ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο γλυκό!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή χωρίς να στεγνώσει.Βγάζετε την πίτα από το ταψί και την κόβετε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα μαζί με μια μπάλα παγωτού και σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας.Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει μια φίλη μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 80 γρ. βούτυρο
  2. 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  3. 1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  4. 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. Για το σερβίρισμα
  6. Παγωτό βανίλια
  7. σιρόπι βύσσινο ή σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάτε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο.

  2. 2

    Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.

  3. 3

    Προσθέτετε την τριμμένη αμιγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. 4

    Αδειάζετε σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο το μίγμα φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.

  5. 5

    Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της και να κάνει κρούστα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Φαινετε πολυ καλη, αν ομως δεν βαλουμε σισαμελαιο κ βαλουμε ελαιολαδο ή καλαμποκελαιο πια η διαφορα;

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφαία αναζήτηση σε