Εύκολη πίτσα με σπιτική σάλτσα
Νόστιμη Πίτσα από.......Σπίτι!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ρίγανη δεν μπαίνει μέσα στην σάλτσα γιατί αν βράσει πολλή ώρα μαυρίζει και πικρίζει.Αν το θέλετε πιο πικάντικο απλά αυξάνετε τις δοσολογίες των μπαχαρικών.
Υλικά
-
Υλικά για τη ζύμη
-
500 γρ. Φαριν απ
-
1 γιαούρτι
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1/2 φλιτζανάκι λάδι (του καφέ)
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
λίγο χλιαρό νερό (για το ζύμωμα)
-
Υλικά για τη σάλτσα
-
1/2 φλιτζανάκι λάδι (του καφέ)
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
-
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
Μπορείτε να βάλετε ότι αλλαντικά και τυριά επιθυμείτε!!!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο ζυμαράκι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος.
-
2
Για τη σάλτσα, βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι, τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει για να μην έχει πολλά υγρά.
-
3
Τέλος ανοίγουμε σε ένα λαδωμένο ταψί το ζυμάρι, απλώνουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τοποθετούμε αλλαντικά και τυριά της αρέσκειά σας.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή προσαρμόζετε στο δικό σας φούρνο.
Σχόλια