Εύκολη μηλόπιτα

Bαθμολογία: 4.6979
       
 
192 ψήφοι
Λιχούδικο Γατ, 02.12.05

Περιγραφή

Γρήγορη κι εύκολη μηλόπιτα με υλικά που λίγο - πολύ υπάρχουν πάντα στο σπίτι!

Εύκολη μηλόπιτα
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

1 ταψι διαμέτρου περίπου 30 εκ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 5-6 μηλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του.
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μήλα , Φρούτα , Αβγά
Σερβίρει: 12 άτομα
Κόστος:
(15 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(17 ψήφοι)
Προετοιμασία: 21' (12 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (12 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
  3. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα.
  4. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  5. Ρίχνουμε και αυτό το μίγμα στο ταψι με τα μήλα.
  6. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην αφησετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατι θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα.

Σχετικές συνταγές

Μηλόπιτα αρωματική Μηλόπιτα αρωματική
4.8409
       
       
(220)
Η μηλόπιτα της φοιτήτριας Η μηλόπιτα της φοιτήτριας
4.625
       
       
(8)
Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin) Ανάποδη τάρτα μήλου (tarte tatin)
4.3333
       
       
(6)
Μηλόπιτα της Σοφίας Μηλόπιτα της Σοφίας
5
       
       
(8)
Η μηλόπιτα των αγγέλων Η μηλόπιτα των αγγέλων
4.5
       
       
(14)
Σουφλέ μήλο Σουφλέ μήλο
5
       
       
(1)
Κέικ με πουρέ μήλου Κέικ με πουρέ μήλου
5
       
       
(3)
Μηλόπιτα special Μηλόπιτα special
4.6667
       
       
(6)
Η μηλόπιτα της Σόφης Η μηλόπιτα της Σόφης
5
       
       
(13)
Απολαυστικό κέικ Μήλου Απολαυστικό κέικ Μήλου
4.8333
       
       
(12)
Μηλόπιτα της Νάντιας Μηλόπιτα της Νάντιας
4.75
       
       
(4)

    228 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από mama, 25-10-06  
    πόλυ καλή ευχαριστώ...Η αλλαγή που έκανα ήταν να αντικαταστήσω το βούτηρο με ελαιόλαδο και ήταν υπέροχη και πάλι ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 12-3-08  
    Έφτιαξα ακριβώς την ίδια συνταγή χθες. Μου την έδωσε μια φίλη μου. Στο μίγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλέυρι πρόσθεσα ένα πακέτο σταφίδες σουλτανίνα και μια κούπα τριμμένο καρύδι. Επίσησης ανάμεσα στα μήλα έβαλα απο ένα μεγάλο καρύδι. Μια ερώτηση. Ψήνουμε στους 180 με αέρα ή σε φούρνο πάνω κάτω? Εγώ το έψησα στον αέρα άλλα ίσως πάνω κάτω να γίνεται καλύτερο.
    Όταν μπορείτε απαντήστε μου γιατί την έφερα στο γραφείο και ξετρελάθηκαν και με έχουνε πρήξει να την φτιάξω πάλι.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-3-08  
    Αν βοηθάει, εγώ που φτιάχνω συχνά μηλόπιτα, την ψήνω στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Γενικά, τίποτα δεν ψήνω στον αέρα!!
    #
    Σχόλιο από mama, 13-3-08  
    Στον αέρα ψήνουμε ότι έχει μπέικιν ή θέλει να φουσκώσεικέικ,σουφλέ,μπισκότα κτλ... και στην αντίσταση όλα τα υπόλοιπα...πίτες,κρεατικά κτλ.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 18-3-08  
    Η συνταγή σου είναι υπέροχη. Την έκανα σήμερα, νομίζοντας ότι είναι οικογενειακή παράδοση. Με τη μόνη διαφορά άτι εμείς δεν χρησιμοποιούμε τηγάνι. Βάζουμε όλο το βούτυρο στο ταψί τη ζάχαρη και την κανέλα. Κουνάμε να ανακατευτεί, και στρώνουμε από πάνω τα μήλα. Απλώς το ψήνουμε στον πάτο του φούρνου πάνω στη σχάρα για να καραμελώσει η ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 18-3-08  
    Κι εμείς έτσι το κάνουμε, Elefteria, με τη διαφορά ότι για περισσότερη ευκολία βάζουμε το ταψί που θα ψήσουμε την μηλόπιτα στο μάτι της κουζίνας.
    #
    Σχόλιο από marikaki, 7-4-08  
    Λοιπόν μόλις τώρα ψύνετε να δω τι θα βγει.
    Πάντως φουσκώνει ωραία, αρκετά μπορώ να πώ.Πολύ γρήγορη και εύκολη για μενα που είμαι νέα μαγείρισα.Ευχαρίστω!!!:))
    #
    Σχόλιο από marikaki, 7-4-08  
    Ααα!! και κάτι ακόμα εγώ την αναποδογύρισα σε πιατέλα για να έχω από πάνω τα μήλα!! ειναι πιο όμορφη ετσι!!
    #
    Σχόλιο από YANNA, 7-4-08  
    Μπορούμε επίσης με το ένα φλ. ζάχαρη και 3.σ. νερό να φτιάξουμε καραμέλα και να την ρίξουμε στο ταψάκι μας και από πάνω τα μήλα.Το βούτυρο το ρίχνουμε στη ζυμη. Όταν ή μηλόπιτα ψηθεί η καραμέλα λυώνει και δίνει ωραίο χρώμα και άρωμα στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-9-08  
    Λοιπόν μόλις την έκανα και έγινε φανταστική . Επιτέλους σαν λάτρεις της μηλόπιτας βρήκα μια που να μου αρέσει. Τέλεια παιδιά τέλεια. Μόνο που ξέχασα να βάλω λίγο καρυδάκι μέσα στη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 5-9-08  
    έκανα τη ζύμη όπως ακριβώς λέει και στη γέμιση έβαλα
    λεπτές φέτες από νεκταρίνια (σφιχτά)
    ¾ κούπας ζάχαρη
    150 γρ βιταμ
    και έγινε θεσπέσιο.
    Η αλήθειά είναι ότι τα νεκταρίνια θα μπορούσαν να είναι ποιο χοντρό κομμένα, (απλός φοβήθηκα να μην βγάλουν πολύ ζουμί και δεν ψήνετε η ζύμη) και όλα τα αλλά με τις αρχικές τους αναλογίες.
    Σας προκαλώ να το δοκιμάσετε
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-9-08  
    ευκολη, γρηγορη ,νοστιμη μονο που στη ζυμη εγω εβαλα ενα φλυτζανακι γαλα να αφρατεψει και σερβιρα με αχνη,κανελα,τριμενο καρυδι
    #
    Σχόλιο από Litsaki, 24-10-08  
    gia prwti fora kala ta piga.k uperoxi geusi!!mono pou egine polu glukia k to voutiro me tin zaxari k tin kanella mou vgike polu zoumero.den karamelwse arketa.kati ekana lathos profanws.elpizw tin epomeni fora na tin petuxw.
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 4-12-08  
    κι εγώ κάνω την ίδια συνταγή,μόνο που στο μείγμα με το βούτυρο βάζω και 2 κουταίές κονιάκ και μαζί με τα μήλα βάζω και σταφίδες!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 7-12-08  
    Την ψήνω αυτή τη στιγμή. Έβαλα και γω ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Κάτι δεν πάει καλά όμως. Το λάδι αυτό που θα πάει? Θα σας πω μόλις την βγάλω.
    Μου μυρίζεται αποτυχία.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 7-12-08  
    Τελικά, έγινε....ΤΕΛΕΙΑ!!!
    Έφαγα ένα τεράστιο κομμάτι.
    Πάει η δίαιτα πάλι.
    Βγήκε λίγο παραπάνω γλυκό. Την άλλη φορά θα βάλω μισή κούπα ζάχαρη στα μήλα.
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από iskounta, 22-1-09  
    Καταπληκτική γεύση και εύκολη εκτέλεση. Πρέπει να κρυώσει για να εκτιμήσεις απόλυτα τη γεύση της. Ξετρελάθηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ01, 5-2-09  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΤΕ.
    #
    Σχόλιο από glykatzou, 25-2-09  
    ειναι η πιο νοστιμη και η ποι ευκολη μηλοπιτα!!!!την εχω ηδη κανει αρκετες φορες και ετοιμαζομαι για μια ακομη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lolita, 27-4-09  
    Λατρεύω τις μηλόπιττες και αυτή, που μόλις έφτιαξα, είναι η καλύτερη και κυρίως πανεύκολη. Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζω και δίνω όλα τα πηρουνάκια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    202 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-3-08  
    Αν βοηθάει, εγώ που φτιάχνω συχνά μηλόπιτα, την ψήνω στις αντιστάσεις πάνω-κάτω. Γενικά, τίποτα δεν ψήνω στον αέρα!!
    #
    Σχόλιο από mama, 13-3-08  
    Στον αέρα ψήνουμε ότι έχει μπέικιν ή θέλει να φουσκώσεικέικ,σουφλέ,μπισκότα κτλ... και στην αντίσταση όλα τα υπόλοιπα...πίτες,κρεατικά κτλ.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 18-3-08  
    Η συνταγή σου είναι υπέροχη. Την έκανα σήμερα, νομίζοντας ότι είναι οικογενειακή παράδοση. Με τη μόνη διαφορά άτι εμείς δεν χρησιμοποιούμε τηγάνι. Βάζουμε όλο το βούτυρο στο ταψί τη ζάχαρη και την κανέλα. Κουνάμε να ανακατευτεί, και στρώνουμε από πάνω τα μήλα. Απλώς το ψήνουμε στον πάτο του φούρνου πάνω στη σχάρα για να καραμελώσει η ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Ginger, 18-3-08  
    Κι εμείς έτσι το κάνουμε, Elefteria, με τη διαφορά ότι για περισσότερη ευκολία βάζουμε το ταψί που θα ψήσουμε την μηλόπιτα στο μάτι της κουζίνας.
    #
    Σχόλιο από marikaki, 7-4-08  
    Λοιπόν μόλις τώρα ψύνετε να δω τι θα βγει.
    Πάντως φουσκώνει ωραία, αρκετά μπορώ να πώ.Πολύ γρήγορη και εύκολη για μενα που είμαι νέα μαγείρισα.Ευχαρίστω!!!:))
    #
    Σχόλιο από marikaki, 7-4-08  
    Ααα!! και κάτι ακόμα εγώ την αναποδογύρισα σε πιατέλα για να έχω από πάνω τα μήλα!! ειναι πιο όμορφη ετσι!!
    #
    Σχόλιο από YANNA, 7-4-08  
