κύρια φωτογραφία συνταγής Εύκολη σπιτική κρέμα γάλακτος
GreekLoverBoy
GreekLoverBoy @cook_8528433
,United States

Κανονική (για σαντιγί) ή ελαφριά (καφές, συνταγές, κτλ.)

Λίγα μυστικά ακόμα

YΠΟΜΝΗΜΑκ/γ = κρέμα γάλακτοςκ.σ. = κουταλιά της σούπαςφλ = φλιτζάνιΟΡΟΛΟΓΙΑΟι παραπάνω αναλογίες κ/γ είναι ειδικά και κατ'εξαίρεση για χρήση σε σαντιγί (whipped cream) ή σε συνταγές που απαιτούν κ/γ με 40% λιπαρά. Για τους απόδημους φίλους μας και τους ημεδαπούς που διαβάζουν ξενόγλωσσες συνταγές, η κρέμα αυτή λέγεται «κανονική κρέμα γάλακτος» (Ελλάδα), heavy cream ή whipping cream (HΠΑ), και double cream (ΜΒ). για όλες τις άλλες χρήσεις προτιμήστε «ελαφριά κρέμα γάλακτος» (ίδιες οδηγίες αλλά μόνο με 3 ΚΣ βούτυρο + γάλα για 1 φλ κρέμα). η τελευταία είναι γνωστή και ως light cream (ΗΠΑ),table cream (Καναδάς), και coffee ή single cream (ΜΒ).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 Minutes
1 φλ κ/γ = 2 φλ κρέμα σαντιγί
  1. 5 ουγκιές + 2 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
  2. 4 ουγκιές γάλα πλήρες ή με τουλάχιστον 2% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα σε κατσαρολάκι να κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά με τους πρώτους ατμούς ή φυσαλλιδάκια στην περιφέρεια προτού βράσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάμε καλά επί 2-3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ λεπτά.

  3. 3

    Η κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη. Τη βάζουμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Από

GreekLoverBoy
GreekLoverBoy @cook_8528433
στις
,United States
sorry, i don't do «λίγα λόγια».but i can try, OK?God & family devotee, loyal citizen, foreign-language lover, major coffee drinker, home cook, bread & dessert baker, celtic/classical/jazz/contemporary christian music fan, piano player, serious thinker, tough but fun debater, avid reader, logic enthusiast, puzzle solver, cigar aficionado, liqueur brewer, smooth talker, and, last but not least, dry-humor joker!
Δες περισσότερα