Εύκολη πάστα φλώρα
Εύκολη πάστα φλώρα με ζύμη τριφτή σαν μπισκότο βουτύρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή και κολλάει προσθέτω λίγη φαρίνα. Αν δω ότι η ζύμη από πάνω αρχίζει να σκουραίνει στο ψήσιμο πριν την μισή ώρα την σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Το ποτό μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό πορτοκαλιού. Η αγαπημένη μου μαρμελάδα είναι βερίκοκο αλλά την έχω δοκιμάσει με δαμάσκηνο/σύκο/πορτοκάλι και πάντα βγαίνει καλή.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω το βούτυρο να μαλακώσει 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα. Δεν πρέπει να είναι ζεστό.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάω με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο.
-
3
Προσθέτω το αυγό και χτυπάω.
-
4
Προσθέτω το cointreau και χτυπάω.
-
5
Σιγά σιγά ρίχνω το αλεύρι ενώ χτυπάω.
-
6
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
7
Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
-
8
Στο μεταξύ βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα για τάρτα.
-
9
Χωρίζω την ζύμη στα 2.
-
10
Παίρνω το ένα μισό και το στρώνω με τα δάχτυλα στην φόρμα της τάρτας ώσπου να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα.
-
11
Απλώνω με μια σπάτουλα την μαρμελάδα από πάνω.
-
12
Με τον πλάστη ανοίγω το άλλο μισό της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την ρόδα ή με το μαχαίρι κόβω λωρίδες.
-
13
Στρώνω τις λωρίδες πάνω από την μαρμελάδα από άκρη σε άκρη φτιάχνοντας ένα καφασωτό σχέδιο.
-
14
Ψήνω για μισή ώρα.
Σχόλια