Εύκολη μπουγάτσα

Bαθμολογία: 4.8732
       
 
71 ψήφοι
ΑΡΓΥΡΗ, 11.02.09

Περιγραφή

Πεντανόστιμη και γρήγορη, τραγανή μπουγάτσα ταψιού.

Εύκολη μπουγάτσα
photo: anniokm

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • κανέλα - ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα μέτριο πυρέξ. Παίρνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά, το ζαρώνουμε σαν ακορντεόν και το τοποθετούμε στο πυρέξ, αρχίζοντας από τη μια άκρη. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια και το σκορπίζουμε πάνω στα φύλλα.
Βήμα 2
2) Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.Το βιτάμ θα λιώσει πάνω στα φύλλα και όταν αυτά ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο.
Βήμα 3
3) Ρίχνουμε το ζαχαρούχο αραιωμένο με δύο μέρη νερού, και ξαναψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως από τα φύλλα.
Βήμα 4
4) Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μυστικό είναι να έχουν ξεροψηθεί καλά τα φύλλα πριν ρίξουμε το αραιωμένο ζαχαρούχο,και να περιμένουμε στο τέλος να απορροφηθεί καλά, να μην είναι λασπωμένο το φύλλο. Είναι πολύ-πολύ νόστιμη!

 

Ευχαριστούμε την Μαρίνα Σ. για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    109 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από gremlin, 19-2-09  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή κάνω κι εγώ με τη μόνη διαφορά οτι αλείφω ενα ένα τα φυλλα με λιωμένο βιτάμ πριν τα σουρώσω. θα το δοκιμάσω βέβαια και με το δικό σου τρόπο γιατί είναι πολύ πιο ευκολος :)
    Το αποτελεσμα; Η πιο νόστημη και γρήγορη μπουγάτσα!
    Δοκιμάστε την όλοι δε θα χάσετε ;)
    #
    Σχόλιο από gremlin, 19-2-09  
    Ξέχασα να βάλω πιρουνάκια!! Ειχα το μυαλό μου στη μπουγάτσα χαχαχαχχαχ :)
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 19-2-09  
    Ευχαριστω gremlin. Είμαι καινούρια στην ωραία σας παρέα!
    #
    Σχόλιο από sankhah, 19-2-09  
    Πανεύκολη και πάρα πολύ νόστιμη!Έψησα τα φύλλα στους 180(αέρας)για μισή ώρα και μετά άλλο τόσο μαζί με το γάλα στους ίδιους βαθμούς
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-2-09  
    Φαίνεται τέλεια και πανεύκολη! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα βαθμολογήσω-αν και δεν έχω πολλές αμφιβολίες για το θεσπέσιο αποτέλεσμα εκτός αν κάνω καμμιά κουταμάρα :Ρ
    #
    Σχόλιο από Smaro, 19-2-09  
    κάνω και εγω αυτή τη συνταγή με τη μόνη διαφορα ότι βάζω μισό βιταμ αφου το λιώσω. Είναι υπέροχη
    #
    Σχόλιο από anna1973, 19-2-09  
    τη φτιαχνω και εγω μετη μονη διαφορα οτι στο γαλα προσθετω και 4 αυγα και 2 κ.σ. κορν φλαουρ+1 βανιλια ετσι γινεται σαν κρεμα. Μουρλια
    #
    Σχόλιο από kor_, 20-2-09  
    ΟΥΑΑΑΑΟΥ!!!! Η συνταγή της μαμάς!!!! Σοβαρά τώρα,περίμενα πάντα πως και πως να την φτιάξει.Μόνο που η μαμά και εγώ,η νέα μαγείρισσα,βάζουμε απλό εβαπορέ,όχι ζαχαρούχο. ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ!!! δεν έχω φύλλο και με έπιασε η γνωστή λιγούρα για μπουγατσούλα....
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 21-2-09  
    Πανευκολη και υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 23-2-09  
    ευχαριστω όλους σας, χαίρομαι πολύ που σας 'αρεσε
    #
    Σχόλιο από ΜΑΓΕΙΑ, 11-6-09  
    #
    Σχόλιο από stelia, 9-7-09  
    ΑΡΓΥΡΗ, ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!!!!΄Εφτιαξα την απίθανη,γρήγορη και πανεύκολη μπουγάτσα σου και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε ΟΛΟΙ!!!Χρεισιμοποίησα του φύλλο Βυρητού αντί το φύλλο κρούστας γιατί μου αρέσει το άρωμα που έχουν τα φύλλα του και αναδεικνύεται καλύτερα το γλυκό.Σίγουρα τα 5 πηρουνάκια σου ανήκουν με πολλή αγάπη!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 10-7-09  
    ΜΑΓΕΙΑ ευχαριστώ,
    κι εσένα stelia για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 13-7-09  
    Αχ μόλις την είδα και θέλω να την φτιάξω, μήπως μπορείς να μου πείς Αργυρή μου όταν λες 2 μέρη νερού τι ποσότητα είναι? είναι 2 κούπες π.χ? και επίσης πυρέξ μεγάλο δεν έχω, μπορώ να το φτιάξω σε πήλινο οβάλ ταψί ή ταψί κανονικό?
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 13-7-09  
    Αγαπητή anniokm, θα αδειάσεις το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και θα γεμίσεις δύο φορές το άδειο κουτί με νερό, ώστε η αναλογία να είναι ένα ζαχαρούχο - δύο νερό.Το πήλινο μου φαίνεται πιο καλό, αν και το απλό ταψί θα κάνει νομίζω. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 14-7-09  
    mmm... sounds yummy!

