Εύκολη μαρμελάδα Μήλο Κανέλα

Bαθμολογία: 4.9091
       
 
11 ψήφοι
Στυμμένη Λεμονόκουπα, 01.02.12

Περιγραφή

Πανεύκολη μαρμελάδα μήλου, απόλυτο ταίρι του monkey bread για εμάς
Εύκολη μαρμελάδα Μήλο Κανέλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μήλα πράσινα
  • 1 φλ. καφέ νερό
  • 2 1/5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • χυμό από μισό λεμόνι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Περιέχει: Μήλα
Φτιάχνει: 1 μεγάλο βάζο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβω τα μήλα σε μικρά φετάκια και τα βάζω σε κατσαρόλα με το νεράκι να βράσουν λίγο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτω την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και συνεχίζω το βράσιμο με κλειστό το καπάκι.
  3. Ανακατεύω που και που και όταν μαλακώσουν τα μήλα αν θέλω τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ.
  4. Όταν δέσει το σιροπάκι και 5 λεπτά πριν κλείσω την φωτιά, προσθέτω τον χυμό λεμονιού.
  5. Βάζω σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζω ανάποδα για να σφραγίσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες παίζουν με τα γούστα και της ορέξεις, τα μήλα εδώ ήταν πράσινα και ξινούτσικα και η ζάχαρη αρκετή.

Κρατάω ξυλάκια κανέλας μέσα στο βάζο για να κρατήσω το άρωμα έντονο.

Σχετικές συνταγές

    21 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-2-12  
    Εχω κατι μηλα που δεν τα χρειαζομαι θα τα κανω μαρμελα και γω ξινομηλα εχω
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 4-2-12  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-2-12  
    Ωραια και νοστιμη μαρμελαδα αλλα λιγη ισως επειδη ηταν μικρα τα μηλα μου λεω να φτιαξω παστα φλωρα και να την βαλω εκει
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 7-2-12  
    χαίρομαι που σου άρεσε! τα δικά μου μήλα ήταν μεγαλούτσικα είναι η αλήθεια. αυτή η δόση βγάζει ένα βάζο σαν της φωτογραφίας (και περισσεύει και λίγο). εσύ απλά μπορείς να πολλαπλασιάσεις την δόση.
    #
    Σχόλιο από Artemida97, 23-5-12  
    Egw exw alergia sto lemoni !!!An thelw na ftiaksw marmelada xoris lemoni ginete ???

