Εύκολη σοκολατόπιτα
Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή χωρίς να στεγνώσει.Βγάζετε την πίτα από το ταψί και την κόβετε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα μαζί με μια μπάλα παγωτού και σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας.Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει μια φίλη μου.
Υλικά
-
180 γρ. κουβερτούρα
-
80 γρ. βούτυρο
-
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
-
3 αβγά
-
30 γρ. σησαμέλαιο
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Για το σερβίρισμα
-
Παγωτό βανίλια
-
σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο.
-
2
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
-
3
Προσθέτετε την τριμμένη αμιγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
4
Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
-
5
Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της και να κάνει κρούστα.
Σχόλια (20)