    μερσί Αργυρή. πανεύκολη φαίνεται. θα τη δοκιμάσω το συντομότερο με την παρακάτω διαβητική προσαρμογή.

    ΕΡΩΤΗΣΗ 1
    φύλλο από πάνω δε βάζουμε, έτσι?

    ΕΡΩΤΗΣΗ 2
    παιδιά, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε το ελληνικό κουτί πόσα γραμμάρια είναι? έτσι για να'χουμε την ίδια «μεζούρα» τρόπον τινά.

    το αμερικάνικο κουτί ζαχαρούχο Carnation έχει καθ. βάρος 14 ουγκιές (396γρ), ήτοι 1¾ φλ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ
    στους διαβητικούς και λοιπούς «θερμιδό-φρονες» φίλους μας προτείνω την εξής προσαρμογή:

    σε ένα γυάλινο κατσαρολάκι, ρίξτε
    1 φλ γάλα εβαπορέ
    1¼ φλ. διαβητική ζάχαρη (πχ φρουκτόζη ή ξυλιτόλη--είναι γλυκύτερες οπότε μειώνετε κατά βούληση)

    ζεσταίνετε το μείγμα και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η «ζάχαρη».
    έτοιμο!

    θα βαθμολογούσα με 5 πιρουνάκια αλλά... από τη στιγμή που τροποποιεί κάποιος το κυριότερο συστατικό μιας συνταγής, μάλλον τον εαυτό του βαθμολογεί, ε? :-)

    (μου το 'κανε μια σ'ένα αμερικάνικο σάιτ, άλλαξε πλήρως τη συνταγή, τα θαλάσσωσε, και μετά έγραψε: «ποπό τι χάλια η συνταγή σου! NO πιρουνάκια for you»...