    K an den exw to mixanima pres poure , pos borw na to poltopihsw ???
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 23-5-12  
    Artemida97 η μαρμελάδα δένει απο τον συνδιασμό πηκτίνης-οξέως-ζάχαρης, ουσιαστικά δηλαδή το λεμόνι την βοηθάει να πήξει αρκεί να μην παραβράσει η μαρμελάδα. είσαι τυχερή διότι τα μήλα περιέχουν αρκετή πηκτίνη απο μόνα τους. θα σου συστήσω να βάλεις τα κουκούτσι των μήλων σε ένα τουλπάνι και να τα βράσεις με τα φρούτα και την ζάχαρη, τα οποία στο τέλος θα αφαιρέσεις. πολτοποιείς εύκολα και με ένα πηρούνι ή φροντίζεις εξ αρχής να κόψεις το μήλο σου σε μικρά φετάκια. καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Artemida97, 23-5-12  
    Mipos kses poso nero na valw ???
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 23-5-12  
    Γραφει η συνταγη ενα φλιτζανάκι του καφε!
    #
    Σχόλιο από Artemida97, 23-5-12  
    An kopsw to milo se poli mikra komatakia k to valw stin katsarola me tin zaxri k misi koutalia kanela , meta pos tha kserw an ine etimo to milo afou tha ine poltos ???
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 24-5-12  
    Artemida97 πρώτα απο όλα στην συνταγή δίνω ξύλο κανέλας, όχι σκόνη. η σκόνη θα σου μαυρίσει την μαρμελάδα και αυτό μάλλον δεν το θέλουμε! δες τα υλικά και τις αναλογίες που δίνω προσεκτικά. καταλαβαίνεις ότι η μαρμελάδα σου είναι έτοιμη όταν το σιρόπι δέσει. μην την παραβράσεις γιατί θα χάσεις το ζωντανό, φρέσκο άρωμα των φρούτων. το να υπάρχουν κομμάτια φρούτου μέσα στην μαρμελάδα είναι καλό. αν έχεις θερμόρμετρο πρέπει να μετρήσεις το σιρόπι σου στους 105 βαθμούς κελσίου. αν δεν έχεις θα τσεκάρεις το σιρόπι σε ένα πιατάκι. θα βάλεις τα υλικά σε φαρδιά κατσαρόλα, θα ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα σε δυνατή φωτιά για λίγη σχετικά ώρα και θα σου πετύχει μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από PurpleDonut., 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από stellarg, 22-10-12  
    Καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή. Τα μήλα είναι το αγαπημένο μου χειμερινό φρούτο. Στιμμένη λεμονόκουπα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα μήλα πρέπει να είναι καθαρισμένα ή μπορούμε να τα βάλουμε με τη φλούδα που έχει και πολλές βιταμίνες;
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 19-1-13  
    stellarg συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση. συνηθως στις μαρμελαδες δεν βαζουμε το σκληρο φλουδι, αλλα η αληθεοα ειναι οτι δεν το εχω δοκιμασει.
    #
    Σχόλιο από tsitsi_rizi, 21-2-13  
    Υπέροχη, απλά υπέροχη. Μόνο που βρήκα σε άλλη συνταγή πιο ακρίβεια για την μέτρηση των μήλων: τα κόβεις με τον τρίφτη και όσα τα τρίμματα τόση ζάχαρη. (γιατί είχα μια επιφύλαξη επειδή τα μήλα μου ήταν μικρά) Παρολ' αυτά βγήκε τέλεια αν και έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη λόγω του μεγέθους των μήλων. Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από reouva, 26-10-13  
    Πολύ νόστιμη μαρμελάδα και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της.
    #
    Σχόλιο από july88, 4-11-13  
    Νόστιμη πολύ η μαρμελάδα με τα ξινόμηλα.Κρίμα που έκανα πολύ μικρή δόση (1/3) για γέμιση σε μηλοπιτάκια.
    #
    Σχόλιο από ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ, 9-1-14  
    Πολύ νόστιμη μαρμελάδα...και πάρα πολύ εύκολη! Εγώ βάζω δυο ξινόμηλα και ένα κόκκινο για να είναι πιο γλυκιά, και επειδή δεν έχω πρες πουρέ, τα τρίβω στο χοντρό τρίφτη και μαλακώνουν πιο γρήγορα. Επίσης βάζω γαρύφαλλο και λίγο μπαχάρι! Γίνετε τέλεια!
    #
    Σχόλιο από aggelina, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 6-10-14  
    πολύ ωραία κ εύκολη μαρμελάδα!! κ γω εβαλα κ γαρυφαλλο! μμμιαμ!! :)
    #
    Σχόλιο από cathrin, 30-10-14  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 3-2-12  
    Εχω κατι μηλα που δεν τα χρειαζομαι θα τα κανω μαρμελα και γω ξινομηλα εχω
    #
    Σχόλιο από MARIKRISTIN, 4-2-12  
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 7-2-12  
    Ωραια και νοστιμη μαρμελαδα αλλα λιγη ισως επειδη ηταν μικρα τα μηλα μου λεω να φτιαξω παστα φλωρα και να την βαλω εκει
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 7-2-12  
    χαίρομαι που σου άρεσε! τα δικά μου μήλα ήταν μεγαλούτσικα είναι η αλήθεια. αυτή η δόση βγάζει ένα βάζο σαν της φωτογραφίας (και περισσεύει και λίγο). εσύ απλά μπορείς να πολλαπλασιάσεις την δόση.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 23-5-12  
    Γραφει η συνταγη ενα φλιτζανάκι του καφε!
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 24-5-12  
    Artemida97 πρώτα απο όλα στην συνταγή δίνω ξύλο κανέλας, όχι σκόνη. η σκόνη θα σου μαυρίσει την μαρμελάδα και αυτό μάλλον δεν το θέλουμε! δες τα υλικά και τις αναλογίες που δίνω προσεκτικά. καταλαβαίνεις ότι η μαρμελάδα σου είναι έτοιμη όταν το σιρόπι δέσει. μην την παραβράσεις γιατί θα χάσεις το ζωντανό, φρέσκο άρωμα των φρούτων. το να υπάρχουν κομμάτια φρούτου μέσα στην μαρμελάδα είναι καλό. αν έχεις θερμόρμετρο πρέπει να μετρήσεις το σιρόπι σου στους 105 βαθμούς κελσίου. αν δεν έχεις θα τσεκάρεις το σιρόπι σε ένα πιατάκι. θα βάλεις τα υλικά σε φαρδιά κατσαρόλα, θα ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα σε δυνατή φωτιά για λίγη σχετικά ώρα και θα σου πετύχει μια χαρά!
    #
    Σχόλιο από PurpleDonut., 20-10-12  
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 19-1-13  
    stellarg συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση. συνηθως στις μαρμελαδες δεν βαζουμε το σκληρο φλουδι, αλλα η αληθεοα ειναι οτι δεν το εχω δοκιμασει.
    #
    Σχόλιο από tsitsi_rizi, 21-2-13  
    Υπέροχη, απλά υπέροχη. Μόνο που βρήκα σε άλλη συνταγή πιο ακρίβεια για την μέτρηση των μήλων: τα κόβεις με τον τρίφτη και όσα τα τρίμματα τόση ζάχαρη. (γιατί είχα μια επιφύλαξη επειδή τα μήλα μου ήταν μικρά) Παρολ' αυτά βγήκε τέλεια αν και έβαλα λίγο παραπάνω ζάχαρη λόγω του μεγέθους των μήλων. Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από reouva, 26-10-13  
    Πολύ νόστιμη μαρμελάδα και εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της.
    #
    Σχόλιο από july88, 4-11-13  
    Νόστιμη πολύ η μαρμελάδα με τα ξινόμηλα.Κρίμα που έκανα πολύ μικρή δόση (1/3) για γέμιση σε μηλοπιτάκια.
    #
    Σχόλιο από ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ, 9-1-14  
    Πολύ νόστιμη μαρμελάδα...και πάρα πολύ εύκολη! Εγώ βάζω δυο ξινόμηλα και ένα κόκκινο για να είναι πιο γλυκιά, και επειδή δεν έχω πρες πουρέ, τα τρίβω στο χοντρό τρίφτη και μαλακώνουν πιο γρήγορα. Επίσης βάζω γαρύφαλλο και λίγο μπαχάρι! Γίνετε τέλεια!
    #
    Σχόλιο από aggelina, 13-1-14  
    #
    Σχόλιο από sofotzani, 6-10-14  
    πολύ ωραία κ εύκολη μαρμελάδα!! κ γω εβαλα κ γαρυφαλλο! μμμιαμ!! :)
    #
    Σχόλιο από cathrin, 30-10-14  
    #
    Σχόλιο από Zantina, 31-10-14  
    Πολύ εύκολη συνταγή. Έκοψα τα μήλα σε μικρά καρεδάκια χωρίς μετά να τα πολτοποιήσω. Όταν την έβγαλα από τη φωτιά μου φάνηκε πολύ γλυκιά, μόλις όμως κρύωσε έγινε καλύτερη. Την επόμενη φορά θα μειώσω λίγο τη ζάχαρη..

