Εύκολη τυρόπιτα
Εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα - κασσερόπιτα
Υλικά
-
500 γρ. φύλλα κρούστας
-
500 γρ. φέτα
-
400 γρ. κασέρι
-
500 ml γάλα
-
6 αυγά
-
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
2/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
αλάτι όσο θέλετε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι και βούτυρο.
-
2
Τρίβετε στον τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα.
-
3
Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.
-
4
Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί, μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.
-
5
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα.
-
6
Τη βάζετε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 50’ - 55’ στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Σχόλια (3)