    Μάικ
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 14-7-09  
    Μάικ,
    1) το ζαχαρούχο είναι το ίδιο κι εδώ, συγκεκριμένα 397 γρ.
    2)δεν βάζουμε από πάνω φύλλο, όλο το φύλλο μπαίνει 'τσαλακωμένο'.
    Πολύ ενδιαφέρουσα και η πιο λάιτ εκδοχή σου. Ευχαριστώ που την πρόσθεσες.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 17-7-09  
    Αργυρή μου μην με μαλώσεις... άλλη μια ερώτηση θέλω να σου κάνω για το βούτυρο εάν είναι 250γρ. και για το πακέτο φύλλου κρούστας πόσα γραμμάρια είναι?? Θέλω να αγοράσω τα υλικά αύριο και οι συσκευασίες εδώ για άλλη μια φορά είναι διαφορετικές..! Συγνώμη αν σε κούρασα και σε ευχαριστώ προκαταβολικά..
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 17-7-09  
    Ναι το βούτυρο 250 γρ. και το φύλλο 500 γρ.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 17-7-09  
    Αργυρή μου 10 πιρουνάκια από μένα και από τον άντρα μου!!! σε ταλαιπώρησα με τις ερωτήσεις μου και σε ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανο!! Εστειλα και φωτογραφία για να δεις... Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ πολύ για την όμορφη αυτή συνταγή...!! δεν συνεχίζω άλλο... πάω να φάω τώρα γιατί μου τρέχουν τα σάλια..!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    86 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από gremlin, 19-2-09  
    Ακριβώς την ίδια συνταγή κάνω κι εγώ με τη μόνη διαφορά οτι αλείφω ενα ένα τα φυλλα με λιωμένο βιτάμ πριν τα σουρώσω. θα το δοκιμάσω βέβαια και με το δικό σου τρόπο γιατί είναι πολύ πιο ευκολος :)
    Το αποτελεσμα; Η πιο νόστημη και γρήγορη μπουγάτσα!
    Δοκιμάστε την όλοι δε θα χάσετε ;)
    #
    Σχόλιο από gremlin, 19-2-09  
    Ξέχασα να βάλω πιρουνάκια!! Ειχα το μυαλό μου στη μπουγάτσα χαχαχαχχαχ :)
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 19-2-09  
    Ευχαριστω gremlin. Είμαι καινούρια στην ωραία σας παρέα!
    #
    Σχόλιο από sankhah, 19-2-09  
    Πανεύκολη και πάρα πολύ νόστιμη!Έψησα τα φύλλα στους 180(αέρας)για μισή ώρα και μετά άλλο τόσο μαζί με το γάλα στους ίδιους βαθμούς
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 19-2-09  
    Φαίνεται τέλεια και πανεύκολη! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα βαθμολογήσω-αν και δεν έχω πολλές αμφιβολίες για το θεσπέσιο αποτέλεσμα εκτός αν κάνω καμμιά κουταμάρα :Ρ
    #
    Σχόλιο από Smaro, 19-2-09  
    κάνω και εγω αυτή τη συνταγή με τη μόνη διαφορα ότι βάζω μισό βιταμ αφου το λιώσω. Είναι υπέροχη
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙ, 21-2-09  
    Πανευκολη και υπέροχη!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 23-2-09  
    ευχαριστω όλους σας, χαίρομαι πολύ που σας 'αρεσε
    #
    Σχόλιο από ΜΑΓΕΙΑ, 11-6-09  
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 10-7-09  
    ΜΑΓΕΙΑ ευχαριστώ,
    κι εσένα stelia για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι πολύ σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 17-7-09  
    Αργυρή μου 10 πιρουνάκια από μένα και από τον άντρα μου!!! σε ταλαιπώρησα με τις ερωτήσεις μου και σε ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανο!! Εστειλα και φωτογραφία για να δεις... Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ πολύ για την όμορφη αυτή συνταγή...!! δεν συνεχίζω άλλο... πάω να φάω τώρα γιατί μου τρέχουν τα σάλια..!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-7-09  
    Μιαμμ! Άπαιχτη! Βέβαια βουτύρωσα ένα ένα τα φύλλα με το μισό βούτυρο. αλλά μας κατενθουσίασε! Τέλεια ιδέα, πανεύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από lia k, 20-7-09  
    πραγματικα υπεεεεροχη συνταγη.την εφτιαξα και ξετρελαθηκαμε οοολοι που τη δοκιμασαμε!!
    #
    Σχόλιο από lia k, 20-7-09  
    σε ευχαριστουμε πολυ για την ωραια συνταγη,μα πιο πολυ σε ευχαριστει ο γιος μου που ειναι μικρουλης και ακομα δεν κανει να φαει αυγα που εχουν σχεδον ολες οι μπουγατσες ενω απο αυτη εφαγε οσο ηθελε!!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 20-7-09  
    α, καλά που το έθιξες λία.
    όσοι θέλετε να φτειάξετε αυτή ή παρόμοια συνταγή (πχ γαλακτομπούρεκο) αλλά έχετε αλλεργία στα αβγά, δοκιμάστε αυτό το περίφημο βρεταννικό προϊόν:

    «Bird's Custard»

    ο Μπερντ ήταν χημικός και δημιούργησε το προϊόν αυτό (μιξ κρέμα σε σκόνη) επειδή η γυναίκα του ήταν αλλεργική στα αβγά η καημένη.

