Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

Το μόνο ίσως ψωμί με φαρίνα και μπύρα, έτοιμο σε 1 ½ ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έκανα διπλή δόση και το έβαλα σε στρογγυλό ταψάκι Ν 25.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
1 καρβέλι
  1. 1 πακέτο φαρίνα
  2. 1 κουτί μπύρα 330 ml
  3. 1 κουτ γλυκ. αλάτι
  4. 1 κουτ σουπ. λάδι
  5. προαιρετικά σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.

  3. 3

    Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.

  4. 4

    Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.

  5. 5

    Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.

  6. 6

    Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.

Αντιδράσεις

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα