Εύκολη πάστα φλώρα

Bethania
Bethania @cook_8493063
Thessaloníki,

Εύκολη πάστα φλώρα με ζύμη τριφτή σαν μπισκότο βουτύρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή και κολλάει προσθέτω λίγη φαρίνα. Αν δω ότι η ζύμη από πάνω αρχίζει να σκουραίνει στο ψήσιμο πριν την μισή ώρα την σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Το ποτό μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό πορτοκαλιού. Η αγαπημένη μου μαρμελάδα είναι βερίκοκο αλλά την έχω δοκιμάσει με δαμάσκηνο/σύκο/πορτοκάλι και πάντα βγαίνει καλή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8 άτομα
  1. 175 γρ βούτυρο
  2. 150 γρ ζάχαρη
  3. 1/4 κούπας Cointreau
  4. 350 γρ φαρίνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω το βούτυρο να μαλακώσει 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα. Δεν πρέπει να είναι ζεστό.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάω με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο.

  3. 3

    Προσθέτω το αυγό και χτυπάω.

  4. 4

    Προσθέτω το cointreau και χτυπάω.

  5. 5

    Σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι ενώ χτυπάω.

  6. 6

    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

  7. 7

    Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

  8. 8

    Στο μεταξύ βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα για τάρτα.

  9. 9

    Χωρίζω την ζύμη στα 2.

  10. 10

    Παίρνω το ένα μισό και το στρώνω με τα δάχτυλα στην φόρμα της τάρτας ώσπου να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα.

  11. 11

    Απλώνω με μια σπάτουλα την μαρμελάδα από πάνω.

  12. 12

    Με τον πλάστη ανοίγω το άλλο μισό της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την ρόδα ή με το μαχαίρι κόβω λωρίδες.

  13. 13

    Στρώνω τις λωρίδες πάνω από την μαρμελάδα από άκρη σε άκρη φτιάχνοντας ένα καφασωτό σχέδιο.

  14. 14

    Ψήνω για μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Από

Bethania
Bethania @cook_8493063
στις
Thessaloníki,