    φθηνή, άψογη, και πανεύκολη κρεμούλα!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 20-7-09  
    α, ναι μωρέ έχεις δίκιο, το ξέχασα! θέλει και σιμιγδάλι το άλλο. σ'ευχαριστώ πολύ πάντως!

    άντε, πολλά γράφω. τόση ώρα, θα'χε ξεπαγώσει το φύλλο και θ'απολάμβανα τη μπουγάτσα σου τώρα...πιρούνι εγώ, πιρούνια εσύ.

    έφυγααα...!
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από Λενιω, 20-7-09  
    Ευκολη και γευστικη!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 26-7-09  
    GreekLoverBoy χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Εγώ είχα εντυπωσιαστεί όταν την δοκίμασα και μετά έμαθα την συνταγή, μου αρέσουν οι γρήγορες και νόστιμες λύσεις..
    Νομίζω σωστά βάζεις τα φύλλα απ' ότι καταλαβαίνω. Σαν βεντάλια κλειστή (ή ακορντεόν) αλλά από πάνω να βλέπεις τις πτυχές, επομένως ζαρώνεις το κάθε φύλλο μέσα στο ταψί, και αν σου περισσέψουν φύλλα, απλώς στριμώχνεις αυτά που έχεις ήδη βάλει, τα 'συμπιέζεις' ώστε να κάνεις χώρο στην άκρη του ταψιού ή του πυρέξ.(Μήπως τα βάζεις όρθια αφού τα ζαρώσεις;)
    Το βούτυρο εγώ δεν το λιώνω καθόλου, το κόβω λεπτές φέτες και τις βάζω ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο. Έίναι πιο εύκολο και όταν λιώνει, απλώνεται έτσι κι αλλιώς.
    Περίπου 20 λεπτά το αφήνω κι εγώ να πάρει χρώμα και άλλο τόσο για να πιεί το γάλα και να γίνει τραγανό. Αυτό με την παλιά μου κουζίνα που 'έχανε' λίγο.
    Οσο για τη μείωση των θερμίδων, θα ήθελα κι εγώ να το κάνω αλλά το μόνο που βλέπω πιθανό είναι να μειώσω το βούτυρο!!!
    Να είσαι καλά!
    #
    Σχόλιο από stelia, 26-7-09  
    Mike, σ΄ευχαριστούμε πολύ για τις πάντα έγκυρες και ψαγμένες παρεμβάσεις σου αλλά και για το χρόνο σου! Εμάς εδώ το φύλλο κρούστας είναι 500 γραμ. και έχει μέσα 12 φύλλα γι΄αυτό τα βάζουμε όλα στην συγκεκριμένη συνταγή.΄Ενα μακρόστενο κανονικό πυρέξ, ίσα που τα παίρνει "σουρωμένα". Εσάς 20 φύλλα που έχει η συσκευασίας είναι όντως πολλά! Το βούτυρο που χρεισιμοποιώ είναι light και βάζω πολύ λιγότερο απ΄αυτό που λέει η συνταγή.΄Ισα που το ραντίζω. Το φύλλο ούτως ή άλλως ξηραίνεται για την περίπτωση που το θέλουμε (γίνεται κριτσινιστό) και έτσι απορροφά τα υγρά!Μπορείς να το κάνεις και με γάλα σόγιας βάζοντας 2 βανίλιες.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 27-7-09  
    μερσί Στέλλα και Αργυρή.

    αυτή η συνταγή όντως επιδέχεται ποικιλία εφαρμογών και υλικών (ονειρεύομαι μια τροπική μπουγάτσα με γάλα καρύδας και ανανά!)

    και γαλακτομπούρεκο γίνεται με λίγο σιμιγδάλι, αβγό (όπως είπες), και σιροπάκι.

    εδώ παίδες το βούτυρο ίσαμε και σε σπρέι υπάρχει χωρίς συντηρητικά. αλλά και άλλο ελαφρύ λάδι-σπρέι κάνει επίσης.

    στα μικροκύματα λιώνει το βούτυρο στο λεφτό οπότε και έτσι απλώνεται ή κομμένο κρύο, ή τριμμένο στον τρίφτη.

    το φύλλο μας κυκλοφορεί και στο μέγεθός σας. ο λόγος που το δικό μου έχει πολλά φύλλα, είναι γιατί αγοράζω την προτεμαχισμένη συσκευασία και κάθε φύλλο χωράει ακριβώς στο ταψί όταν το ανοίγεις.

    την άλλη φορά θα το βάλω ολόκληρο γιατί είχε μόνο 2 δάχτυλα ύψος η μπουγάτσα μου :-)

    ένα κομμάτι έμεινε μόνο! της ντροπής...

    όσο για πιο λάιτ, υπάρχουν άφθονοι τρόποι. έχω συγκριτική ανάλυση διατροφικών στοιχείων κανονικής και λάιτ αλλά δεν ξέρω πώς να την ανεβάσω.

    μόνο τα φόρουμ παρέχουν τη δυνατότητα επισύναψης αρχείων, φωτό, κλπ.

    να'στε πάντα καλά!
    Μάικ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από anniokm, 13-7-09  
    Αχ μόλις την είδα και θέλω να την φτιάξω, μήπως μπορείς να μου πείς Αργυρή μου όταν λες 2 μέρη νερού τι ποσότητα είναι? είναι 2 κούπες π.χ? και επίσης πυρέξ μεγάλο δεν έχω, μπορώ να το φτιάξω σε πήλινο οβάλ ταψί ή ταψί κανονικό?
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 13-7-09  
    Αγαπητή anniokm, θα αδειάσεις το ζαχαρούχο σε ένα μπολ και θα γεμίσεις δύο φορές το άδειο κουτί με νερό, ώστε η αναλογία να είναι ένα ζαχαρούχο - δύο νερό.Το πήλινο μου φαίνεται πιο καλό, αν και το απλό ταψί θα κάνει νομίζω. Καλή επιτυχία.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 14-7-09  
    mmm... sounds yummy!

    μερσί Αργυρή. πανεύκολη φαίνεται. θα τη δοκιμάσω το συντομότερο με την παρακάτω διαβητική προσαρμογή.

    ΕΡΩΤΗΣΗ 1
    φύλλο από πάνω δε βάζουμε, έτσι?

    ΕΡΩΤΗΣΗ 2
    παιδιά, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε το ελληνικό κουτί πόσα γραμμάρια είναι? έτσι για να'χουμε την ίδια «μεζούρα» τρόπον τινά.

    το αμερικάνικο κουτί ζαχαρούχο Carnation έχει καθ. βάρος 14 ουγκιές (396γρ), ήτοι 1¾ φλ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ
    στους διαβητικούς και λοιπούς «θερμιδό-φρονες» φίλους μας προτείνω την εξής προσαρμογή:

    σε ένα γυάλινο κατσαρολάκι, ρίξτε
    1 φλ γάλα εβαπορέ
    1¼ φλ. διαβητική ζάχαρη (πχ φρουκτόζη ή ξυλιτόλη--είναι γλυκύτερες οπότε μειώνετε κατά βούληση)

    ζεσταίνετε το μείγμα και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η «ζάχαρη».
    έτοιμο!

    θα βαθμολογούσα με 5 πιρουνάκια αλλά... από τη στιγμή που τροποποιεί κάποιος το κυριότερο συστατικό μιας συνταγής, μάλλον τον εαυτό του βαθμολογεί, ε? :-)

    (μου το 'κανε μια σ'ένα αμερικάνικο σάιτ, άλλαξε πλήρως τη συνταγή, τα θαλάσσωσε, και μετά έγραψε: «ποπό τι χάλια η συνταγή σου! NO πιρουνάκια for you»...

    Μάικ
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 14-7-09  
    Μάικ,
    1) το ζαχαρούχο είναι το ίδιο κι εδώ, συγκεκριμένα 397 γρ.
    2)δεν βάζουμε από πάνω φύλλο, όλο το φύλλο μπαίνει 'τσαλακωμένο'.
    Πολύ ενδιαφέρουσα και η πιο λάιτ εκδοχή σου. Ευχαριστώ που την πρόσθεσες.
    #
    Σχόλιο από anniokm, 17-7-09  
    Αργυρή μου μην με μαλώσεις... άλλη μια ερώτηση θέλω να σου κάνω για το βούτυρο εάν είναι 250γρ. και για το πακέτο φύλλου κρούστας πόσα γραμμάρια είναι?? Θέλω να αγοράσω τα υλικά αύριο και οι συσκευασίες εδώ για άλλη μια φορά είναι διαφορετικές..! Συγνώμη αν σε κούρασα και σε ευχαριστώ προκαταβολικά..
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 17-7-09  
    Ναι το βούτυρο 250 γρ. και το φύλλο 500 γρ.
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 20-7-09  
    α, και δυο ερωτησούλες ακόμη. σόρι.

    1. τα φύλλα διπλωμένα στυλ «ακορντεόν» πόσο πάχος εννοείς? 1-2 δάχτυλα ή πιο λίγο?

    2. μπορώ να φτειάξω και γαλακτομπούρεκο με την ίδια συνταγή? εγώ όλα γαλακτομπούρεκα τα θεωρώ, μόνο που το τελευταίο έχει και σιρόπι.

    θενκς
    Μάικ
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 20-7-09  
    Anniokm, Ρηνιώ και lia k, χαίρομαι που σας άρεσε, να είστε καλά.
    GreekLoverBoy νομίζω ότι τα φύλλα έχουν τουλάχιστον δύο δάχτυλα πάχος όταν τα διπλώνεις (απ΄όσο θυμάμαι τώρα).
    Μια φορά, και μετά από την πρόταση μιας φίλης, έβαλα και αυγά μέσα στο μίγμα με το γάλα, και ήταν σαν γαλακτομπούρεκο!!
    Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει αν βάλεις μίγμα με σιμιγδάλι, και μετά το σιροπιάσεις (δηλ. αυτό που κάνουμε στο κανονικό γαλακτομπούρεκο)

    #
    Σχόλιο από lafitsa, 7-4-12  
    geia sas paidia eimai kainourgia sto forum kai kanourgia stis mageirikes dokimes!!!exw brei apo edw arketes sintages pou me boithane na xekinisw auti edw mou fanike endiaferon kai apo ta sxolia sas kai poli nostimi...exw kapoies apories....prwta psinoume ta filla kai meta apo panw tous rixnoume to zaxarouxo???kai to zaxarouxo tha katsei apo katw apo ta filla kai tha ginei katw i krema kai panw ta filla opws blepw stin foto?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 19-9-13  
    Βρε παιδια δεν καταλαβαινω καθολου κρεμα σ αυτο το γλυκο..μηπως ηθελε διπλη δοση κρεμας;δλδ γαλα κ νερο;;;
    #
    Σχόλιο από MasterB, 21-9-13  
    η κρεμα μεσα στην μπουγατσα απο που θα βγει ??? δλδ .... θα παρω το Γαλα(ζαχαρουχο-αραιομενο), βαζω το μισο σε ενα ποτηρι και το αλλο μισο το γεμιζο με νερο ?? και το κανω 2 φορες αυτο ??
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-9-13  
    MasterB εκανα προχθες το γλυκο..χτυπας 1 μερος γαλα με 2 μερη νερο απλα κ περιχυνεις τα φυλλα...μ απογοητευσε το αποτελεσμα..δεν ειναι σαν τη γνωστη μπουγατσα..στο τελος δεν υπαρχει κρεμα πουθενα..απορροφαται το γαλα απο τα φυλλα κι απλα τα κατω φυλλα εχουν μια υγρασια...φαντασου φυλλα με γευση μπουγατσας,τραγανα,χωρις κρεμα...δυστυχως..
    #
    Σχόλιο από nekt22, 28-9-13  
    kalhmera! na rotisw ti enoei arewmeno me 2 merh nerou kai ti posothta! k an theloume n to kanume pio agluko pws ginete ;) euxaristo
    #
    Σχόλιο από mpilio, 30-9-13  
    nekt22 δυο μερη νερου λεμε ενα κουτακι γαλα 2 κουτακια νερο δεν γυνετε πολυ γλυκια η μπουγατσα γιαυτο και πασπαλιζουμε και με ζαχαρη απο πανω . παντος αν θες κρατα λιγο ζαχαρουχο ελπιζω να σε διαφωτισα αν και δεν ειναι δικη μου συνταγη παντως ειναι τελεια!!!

