα!
    #
    Σχόλιο από barbie_love20, 19-11-11  
    μπορω να βαλω την γεμιση αντι σε ταψι να την βαλω σε τσερκι?>??
    #
    Σχόλιο από denise, 20-4-12  
    από την μικρή εμπειρια που έχω στα γλυκα,το λάθος για μένα φαίνεται να είναι η ζάχαρη.τρεις κουπες είναι υπερβολικά πολύ!με 3/4 του φλυτζανιου θεωρώ θα είναι τέλεο.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 11-3-08  
    Την ξανάφτιαξα και δε μπορώ αν δε βαθμολογήσω κι εγώ!! Εναλλακτική γέμιση είναι να αντικαταστήσετε την κρέμα φράουλα με κρέμα στιγμής καραμέλα!!Ετσι θα χετε τουρτα σοκολατα-καραμελα.μμμμ
    #
    Σχόλιο από common, 2-6-10  
    Έτσι την έμαθα κι εγώ από τη μαμά μου μια παρόμοια τούρτα, με παντεσπάνι και κρέμα άνθους αραβοσίτου. Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη, όπως ακριβώς το λέει και στον τίτλο της συνταγής ;)
    Και παίρνει και πολλές παραλλαγές, όπως άλλα φρούτα, άλλες γεύσεις κρέμα, σοκολατένιο παντεσπάνι, ξηρούς καρπούς στη γέμιση, σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, κτλ.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Η τέλεια ρομαντική βραδιά
    Ο έρωτας μπορεί να περνάει από το στομάχι, αλλά...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ-ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της zetaki24
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
    tourtes
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    τουρτες ταρτες παστες
    Ένα βιβλίο 201 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΑΝΑΣΤΑΣΑ
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της ΑΝΑΣΤΑΣΑ