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Artemida97, 23-5-12  
    Egw exw alergia sto lemoni !!!An thelw na ftiaksw marmelada xoris lemoni ginete ???

    K an den exw to mixanima pres poure , pos borw na to poltopihsw ???
    #
    Σχόλιο από Στυμμένη Λεμονόκουπα, 23-5-12  
    Artemida97 η μαρμελάδα δένει απο τον συνδιασμό πηκτίνης-οξέως-ζάχαρης, ουσιαστικά δηλαδή το λεμόνι την βοηθάει να πήξει αρκεί να μην παραβράσει η μαρμελάδα. είσαι τυχερή διότι τα μήλα περιέχουν αρκετή πηκτίνη απο μόνα τους. θα σου συστήσω να βάλεις τα κουκούτσι των μήλων σε ένα τουλπάνι και να τα βράσεις με τα φρούτα και την ζάχαρη, τα οποία στο τέλος θα αφαιρέσεις. πολτοποιείς εύκολα και με ένα πηρούνι ή φροντίζεις εξ αρχής να κόψεις το μήλο σου σε μικρά φετάκια. καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Artemida97, 23-5-12  
    An kopsw to milo se poli mikra komatakia k to valw stin katsarola me tin zaxri k misi koutalia kanela , meta pos tha kserw an ine etimo to milo afou tha ine poltos ???
    #
    Σχόλιο από stellarg, 22-10-12  
    Καλημέρα σας. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή. Τα μήλα είναι το αγαπημένο μου χειμερινό φρούτο. Στιμμένη λεμονόκουπα ήθελα να σε ρωτήσω αν τα μήλα πρέπει να είναι καθαρισμένα ή μπορούμε να τα βάλουμε με τη φλούδα που έχει και πολλές βιταμίνες;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Artemida97, 23-5-12  
    Mipos kses poso nero na valw ???

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της moli
    μαρμελαδες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    μαρμελαδες και γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    μαρμελαδες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    διάφορα
    Ένα βιβλίο 117 αγαπημένων συνταγών, του/της murto