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από anna1973, 19-2-09  
    τη φτιαχνω και εγω μετη μονη διαφορα οτι στο γαλα προσθετω και 4 αυγα και 2 κ.σ. κορν φλαουρ+1 βανιλια ετσι γινεται σαν κρεμα. Μουρλια
    #
    Σχόλιο από kor_, 20-2-09  
    ΟΥΑΑΑΑΟΥ!!!! Η συνταγή της μαμάς!!!! Σοβαρά τώρα,περίμενα πάντα πως και πως να την φτιάξει.Μόνο που η μαμά και εγώ,η νέα μαγείρισσα,βάζουμε απλό εβαπορέ,όχι ζαχαρούχο. ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ!!! δεν έχω φύλλο και με έπιασε η γνωστή λιγούρα για μπουγατσούλα....
    #
    Σχόλιο από stelia, 9-7-09  
    ΑΡΓΥΡΗ, ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!!!!΄Εφτιαξα την απίθανη,γρήγορη και πανεύκολη μπουγάτσα σου και πραγματικά ενθουσιαστήκαμε ΟΛΟΙ!!!Χρεισιμοποίησα του φύλλο Βυρητού αντί το φύλλο κρούστας γιατί μου αρέσει το άρωμα που έχουν τα φύλλα του και αναδεικνύεται καλύτερα το γλυκό.Σίγουρα τα 5 πηρουνάκια σου ανήκουν με πολλή αγάπη!!!
    #
    Σχόλιο από GreekLoverBoy, 26-7-09  
    λοιπόν, ΑΡΓΥΡΗ μου, επιστρέφω και δη 5περονοφόρος!

    εκμαυλιστική και πανεύκολη η συνταγή σου, γεια στα χέρια σου!
    το φύλλο ούτε λασπώνει ούτε πανιάζει με τον τρόπο σου. (εμείς συνήθως αποφεύγουμε το λάσπωμα αλείφοντας με χτυπημένο ασπράδι τις πίτες που περιέχουν ρευστή γέμιση, για τον ίδιο λόγο. έτσι κάνω και το γαλακτομπούρεκο).
    η γυναίκα μου τρελάθηκε! της είπα ότι είναι παραλλαγή γαλακτομπούρεκου που της αρέσει πολύ.

    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    (α) ½ πακέτο φύλλο κρούστας.
    για την ακρίβεια 20 φύλλα—το αμερικάνικο πακέτο έχει 2 ρολλά μέσα των 20 φύλλων έκ., συνολ. βάρος 454 γρ.

    (β) ½ βιτάμ.
    (το δικό μας βιτάμ έχει 4 κύβους μέσα, και έβαλα μόνο 1, ήτοι 125γρ.)

    (γ) διαβητικό ζαχαρούχο γάλα.
    όπως είπα και πριν, έφτειαξα δικό μου ζαχαρούχο για λόγους υγείας (όχι σοβαρή τροποποίηση, πχ «γάλα καρύδας»). απλώς ανέμειξα γάλα εβαπορέ (1κ.), ξυλιτόλη (1/2 π.), ζάχαρη (1/2 π.), και 1 κουταλιά κορν φλάουρ για να δέσει στο βράσιμο.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    1. στο βήμα 1 της συνταγής, επειδή δεν ήμουν βέβαιος τι κάνω μετά το ζάρωμα, άπλωσα τα διπλωμένα φύλλα ένα-ένα, στιχισμένα στο ταψί σαν βεντάλιες, και όσα περίσσεψαν τα τοποθέτησα χιαστί αποπάνω. έτσι γίνεται?