    Μπορούμε επίσης με το ένα φλ. ζάχαρη και 3.σ. νερό να φτιάξουμε καραμέλα και να την ρίξουμε στο ταψάκι μας και από πάνω τα μήλα.Το βούτυρο το ρίχνουμε στη ζυμη. Όταν ή μηλόπιτα ψηθεί η καραμέλα λυώνει και δίνει ωραίο χρώμα και άρωμα στο γλυκό.
    #
    Σχόλιο από dimzoozoo, 2-9-08  
    Λοιπόν μόλις την έκανα και έγινε φανταστική . Επιτέλους σαν λάτρεις της μηλόπιτας βρήκα μια που να μου αρέσει. Τέλεια παιδιά τέλεια. Μόνο που ξέχασα να βάλω λίγο καρυδάκι μέσα στη ζύμη.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-9-08  
    ευκολη, γρηγορη ,νοστιμη μονο που στη ζυμη εγω εβαλα ενα φλυτζανακι γαλα να αφρατεψει και σερβιρα με αχνη,κανελα,τριμενο καρυδι
    #
    Σχόλιο από Litsaki, 24-10-08  
    gia prwti fora kala ta piga.k uperoxi geusi!!mono pou egine polu glukia k to voutiro me tin zaxari k tin kanella mou vgike polu zoumero.den karamelwse arketa.kati ekana lathos profanws.elpizw tin epomeni fora na tin petuxw.
    #
    Σχόλιο από γλυκακια, 4-12-08  
    κι εγώ κάνω την ίδια συνταγή,μόνο που στο μείγμα με το βούτυρο βάζω και 2 κουταίές κονιάκ και μαζί με τα μήλα βάζω και σταφίδες!!
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 7-12-08  
    Την ψήνω αυτή τη στιγμή. Έβαλα και γω ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Κάτι δεν πάει καλά όμως. Το λάδι αυτό που θα πάει? Θα σας πω μόλις την βγάλω.
    Μου μυρίζεται αποτυχία.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 7-12-08  
    Τελικά, έγινε....ΤΕΛΕΙΑ!!!
    Έφαγα ένα τεράστιο κομμάτι.
    Πάει η δίαιτα πάλι.
    Βγήκε λίγο παραπάνω γλυκό. Την άλλη φορά θα βάλω μισή κούπα ζάχαρη στα μήλα.
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από iskounta, 22-1-09  
    Καταπληκτική γεύση και εύκολη εκτέλεση. Πρέπει να κρυώσει για να εκτιμήσεις απόλυτα τη γεύση της. Ξετρελάθηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ01, 5-2-09  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΤΕ.
    #
    Σχόλιο από glykatzou, 25-2-09  
    ειναι η πιο νοστιμη και η ποι ευκολη μηλοπιτα!!!!την εχω ηδη κανει αρκετες φορες και ετοιμαζομαι για μια ακομη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lolita, 27-4-09  
    Λατρεύω τις μηλόπιττες και αυτή, που μόλις έφτιαξα, είναι η καλύτερη και κυρίως πανεύκολη. Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζω και δίνω όλα τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από ΣΟΥΜΙ, 7-5-09  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ Ή ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΠΩς ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΕΙΚ???
    #
    Σχόλιο από Λιχούδικο Γατ, 1-7-09  
    ΣΟΥΜΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΤΟΣΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ,........ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ...ΟΧΙ ΑΛΕΥΡΙ........ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Nickmess, 17-7-09  
    Την έκανα! Με την μόνη διαφορά έβαλα καρύδια αλεσμένα πάνω απο τα μήλα και πάνω της, αφού τελείωσε. Μου βγήκε πολύ γλυκιά όμως. Κατά τ'άλλα ήταν πολύ εύκολη.
    Ευχαριστώ για την συνταγή!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    13 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από dwra89, 23-12-10  
    πέντε πηρουνάκια κ από μένα....κατι άλλο όμως....τα μήλα μου βγήκαν λίγο σκληρούτσικα...γιατί????κατα τ'άλλα ΥΠΕΡΟΧΗ...η γιαγια μου μου ειπε για να μην βγαίνουν πολύ σκληρά τα μήλα να τα βράζω πρώτα κανένα δεκάλεπτο κ μετά να τα βάζω ή να τα βάζω στο ταψί αφού τα περάσω στον τρίφτη...ισχυεί αυτό?please help είμαι αρχαρια....
    #
    Σχόλιο από kalia d, 14-5-11  
    Oraia fainetai tha tin ftiaxo tora...exxexe
    Mia erotisi : Epeidi stin milopita emena ta mila m aresoun se mikrous kyvous i trimena ston trifti(kai mallon etsi tha tin kano tin syntagi), yparxei provlima an sto tapsi valo prota tin zymi kai apo pano tin gemisi??
    #
    Σχόλιο από beginner, 1-10-11  
    Καλησπέρα σε όλους/-ες! Ερώτηση αρχαρίου: Όταν λέμε 1 κούπα στη συνταγή, εννοούμε το φλιτζάνι του τσαγιού ή την κούπα του νες; Επίσης, αυτή τη 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, πώς μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι; Ευχαριστώ από τώρα :-)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-10-11  
    Για την κούπα, εννούμε την κούπα-δοσομετρητή, μοιάζει περισσότερο με του τσαγιού. Δες τις μετατροπές http://www.sintagespareas.gr/metatropes, για να ξέρεςι ακι σε γραμμάρια πόσο είναι.Για το αλεύρι, μπορείς να βάλεις απλ'ο, προσθέτοντας περίπου ένα κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ για κάθε μισόκιλο αλευριού.
    #
    Σχόλιο από XENI RED, 2-2-12  
    πολυ ωραια η γευση!!!!!ειμαι γλυκατζου αλλα αρχαρια στα γλυκα,ακολουθησα πιστα την συνταγη μονο προσθεσα λιγο καρυδι...φουσκωσε πολυ ωραια αλλα μου βγηκαν πολλα υγρα γιατι???
    #
    Σχόλιο από despoina9, 3-10-12  
    οταν λες κουπα εννοεις 200 γραμμαρια?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 4-10-12  
    Για κάθε υλικό η μία κούπα αντιστοιχεί σε διαφορετική ποσότητα. Κοίτα τις μετατροπές http://www.sintagespareas.gr/sintages/metatropes
    #
    Σχόλιο από kathiki87, 30-10-12  
    παιδιά,επειδή σκέφτομαι να την κάνω,θέλω να κάνω μία ερώτηση.Μήπως η ζύμη βγαίνει πολλή???Εννοώ δηλαδή μήπως είναι τελικά περισσότερο "ψωμί" παρά μήλο?????Και αν ναί,τί μπορώ να κάνω για να χω πιό έντονο μήλο παρά ζύμη?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-10-12  
    Δεν έχω φτιάξει τη συνταγή αλλά νομίζω πως μπορείς να δεις την αναλογία από τις φωτογραφίες που υπάρχουν δεξιά. Αν σου φαίνεται πως είναι πολύ η ζύμη, τότε δυο πράγματα μπορώ να σκεφτώ. Ή να κόψεις και παραπάνω μήλα και να τα προσθέσεις στη ζύμη σου, ή βεβαίως να διαλέξεις μια άλλη συνταγή που έχει πιο έντονα τα μήλα (πχ μια κανονική πίτα).
    #
    Σχόλιο από vasso5555, 6-11-12  
    θα πρέπει στο τέλος να τη γυρίσω? οι περισσότεροι που τη δοκίμασαν οταν την εφτιαξα μου το ειπαν αυτό ως σχόλιο.
    #
    Σχόλιο από zefel, 23-11-13  
    Μπορούμε να βάλουμε και λίγες φέτες αχλάδι μαζί με τα μήλα; Γενικά, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα φρούτα; (πχ σταφύλι)
    #
    Σχόλιο από maria, 10-12-13  
    ekana mia fora ti suntagi petyxe simera wmos egine poli skliri i zumi gt;;;;ithele pio ligo aleyri;;;oli me 1 k miso to kanete;;;;;;;;;;;;;;;;
    #
    Σχόλιο από nto, 25-10-14  
    εγώ που δεν έχω στρογγυλό ταψάκι αν την κάνω σε φόρμα για κεικ λέτε να υπάρχει πρόβλημα??

    13 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από mama, 25-10-06  
    πόλυ καλή ευχαριστώ...Η αλλαγή που έκανα ήταν να αντικαταστήσω το βούτηρο με ελαιόλαδο και ήταν υπέροχη και πάλι ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Vassiliki, 12-3-08  
    Έφτιαξα ακριβώς την ίδια συνταγή χθες. Μου την έδωσε μια φίλη μου. Στο μίγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλέυρι πρόσθεσα ένα πακέτο σταφίδες σουλτανίνα και μια κούπα τριμμένο καρύδι. Επίσησης ανάμεσα στα μήλα έβαλα απο ένα μεγάλο καρύδι. Μια ερώτηση. Ψήνουμε στους 180 με αέρα ή σε φούρνο πάνω κάτω? Εγώ το έψησα στον αέρα άλλα ίσως πάνω κάτω να γίνεται καλύτερο.
    Όταν μπορείτε απαντήστε μου γιατί την έφερα στο γραφείο και ξετρελάθηκαν και με έχουνε πρήξει να την φτιάξω πάλι.
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 5-9-08  
    έκανα τη ζύμη όπως ακριβώς λέει και στη γέμιση έβαλα
    λεπτές φέτες από νεκταρίνια (σφιχτά)
    ¾ κούπας ζάχαρη
    150 γρ βιταμ
    και έγινε θεσπέσιο.
    Η αλήθειά είναι ότι τα νεκταρίνια θα μπορούσαν να είναι ποιο χοντρό κομμένα, (απλός φοβήθηκα να μην βγάλουν πολύ ζουμί και δεν ψήνετε η ζύμη) και όλα τα αλλά με τις αρχικές τους αναλογίες.
    Σας προκαλώ να το δοκιμάσετε
    #
    Σχόλιο από el88, 19-10-10  
    Την κανω και εγω αυτήν την μηλόπιτα και ειναι πραγματικά τελεια και πανευκολη! Εγω απλά προσθέτω στη ζύμη και ενα κοφτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και φουσκώνει λίγο περισσότερο. Και επισης αντι να λιωνω το βούτυρο με τη ζαχαρη και την κανέλα σε ξεχωριστό σκεύος, χαριν ευκολίας βουτυρώνω το ταψι και πασπαλίζω με τη ζαχαρη και την κανέλα και απλώνω απο πάνω τα μήλα! Μετά απο πανω βάζω τη ζύμη και τα ψήνω και καραμελώνουν εξίσου τα μήλα! Πάντως είναι ένα τέλειο γλυκό!
    #
    Σχόλιο από mvm, 26-5-11  
    Επειδή είχα πολύ λίγη μαργαρίνη, συμπλήρωσα με σογιέλαιο. Και επίσης, δεν είχα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, και έτσι σκέφτηκα να βάλω αλεύρι απλό και μπέικιν πάουντερ, αλλά ξέχασα το μπέικιν πάουντερ. Κι όμως, ακόμα και με αυτές τις διαφορές, ήταν τέλεια η πίτα!
    #
    Σχόλιο από mellybelly, 2-2-12  
    Τα πιρουνάκια τα δίνω επειδή ήσουν η πηγή έμπνευσης γι’ αυτή την υπέροχη μηλόπιτα! Για την ζύμη έβαλα 1φλ. ζάχαρη, 3 αυγά, 1φλ αλεύρι, ½ φλ. γάλα, ½ κ.γλ. κανέλα και ξύσμα από μανταρίνι. Για την γέμιση αντί για βούτυρο έβαλα 1 φλ ελαιόλαδο. Μπουκιά και συχώριο!
    #
    Σχόλιο από tht, 6-3-12  
    Τέλεια συνταγή. Από τότε που την είδα την κάνω πολύ συχνά. Επίσης χρησιμοποιώ διάφορα φρούτα, ανάλογα με την εποχή. Την έχω κάνει με αχλάδια, μπανάνες, κεράσια, ροδάκινα, βερύκοκα. Επίσης κόβω τα φρούτα και σε μικρά τετραγωνάκια για να μπουν και μέσα στη ζύμη και να λιώσουν. Τέλεια. Πάντα γίνεται τέλεια. Ευχαριστώ για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από penguin, 18-1-13  
    Φοβερή συνταγή!! Με τη διαφορά ότι εγώ βάζω 120 γρ μαργαρίνη, 4 αυγά και μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ!! Του πάει πολύ και δε μυρίζει καθόλου αυγό!!
    #
    Σχόλιο από caramel_anna, 29-1-13  
    καταπληκτικη, προσθεσα και χονδροκομμενο καρυδι που του ταιριαζει πολυ!
    #
    Σχόλιο από vlasia, 3-4-13  
    παιδια η συνταγη ειναι ΤΕΛΕΙΑ,την εφτιαξα με τη μιση ποσοτητα ζαχαρης για να μην γλυκιζει πολυ και αντι για αυγα εβαλα 1 1/2 κουπα γαλα.το αποτελεσμα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.
    #
    Σχόλιο από Σισσιώ, 22-10-13  
    Μολις την έφτιαξα και είναι εξαιρετική σε γεύση!
    Μου βγήκε όμως αρκετα λεπτή. Έτσι υποτιθεται οτι πρέπει να είναι; Σε τι ταψακι την φτιάχνουμε;
    Έτριψα ένα μηλο μέσα στην ζύμη και χρησιμοποίησα μιση κούπα ζαχαρη αντί για μία που αναφέρεται στην συνταγή και έγινε οσο γλυκιά... αντέχω!
    #
    Σχόλιο από Σισσιώ, 22-10-13  
    Μολις την έφτιαξα και είναι εξαιρετική σε γεύση!
    Μου βγήκε όμως αρκετα λεπτή. Έτσι υποτιθεται οτι πρέπει να είναι; Σε τι ταψακι την φτιάχνουμε;
    Έτριψα ένα μηλο μέσα στην ζύμη και χρησιμοποίησα μιση κούπα ζαχαρη αντί για μία όπου αναφέρεται στην συνταγή και έγινε οσο γλυκιά... αντέχω!
    #
    Σχόλιο από maria sandimpantaki, 15-1-14  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ.ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΑΖΩ 3/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕΣΑ ΒΑΖΩ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΔΕΣ!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κέϊκ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της Oscar
    Δοκιμασμένα και εγγυημένα !
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της Maria-Kiki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της Elentriel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της tonaki2009
    συνταγες 2
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian