κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολη πίτα με τραχανά, χωρίς φύλλο
nasiaser
nasiaser @cook_8449149

Μια πανεύκολη πιτούλα, που γίνεται γρήγορα και σώζει καταστάσεις!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για σκέτη φέτα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά (πχ περισσεύματα) όπως επίσης και γιαούρτι. Ο τραχανάς που χρησιμοποιώ εγώ είναι ο οποιοσδήποτε τραχανάς εκτός από αυτόν που φτιάχνεται με αλεύρι, γιατί λασπώνει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

31 Minutes
  1. 1 ποτήρι του κρασιού τραχανάς
  2. 1 ποτήρι νερού γάλα καυτό
  3. 300 γραμμ. φέτα
  4. 0.5 φλιτζάνι λάδι
  5. 1 ποτήρι του κρασιού αλεύρι
  6. 2 κ.γ. baking powder
  7. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τον τραχανά με το καυτό γάλα να μαλακώσει και να "φουσκώσει". Μπορεί να χρειαστεί από 10 λεπτά μέχρι μισή ώρα, ανάλογα με τον τραχανά.

  2. 2

    Σε άλλο, μεγαλύτερο σκεύος βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και τον τραχανά με το γάλα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα, που πρέπει να έχει την πυκνότητα της ζύμης του κέικ. Αν είναι πιο πυκνό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μίγμα σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα, ή ώσπου να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (26)

ababili
ababili @cook_8482673
Την έχω φτιάξει δεκάδες φορές και έχει γίνει διάσημη και στο γραφείο μου. Εγώ δεν βάζω καθόλου αλεύρι, αλλά χρησιμοποιώ τη διπλάσια ποσότητα τραχανά. Επίσης, προσθέτω τριμμένη παρμεζάνα και λίγο δυόσμο.

Από

nasiaser
nasiaser @cook_8449149
στις