Εύκολη μπουγάτσα
Πεντανόστιμη και γρήγορη, τραγανή μπουγάτσα ταψιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι να έχουν ξεροψηθεί καλά τα φύλλα πριν ρίξουμε το αραιωμένο ζαχαρούχο,και να περιμένουμε στο τέλος να απορροφηθεί καλά, να μην είναι λασπωμένο το φύλλο. Είναι πολύ-πολύ νόστιμη! Ευχαριστούμε την Μαρίνα Σ. για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα μέτριο πυρέξ. Παίρνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά, το ζαρώνουμε σαν ακορντεόν και το τοποθετούμε στο πυρέξ, αρχίζοντας από τη μια άκρη. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα. Κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια και το σκορπίζουμε πάνω στα φύλλα.
-
2
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.Το βιτάμ θα λιώσει πάνω στα φύλλα και όταν αυτά ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε από το φούρνο.
-
3
Ρίχνουμε το ζαχαρούχο αραιωμένο με δύο μέρη νερού, και ξαναψήνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως από τα φύλλα.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια (111)