Εύκολη πίτα με τραχανά, χωρίς φύλλο
Μια πανεύκολη πιτούλα, που γίνεται γρήγορα και σώζει καταστάσεις!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για σκέτη φέτα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά (πχ περισσεύματα) όπως επίσης και γιαούρτι. Ο τραχανάς που χρησιμοποιώ εγώ είναι ο οποιοσδήποτε τραχανάς εκτός από αυτόν που φτιάχνεται με αλεύρι, γιατί λασπώνει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον τραχανά με το καυτό γάλα να μαλακώσει και να "φουσκώσει". Μπορεί να χρειαστεί από 10 λεπτά μέχρι μισή ώρα, ανάλογα με τον τραχανά.
-
2
Σε άλλο, μεγαλύτερο σκεύος βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και τον τραχανά με το γάλα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα, που πρέπει να έχει την πυκνότητα της ζύμης του κέικ. Αν είναι πιο πυκνό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
-
3
Ρίχνουμε το μίγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, ή ώσπου να ροδίσει.
Σχόλια (26)