    2. στο βήμα 2, επειδή κρύο το βούτυρο δεν κόβεται εύκολα, προτείνω σε όσους δεν έχουν μικροκύματα (ο δικός μου έχει άλλη ρύθμιση για «soften» και άλλη για «melt»), ή να το αφήσουν να μαλακώσει λιγάκι, ή να το τρίψουν κρύο όπως είναι στον τρίφτη τυριού (μεγάλες τρύπες) όπως συνηθίζουμε εδώ. σκορπίζεται πιο εύκολα έτσι.

    3. στο βήμα 3, δεν ήξερα πόση ώρα θέλουν να ροδίσουν τα φύλλα. οπότε πάτησα το χρονοδιακόπτη για 10΄, και μετά άλλα 10΄, συνολικά 20΄.

    4. τέλος στο βήμα 4, χρειάστηκαν μόνο 10΄ για να απορροφηθεί το γάλα τελείως.

    με τις παραπάνω τροποποιήσεις, ο αριθμός θερμίδων της συνταγής μειώθηκε πάνω από 50%, ήτοι 200 θερμίδες/μερίδα εάν κόψετε τη μπουγάτσα σε 3 X 4= 12 μερίδες (βλ.. μετρητή διατροφικών στοιχείων εδώ http://recipes.sparkpeople.com/recipe-calculator.asp).

    να’σαι καλά, ΑΡΓΥΡΗ μας, γιατί είχα να φάω μπουγάτσα τουλ. 20 χρόνια! (εμ, πού να τη βρεις εδώ?)
    μερσί και πάλι.
    Μάικ

    #
    Σχόλιο από magdalena86, 8-3-11  
    Ετσι ακριβώς τη φτιάχνω και εγώ με τη μόνη διαφορά ότι βάζω πρώτα τα φύλλα κρούστας στο ταψί σε πιέτες, λιώνω το βιτάμ και το περιχύνω επάνω στα φύλλα.
    Είναι πολύ νόστιμη..
    #
    Σχόλιο από bartsa13, 1-8-12  
    Πολυ καλο. Εγω κάνω παραλλαγή βέβαια(οι μισοί της οικογένειας δεν κανει να φάνε λιπαρά τίποτα) αντί για βούτυρο βάζω μπενεκολ το οποίο λιωνω κ περιχυνω στα φύλλα (γρήγορο!) κ γάλα βάζω πράσινο 1,5%(κι όμως πηζει) θελει μπόλικη ζάχαρη κ κανέλα μετα!
    #
    Σχόλιο από Lily Lilylily, 3-11-12  
    Είναι εξαίσια η συνταγή!!!
    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση....
    Το μόνο που προσθέτω είναι 4 αυγά και 4 βανίλιες...(δίνει ΤΟ άρωμα,και μοιάζει με κρέμα γαλακτομπούρεκου)
    Και πάλι συγχαρητήρια...έχει καθιερωθεί στα γλυκά της οικογένειας.
    Υπέροχη και πεντανόστιμη πραγματικά...!!!
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 8-11-12  
    Εύκολη γρήγορη κ πολύ νόστιμη παραλλαγή της μπουγάτσας με κρέμα.Πρόσθεσα κ δυο μικρά αυγά στο μείγμα κ υγρή βανίλια. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από NIN, 28-12-12  
    προσθεσα και 4 αυγα στην κρεμα, μια πρεζα αλατι και μια βανιλια. τα αλλα, ακριβως οπως τα περιγραφεις.
    εγινε καταπληκτικη,ακριβως σαν γλυκια μπουγατσα και ειναι πραγματικα απιστευτα ευκολη!
    φοβερη συλληψη το ζαχαρουχο! καποια φορα θα την δοκιμασω και χωρις αυγα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    διάφορα
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 154 αγαπημένων συνταγών, του/της sstavroula
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN